2 אירועי ברית מילה נערכו בו זמנית - האולם יפצה
אב טרי שערך אירוע ברית לבנו, גילה כי במקביל לאירוע שלו מתקיים באותו אולם אירוע ברית נוסף מעבר למחיצות. בית המשפט הסכים שמדובר בהפרת חוזה וחייב את האולם בפיצויים
אב טרי ביקש לערוך אירוע ברית לבנו באולם אירועים של חברת פ.י.א.ל תמורת 7,800 שקל. לטענתו, בין מועד ההזמנה ומועד האירוע (כשלושה ימים), גילה, כי באותו יום יתקיים אירוע ברית נוסף באולם, כשעה וחצי לאחר תחילת האירוע שלו.
כאשר פנה לנציג אולם האירועים בעניין נאמר לו, לטענתו, כי הדבר אכן נכון, אך הצוות יתחיל בארגון האולם לאירוע השני, רק בסיום האירוע שלו.
בפועל, טען האב, האולם פוצל מראש באמצעות מחיצות, האירוע השני החל עוד בטרם הסתיים האירוע שלו, והדבר פגע בו ובאורחיו והסב לו עוגמת נפש.
בשל כך, הגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים תביעה לפיצויים של 15 אלף שקל בתביעתו ציין האב, כי שילם גם לתקליטן ולצלם שעבדו באירוע, אך לא הציג לביהמ"ש קבלות.
מנגד טען אולם האירועים כי האירוע השני הוזמן עוד בטרם הוזמן האירוע של התובע, וכי התובע ידע והסכים לכך. להוכחת טענה זו, הציג האולם את מסמך הזמנת התפריט שבתחתיתו נכתב כי: "יש ברית בצד האולם השני בשעה 15:00 מקובל על כל הצדדים".
התובע סבל מפח נפש
השופט מוריס בן עטר העדיף את גרסתו של התובע, לפיה ההערה בתחתית הזמנת התפריט הנוגעת לקיומו של אירוע נוסף, לא היתה קיימת כאשר נחתמה ההזמנה, אלא הוספה לאחר מכן.
כן קיבל השופט את טענת התובע, כי לא הצליח בזמן הקצר לאחר שנודע לו על קיום האירוע השני למצוא מקום חלופי לברית וקבע, כי העובדה שהיה מודע לכך, אינה גורעת מכך שהשכרת חלק מהאולם לאירוע נוסף הינה הפרת חוזה.
"עסקינן באירוע האמור לשמח", כתב השופט, "ותחת זאת סבל התובע מפח-נפש עקב העמדת הנתבעת את חלק מהאולם לאירוע אחר תוך הפרת החוזה עם התובע". לפיכך פסק, כי אולם האירועים ישלם לתובע 7,800 שקל.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי פסק דין
ההערה בחוזה נוספה מאוחר יותר
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים