שתף קטע נבחר

10 חתני פרס ישראל: לאפשר לעזתים ללמוד בגדה

אנשי אקדמיה, רוח ותרבות פנו לשר הביטחון בבקשה לאפשר לצעירים מעזה ללמוד באוניברסיטאות בגדה. "זה איסור בלתי מידתי שראוי לבטלו", הם כתבו

10 חתני פרס ישראל וכ-50 אנשי אקדמיה, רוח ותרבות פנו היום (ד') במכתב לשר הביטחון, אהוד ברק, בבקשה לבטל את האיסור הגורף שמטילה ישראל על מעבר סטודנטים פלסטינים מעזה לגדה המערבית לצורכי לימודים. בין החותמים על המכתב: פרופ' אבישי מרגלית, פרופ' יהושע קולודני, פרופ' דוד טרטקובר ויהודה ג'אד-נאמן ואנשי התרבות יהושע סובול וניר ברעם.

 

לאחרונה פנתה עמותת "גישה" כדי לאפשר לשלושה סטודנטים, שהתקבלו ללימודים באוניברסיטת בית-לחם, להגיע למוסדות האקדמיים בגדה.

 השלושה - ג'ודת מיחאיל, דאנא תרזי ועודה גלדה - היו אמורים להתחיל את לימודיהם בקיץ 2009, אולם עד כה נדחו הבקשות שהגישו על-ידי מערכת הביטחון. עתה מבקשים שלושה להתחיל ללמוד בקיץ הקרוב.

 

במכתב כתבו חתני הפרס ואנשי האקדמיה: "אנו סבורים כי איסור גורף על מעברו של כל תושב עזה המבקש ללמוד בגדה המערבית, הינו איסור בלתי מידתי שראוי לבטלו. במקום איסור זה, אנו מבקשים לאפשר לצעירים להגיע למקום לימודיהם בכפוף לבדיקה ביטחונית פרטנית של בקשותיהם ולכל הפחות - ששר הביטחון יכונן מנגנון שיאפשר בדיקה פרטנית במקרים שלפתרונם עשויות להיוודע השלכות אנושיות חיוביות".

 

אנשי האקדמיה והתרבות, החתומים על המכתב, מציינים עוד כי "הכשרה אקדמית ומקצועית, הינה חיונית לרווחתה ולצמיחתה של החברה הפלסטינית ולפיתוחו האישי של כל אחד מהצעירים והצעירות המבקשים לקדם את עצמם, וכי מתן אפשרות לשכנינו הפלסטינים לבנות חברה אזרחית משגשגת ושוחרת שלום - מקדם אינטרס ישראלי מובהק".

 

מאז שנת 2000 מטילה ישראל איסור גורף על צעירים פלסטינים מרצועת עזה ללמוד באוניברסיטאות פלסטיניות בגדה המערבית. בעמותת גישה אמרו שבסוף שנות ה-90 למדו בגדה המערבית כ-1,000 סטודנטים תושבי עזה, רבים מהם במקצועות חיוניים שלא ניתן לרוכשם ברצועת עזה כגון: ריפוי בעיסוק, רפואת שיניים, פיזיותרפיה ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעבר ארז. לא הורשו ללמוד
צילום: AF
מומלצים