שתף קטע נבחר

כיסוני גבינות ותפוחי אדמה

כיסונים אלה אהובים במיוחד על ילדים בזכות טעמם, אך גם בזכות העובדה שניתן לאחוז אותם ביד תוך כדי התרוצצויות מסביב לשולחן

כיסוני גבינות ותפוחי אדמה

המרכיבים:

לבצק:

3 וחצי כוסות קמח מנופה

1 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מים פושרים

1/2 כף מיץ לימון

12 כפית מלח

למלית:

200 גרם גבינה בולגרית 5% גד

2 תפוחי אדמה בינוניים,

קלופים ומבושלים

200 גרם פתיתי קאשקבל גד

2-3 כפות גרגרי תירס משומר מסונן

3 ביצים

להברשה:

1 ביצה טרופה

1/2 כוס גרגרי שומשום


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:
  1. הבצק: שמים בקערת מערבל את כל החומרים פרט לקמח, מערבבים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק הניתק מדפנות הקערה.
  2. המלית: מועכים את תפוחי האדמה והגבינות בעזרת מזלג. מוסיפים את התירס והביצים תוך כדי ערבוב לקבלת מלית חלקה.
  3. הכיסונים: מרדדים את הבצק ליריעה בעובי חצי ס"מ. קורצים בעזרת כוס או רינג עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים על כל עיגול כף מלית וסוגרים כסהרון. מקפידים להדק את השוליים היטב, שלא יפתחו באפייה.
  4. מסדרים את כיסוני הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הכיסונים בביצה הטרופה ובוזקים מעט גרגרי שומשום.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות כ-30 דקות או עד שהכיסונים זהובים וניתקים בקלות מהתבנית.

 

רוצים עוד מתכונים מיוחדים לארוחת בוקר מפנקת? היכנסו לעמוד גד מורנינג

פסקל פרץ-רובין היא עיתונאית ומחברת ספרי בישול

 

  • רוצים עוד מתכונים מיוחדים לארוחת בוקר מפנקת? היכנסו לעמוד גד מורנינג

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:32

 

לפנייה לכתב/ת
השפית פסקל פרץ-רובין
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים