שתף קטע נבחר

גורם רוסי: מכירת S-300 לאיראן תצא לפועל

בתגובה לדבריהם של דיפלומטים מערביים לפיהם טיוטת הסנקציות אוסרת על העברת טילי S-300 לאיראן חרף החוזה שנחתם בין השתיים, אמר ראש ועדת החוץ בבית העליון של הפרלמנט הרוסי כי הסנקציות לא יחולו על הסכמים חתומים

החרפת הסנקציות על איראן לא תעצור את רוסיה מלמלא את חלקה בהסכם שחתמה עם איראן למכירת מערכות יירוט מסוג S-300 לרפובליקה האיסלאמית - כך אמר בצהריים (יום ו') גורם בכיר בפרלמנט הרוסי. לדברי הגורם - ראש ועדת החוץ בבית העליון של הפרלמנט, מיכאיל מרגלוב - טיוטת הסנקציות אינה נוגעת להסכמים שכבר נחתמו עם איראן.

 

"טיוטת הצעת הסנקציות אינה משפיעה על הסכמים קיימים בין רוסיה לאיראן. רוסיה היא 'ספק אחראי' לשווקים הבינלאומים ואין לה אינטרס לפעול לחימוש המזרח התיכון", אמר מרגלוב שדבריו הובאו בסוכנויות הידיעות "נובוסטי" ו-"אינטרפקס". לדבריו, טיוטת הסנקציות שגובשה בין חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון וגרמניה "מאוזנת" וכי "לא מדובר בסנקציות משתקות או חונקות. אנו מדברים על צעדים שיהיו בלתי נמנעים, אם איראן לא תפעל בהתאם לחוק הבינלאומי".

  

דבריו של מרגלוב באו על-רקע הצהרותיהם של דיפלומטיים מערביים אתמול, לפיהן טיוטת הסנקציות אוסרת על העברת טילי S-300 מרוסיה לאיראן, חרף החוזה שנחתם בין השתיים בשנת 2007. לדברי הדיפלומטים, "הפרק שעוסק באיסור על מכירת נשק לאיראן כולל כמה קטגוריות, ואם הצעת ההחלטה תתקבל, היא תכלול את טילי ה-S-300 כיוון שהנושא הודגש באופן פרטני".

 

בתחום מכירת נשק, כל על-פי הדיפלומטים המערביים, כוללת הצעת הסנקציות על איראן שמונה איסורים:

 איסור על מכירת טנקים, משוריינים, מערכות ארטילריה, כלי טיס בעלי חימוש כבד, מסוקי תקיפה, ספינות מלחמה, טילים ומערכות טילים. הדיפלומטים הוסיפו כי טיוטת ההחלטה מקובלת על כל חמש החברות הקבועות במועצת הביטחון, וכי הדיונים בין הצדדים עוסקים כעת בתאריך שבו תוגש ההצעה להצבעה.

 

האפשרות שההסכם בין איראן לרוסיה על מערכת הטילים המתקדמת ייצא לפועל, הדירה את שנתם של ראשי מערכת הביטחון בישראל ובארה"ב. מדובר במערכת שאם תוצב באיראן - עלולה להקשות מאוד על תקיפת מתקני הגרעין האיראנים במקרה של כישלון המגעים, מהלך שאותו ארה"ב וישראל אינן פוסלות כמוצא אחרון. בחודשים האחרונים הפעילו מדינות המערב וישראל לחץ גדול על הממשל הרוסי, בדרישה שלא להוציא את החוזה אל הפועל. רוסיה התפתלה ודחתה פעם אחר פעם את העברת המערכת לטהרן בטענה לבעיות טכניות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים