שתף קטע נבחר

וואלה שופס נקנסה ב-60 אלף שקל על הטעיה

ביהמ"ש המחוזי בחיפה הרשיע את חברת וואלה שופמיינד מפעילת וואלה שופס ואת חברת סם ליין, יבואנית מוצרי סמסונג בהטעיית צרכנים, משום שפרסמו מוצרים שלא היו במלאי

ביהמ"ש השלום זיכה, ביהמ"ש המחוזי הרשיע: וואלה שופמיינד מפעילת וואלה שופס; סם ליין, יבואנית סמסונג ומנהליהן יקנסו ב-140 אלף שקל על עבירות משותפות של הטעיית הצרכן והעדר החזקת מלאי במכירה מיוחדת. בכך קיבלו שלושה שופטי ביהמ"ש המחוזי בחיפה את ערעורה של המדינה על זיכוין של החברות בביהמ"ש השלום.

 

בערעור, שהגישה עו"ד רחל בורנשטיין ממשרד התמ"ת בחיפה, נטען כי החברות לא החזיקו מלאי סביר של מוצרים שהוצעו למכירה פומבית באינטרנט, ועקב כך הציעו מוצר לצרכן שאינו קיים עוד במלאי במועד ההצעה. 

 

 

לאחר ההרשעה החזיר ביהמ"ש לערעור את הדיון לביהמ"ש השלום לקביעת העונשים. קנס בסך 60,000 שקל הוטל על כל אחד מהתאגידים, וכן חתמו על התחייבות להימנע בעתיד מהעבירות המפורטות בכתב האישום. על מנכ"ל סם ליין, ועל האחראי על התחום בחברה הושתו קנסות אישיים על-סך 15,000 ו-5,000 שקל. הרשעתו האישית של מנכ"ל וואלה שופמיינד לשעבר בוטלה בהסכמת הצדדים והומרה בעבודות שירות לתועלת הציבור בהיקף של 150 שעות.

 

בקובעו את העונשים הדגיש ביהמ"ש בעניין המניע לעבירה וייחודו של הסחר האלקטרוני - "ברור הוא כי טעם כלכלי הניע את הנאשמות בהנהגת השיטה להחזקת המלאי ודיווח על המלאי בהיקף שלא תאם את תדירות פרסום המכרזים באתר המכירות באינטרנט. בעשותן כך, הנאשמות ביקשו להגביר את המכירות ובד בבד להבטיח כי לא יישאר בידיהן מלאי של טובין שלא יימכר". עוד נאמר בגזר הדין, כי על הענישה להרתיע, במיוחד כשהעבירות הן של סחר אלקטרוני, שבו נדרשת רמת דיוק וזהירות ברורות, חד משמעיות ומוגברות בכל המתייחס לאופן הצעת המוצרים המיועדים למכירה.

 

מוואלה שופס מסרו בתגובה: "וואלה שופס מכבדת את החלטת בית המשפט. בנוסף, בעקבות הפסיקה שונו נהלי ההתקשרות והמודל העסקי עם הספקים והשותפים השונים של החברה; במהלך השנה האחרונה מוכרת וואלה שופס למעלה מ – 50% מתוצרת המלאי שהיא רכשה עבור לקוחותיה מבלי להיות תלויה בספקים השונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
שופטי המחוזי הפכו את פסק הדין של השלום
צילום: index open
מומלצים