שתף קטע נבחר

מייסד "ויקיליקס": אנחנו לא יודעים מי המדליף

ג'וליאן אנסנאג' ממשיך להגן על מקורותיו, בעקבות חשיפת עשרות אלפי המסמכים הצבאיים, המתארים בפירוט את המצב הקשה של המלחמה באפגניסטן

מייסד אתר ההדלפות Wikileaks, שחשף השבוע אלפי מסמכים סודיים על המלחמה באפגניסטן, אמר כי איש באתר שבראשו הוא עומד אינו יודע מי הדליף את 92 אלף המסמכים. בשיחה עם עיתונאים אמש (ג') בלונדון, טען ג'וליאן אסנאג', כי האתר מתוכנת כך שפרטיו של שולח המידע אינם גלויים.

 

בתחילת השבוע פירסמו שלושה עיתונים - "ניו יורק טיימס" האמריקני, "גרדיאן" הבריטי ו-"דר שפיגל" הגרמני, חלק מהמסמכים שהועברו לידיהם

מאתר ההדלפות. בין היתר, נחשפו מסמכים המתעדים הרג אזרחים, שיתופי פעולה בין גורמי ביון בפקיסטן לבין הטליבאן ופעילותה של יחידות קומנדו סודיות, שפעלו בהוראת הפנטגון לחיסול מפקדים בכירים בטליבאן.

 

אסנאג' הסביר אתמול כי מדיניות הסודיות המחמירה של האתר מסייעת לו להגן על מקורות המידע מפני סוכנויות ביון ותאגידים עוינים. הוא הודה שהעובדה שהמדליף נותר אנונימי מעלה לעתים תהיות לגבי אמינות המידע, אך לטענתו האתר מעולם לא פרסם מסמך מזויף או מידע שמהימנותו מוטלת בספק.  

 

אתמול התייחס נשיא ארה"ב, ברק אובמה, לראשונה להדלפת הענק, ואמר כי הוא "מודאג מהאפשרות שההדלפה תסכן חיילים

ופעולות מבצעיות". יחד עם זאת, הוסיף אובמה כי המידע שפורסם לא הכיל מידע שאיננו נמצא על סדר היום האמריקני. ראש המטות המשולבים בצבא ארה"ב, האדמירל מייק מאלן, אמר דברים דומים.

 

חקירת משרד ההגנה האמריקני לבירור ההדלפה הגדולה בתולדות הצבא מתמקדת בברדלי מנינג, בן 22, ששירת כאנליסט בעיראק והואשם בעבר בפרסום סרטון הנוגע להרג אזרחים בתקיפה בבגדד. גורמים בוושינגטון אמרו כי אם יורשע מנינג גם בהדלפת "יומני המלחמה באפגניסטן", העונש המקסימלי שניתן לגזור עליו הוא 52 שנות מאסר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסנאג'. מעולם לא פרסמנו מידע שגוי
צילום: AFP
מנינג. החשוד המרכזי
מומלצים