שתף קטע נבחר
צילום: index open

האמבטיה מתחדשת: מקלחונים ושירותים תלויים

הכירו את הטרנדים הבולטים בתחום שיפוץ חדר האמבטיה: מקלחון עם מתזים, שמחליף את הג'קוזי הישן והלא שימושי, ושירותים שמחוברים אל הקיר. היתרונות: נוחות וחיסכון במקום

חדר האמבטיה הוא אחד החדרים הנפוצים ביותר לשיפוץ בקרב עבודת קבלני השיפוצים בישראל. הסיבה העיקרית היא, שרוב חדרי האמבטיה אינם גדולים במיוחד וקל לשפצם במהירות יתרה, וזמן העבודה הממוצע לחדר אמבטיה סטנדרטי הוא שבוע עבודה.

 

 

בנוסף, עלות העבודה בלבד לחדר אמבטיה ממוצע עומדת על 10-15 אלף שקל לעבודה בלבד, לא כולל כלים סניטאריים, והאמבטיה כוללת בממוצע 4 נקודות אינסטלציה (יציאת מים), כאשר עלות נקודת אינסטלציה עומדת על 900-1,200 שקל לנקודה (- בפריפריה המחירים נמוכים בכ-15%).

 

נקודה נוספת היא, שחדר האמבטיה נחשב ליחידה נפרדת ולכן אפשר לשפצו בנפרד משאר חלקי הבית.

 

מקלחונים עם מתזים

הצרכן הישראלי נהג בעבר לבלות זמן רב בחדר האמבטיה. משום כך אנשים רבים אהבו לקנות ג'קוזי או אמבטיות ישיבה מסוגננות עד מאוד, וכל סוגי האמבטיות גדולות המידות היו נפוצות ונמכרו בנקל. אולם היום למרבה הפלא, הצרכן הישראלי מבלה פחות ופחות בחדר האמבטיה ולכן קונה פחות את סוגי הג'קוזי והאמבטיות למיניהם. במקום זה - הצרכן הישראלי מעדיף יותר מקלחונים.

 

המקלחונים מיועדים לטוש מהיר, ללא בזבוז זמן מיותר, והכניסה אליהם מאד קלה (במיוחד לנכים). עם זאת, הראש הישראלי מצא מהר מאוד גם במקלחונים את הטראנד החדש - "מקלחון עם מתזים" או מקלחונים עם "ראש גשם ענק".

 

המקלחון עם המתזים נועד כמובן להחליף את הג'קוזי הישן והלא שימושי. בדומה לג'קוזי, קיימים שישה מתזים היוצאים משני צידי הקיר ( - שלושה מתזים בכל צד בגובה זהה), הבנויים על לחץ מים מתכונן שמחולקים לשלושה גבהים: מתז בגובה הרגליים, מתז בגובה המותניים ומתז בגובה הכתפיים. הגבהים עשויים להשתנות בהתאם לצרכיי הלקוח וגובהו. המתזים יוצרים לחץ מים שיכול להתכונן ושגורם לויברציות הרצויות על ידי המים המותזים

 .

כיום נפוצים שני סוגי מקלחונים: מקלחון מזכוכית ומקלחון מפרספקט. המקלחון מזכוכית הוא יקר ואכותי יותר, ועלותו נעה בין 3,000 שקל ל-15 אלף שקל. עלות המקלחון שעשוי מפרספקט נעה בין 800 שקל ל-1,500 שקל.

 

מיכל הדחה סמוי

ליד המקלחון, שמאפשר לחסוך מקום ונחשב ליעיל יותר, נהוג לשים את השירותים. הטראנד החדש הם שירותים תלויים עם מיכל הדחה סמוי.

 

בניגוד לשירותים הסטנדרטים העומדים על הרצפה, השירותים התלויים הם מחוברים אל הקיר ולפיכך מאפשרים לנקות את הרצפה מתחת לאסלה מכיוון שהם תלויים על הקיר. יתרון בולט נוסף הוא שלא שומעים את כניסת ויציאת המים ממיכל ההדחה, מכיוון שהוא מוסווה בתוך הקיר.

 

המחיר של שירותים תלויים עם מיכל הדחה סמוי נע בין 1,000 שקל ל-5,000 שקל ואף יותר. עלות ההתקנה של מיכל הדחה סמוי היא 800-1,300 שקל, תלוי בתנאי השטח במקום.

 

בחדרי אמבטיה יוקרתיים במיוחד נהוג לצפות את הקירות באבנים טבעיות במידות גדולות. המידות הנפוצות כיום לריצוף הן 100/100 או 80/80, ולקירות נהוג במידות מלבניות: 60/120 או 50/100 .

 

עלות אבן טבעית לחיפוי קירות אמבטיה עשויה להגיעה לרמת מחיר של 200-400 שקל למטר, בעוד שקרמיקה פשוטה עשויה להגיע לרמת מחיר של 40 שקל למטר. בנוסף, יש בשוק מבחר של גרניט פורצלן במידות גדולות, שמחירן עשוי להגיע לרמות של 400-500 שקל למ"ר.

 

לסיום, חדר האמבטיה עובר מתיחת פנים בתקופה האחרונה, אך אין צל של ספק שהצרכן הישראלי נותן יותר ויותר את הדעת לעיצוב ונוחות המוסיף לאיכות החיים בחדר האמבטיה.

 

הכותב הנו יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סידי בנק
מבלים פחות במקלחת
צילום: סידי בנק
מומלצים