שתף קטע נבחר

זינוק בייצוא הישראלי לאסיה, הודו במקום השני

האם סדר עולמי חדש נותן את אותותיו במפת הייצוא של ישראל? במחצית הראשונה של 2010 נרשמה עלייה של יותר מ-100% בייצוא להודו ולסין ועלייה של 62% בייצוא לברזיל. הייצוא למדינות אירופה, לעומת זאת, נחלש

מפת הייצוא של ישראל משתנה: בעקבות שינויים בגושי הסחר העולמי, הייצוא למדינות אסיה, בעיקר הודו וסין, עלה משמעותית.

 

מנתוני מכון היצוא עולה כי במחצית הראשונה של 2010, ארה"ב היא עדיין היעד המרכזי לייצוא הישראלי, עם יצוא סחורות בהיקף של 5.7 מיליארד דולר. מדובר בעלייה של 8% לעומת התקופה המקבילה ב-2009. למקום השני מזנקת הודו, עם יצוא ישראלי בהיקף של קרוב למיליארד דולר, עלייה של 102% לעומת המחצית הראשונה של 2009 שבה דורגה הודו במקום השמיני בין עשרת יעדי הייצוא העיקריים. העלייה בייצוא להודו מוסברת בגידול בענפי הכרייה, החציבה והמינרלים.

 

גם סין רושמת עלייה נאה מהמקום ה-11 למקום החמישי, עם יצוא בהיקף של 755 מיליון דולר – עלייה של 115%. זהו גם הזינוק הגדול ביותר ליעד כלשהו במחצית הראשונה של השנה. ענפי הייצוא העיקריים לסין הם ענפי הרכיבים האלקטרוניים, הכרייה, החציבה, המינרלים, הכימיקלים וזיקוק הנפט. ברזיל, הנחשבת ליעד יצוא עתידי של ישראל, עלתה למקום ה-12 עם גידול של 62% ל-417 מיליון דולר.

 

שאולי כצנלסון, כלכלן ראשי במכון הייצוא: "זה משקף את המגמה שנראה בשנים הקרובות, לפיה הפוטנציאל העיקרי להתרחבות בצמיחת הייצוא יהיה לשווקים של דרום מזרח אסיה, בראש ובראשונה הודו וסין, וכלכלות נוספות כמו דרום קוריאה. המכון נערך בהתאם עם תוכנית שביט, המסייעת לייצואנים להיכנס ולהגדיל יצוא בשוקים האלה, בנוסף לברזיל.

 

בריטניה נשארה במקום השלישי, עם יצוא בהיקף 894 מיליון דולר. הולנד, שהייתה במקום השני, וגרמניה מאבדות מכוחן, ומדורגות 4 ו-6 בהתאמה. גם טורקיה יורדת, מהמקום השישי לשמיני עם ייצוא של 638 מיליון דולר. למרות שטורקיה מאבדת ממרכזיות המיקום שלה בדירוג, הייצוא אליה דווקא עלה במחצית הראשונה של השנה ב-21%. מי שסוגרות את העשירייה הראשונה ביעדי הייצוא של ישראל הן צרפת וספרד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המכולות פונות מזרחה
צילום: jupiter
מומלצים