שתף קטע נבחר

המדד עלה: התוספת למשכנתא - 2,500 שקל

בבנק מרכנתיל טוענים כי ע"פ השינוי במדד, סך התוספת למשכנתא יגיע ל-2,500 שקל עבור הלוואה של חצי מיליון. להחזר של 3,000 שקל נשלם עוד 15 שקל בחודש. בבנק טוענים: המסלול בריבית קבועה צמודה למדד - הכי משתלם

למרות הציפיות למדד גבוה, הנושק לאחוז שלם, מדד יולי, הנמוך יחסית, יביא לגידול של מחצית האחוז בלבד בהחזר החודשי של נוטלי המשכנתאות.

 

 

על פי השינוי במדד, מי שנטל הלוואת משכנתא ומשלם החזר חודשי ממוצע של 3,000 שקל, ישלם עוד 15 שקל בחודש. סך התוספת לחוב המשכנתא, יגיע ל-2,500 שקל במקרה של יתרת הלוואה ממוצעת של כ-500 אלף שקל.

 

לדברי דודי מייזליק, מנהל אגף המשכנתאות בבנק מרכנתיל, המדד המצטבר ב-12 החודשים האחרונים, המסתכם בכ-2%, הגדיל את ההחזר החודשי במשכנתאות צמודות מדד בכ-60 שקל להלוואה ממוצעת של 3,000 שקל, וכן הגדיל את יתרות ההלוואה בשיעור עליית האינפלציה.

 

עם זאת, טוען מייזליק, כי עדיין, מסלול המשכנתא בריבית קבועה או חצי קבועה הצמודה למדד, הוא כיום המסלול המציע את התנאים הטובים ביותר לרבים מנוטלי המשכנתאות.

 

"הריבית על המשכנתאות צמודות המדד בריבית קבועה או חצי קבועה (משתנה כל 5 או 10 שנים), היא הנמוכה ביותר מזה שנים רבות. הריבית הקבועה לתקופות קצרות של 8-5 שנים עומדת על כ-2%, לתקופה של 14-8 שנה על כ-3%, ולתקופות של 20-15 שנה - 3%-3.5%.

 

לפיכך, כדאי לרוב הלווים לשקול לנצל את ההזדמנות לקבע את ריבית המשכנתא על רמה נמוכה זו לשנים רבות. למי שכבר נטלו משכנתא מומלץ לשקול לבדוק כדאיות ביצוע מיחזור משכנתא בתקופה הנוכחית".

 

רוב המשכנתא - עדיין במסלול פריים

מייזליק מוסיף ומציין כי חלק ניכר מהציבור עדיין מעדיף ליטול את כל המשכנתא או את רובה במסלול ריבית פריים או בריבית המשתנה כל שנה או שנתיים. "בכך, הם מחמיצים הזדמנות לקבע את הריבית על רמה נמוכה לשנים רבות, וחושפים את עצמם לסיכון של עלייה משמעותית בהחזרי המשכנתא בעתיד", טוען מייזליק.

 

"שילוב של מסלולים צמודי מדד בריבית קבועה לתקופה ארוכה או חצי קבועה (משתנה כל 5 שנים או 10 שנים) עם מסלול המבוסס על ריבית הפריים, יסייע ליצירת החזר חודשי המבוסס על ריבית נמוכה לטווח ארוך, תוך שמירה על יציבות התשלומים החודשיים" מוסיף מייזליק, "תשלום חודשי קבוע ככל האפשר של המשכנתא הינו קריטי לניהול תקין של תקציב משק בית, מאחר שהמשכנתא היא בדרך כלל ההוצאה החודשית הגבוהה ביותר של משק הבית לאורך זמן".

 

ומה לגבי החודשים הבאים? מרבית הכלכלנים לא צופים עליה דרמטית במדד. "אם נראה התייקרות מחירים זה יהיה בשוליים", אומר ל ynet הכלכלן רון אייכל, "אין מה לחשוש מאינפלציה, בעולם אפילו חוששים דווקא ממצב הפוך - של דיפלציה. אנחנו צפויים לראות התמתנות במדד בחודש הבא, כאשר בחודש ספטמבר כבר צפוי מדד אפסי ואולי אף שלילי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הציבור עדיין מעדיף צמוד פריים
index open
דודי מייזליק
מומלצים