שתף קטע נבחר

פקיסטן: המיליונים בדרך, בינתיים רבים על סיוע

האו"ם והבנק העולמי ממשיכים להפנות משאבים לקורבנות גשמי המונסון, אך לאזורים רבים עדיין לא הגיע סיוע כלל. המריבות על מזון גלשו לפסים אלימים, ושוטרים נתפסו מכים תושבים

הבנק העולמי הודיע היום (ג') כי יעביר 900 מיליון דולר המיועדים להלוואות לפקיסטן לסיוע לנפגעי השטפונות, בעוד האו"ם הזהיר שרבים מבין 20 מיליון הנפגעים טרם קיבלו סיוע. שלושה שבועות חלפו מאז החלו השטפונות שזרעו הרס ברחבי המדינה, אך בשלב זה נראה שהמצב יחמיר גם בתקופה הקרובה.

 

האסון מהווה מבחן חשוב לממשלת פקיסטן, שמתקשה להתמודד עם בעיות היום-יום, הכלכלה הרעועה והמלחמה בקיצונים איסלאמים, המאיימים כעת לנצל את המשבר לטובתם, וכבר מסייעים לתושבים באזורים מרוחקים, שעבורם סיוע הומניטרי בינלאומי נותר שמועה בלבד.

 

סוכנויות הסיוע, כמו גם ממשלת בריטניה, הבהירו כי התגובה העולמית לאסון איטית מדי, והתרומות שנאספו רחוקות מהיעד שהציב האו"ם - 549 מיליון דולר. עד כה נאספו 184 מיליון. "אנו רוצים לראות את הבקשות שלנו נהפכות להמחאות בהקדם האפשרי", אמר דובר האו"ם, מאוריציו ג'וליאנו.

 

מאות מיליוני דולרים של הבנק העולמי, שהיו מיועדים לפרויקטים עתידיים בפקיסטן, יועברו כעת למאמצי הסיוע המיידיים. הנזק בפקיסטן, שכחמישית משטחה כוסה במים, כולל כבישים הרוסים, גשרים שהתמוטטו, שדות חקלאיים שהושמדו, ובתים שנמחקו. מיליוני פליטים חיים במחנות מאולתרים לצד חיות משק, או בכפרים מוצפים שאין גישה אליהם.

 

צילום: רויטרס

 

עד כה מתו כ-1,500 בני אדם בשטפונות. אחד החששות העיקריים הוא מחסור חמור בחיטה וקני סוכר בחודשים הקרובים, במדינה הסובלת מעוני ורעב גם בימים כתיקונם. מחירי המזון עלו במאות אחוזים, ובכמה מקומות התפתחו עימותים אלימים במוקדי חלוקת הסיוע של הארגונים המקומיים והבינלאומיים.

 

ביום ראשון ביקר מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בפקיסטן, ואמר כי השטפונות הן אסון הטבע החמור ביותר שראה בחייו. הוא קרא

לקהילה הבינלאומית להגביר את הסיוע למדינה. "זה היה יום מכמיר לב עבורי", אמר באן בתום טיסה שקיים עם נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדרי, באזורים שנפגעו בצורה הקשה ביותר.

 

בימים האחרונים הולכת וגוברת הביקורת על אופן טיפולו של הנשיא זרדרי באסון, ובעיקר על העובדה שבחר להמשיך בביקור באירופה בעוד המשבר רק הולך ומעצים. מאז ששב לפקיסטן, ביקר זרדרי פעמיים באזורים שנפגעו, אך צילומים בהם הוא נראה נופש יחד עם בני משפחתו באחוזה בצרפת, משפיעים הרבה יותר על מיליוני אזרחים המשוועים לסיוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תאומים שנולדו באוהל באזור סוקאר
צילום: AP
המצב צפוי להחמיר. הצפות בפונג'אב
צילום: רויטרס
מומלצים