שתף קטע נבחר

בג"ץ: לא עוצרים מינוי גלנט לרמטכ"ל. בינתיים

נדחתה בקשת התנועה הירוקה לצו ביניים לעיכוב כניסתו לתפקיד של הרמטכ"ל המיועד בשל פרשת הקרקעות. השכנים במושב התייצבו לימינו: "זו רכילות מרושעת של בעלי עניין". העותרים לא נכנעים: "הדלת לצו עתידי עדיין פתוחה"

פרשת הקרקעות עוד רחוקה מסיום, אבל הבוקר (יום ד') דחה בג"ץ את בקשתם העותרים בעניין להוציא צו ביניים שימנע את מינויו של האלוף יואב גלנט לרמטכ"ל הבא של צה"ל. בתנועה הירוקה דורשים מבג"ץ להורות לוועדה למינוי בכירים לדון שוב במינויו, בטענה שהחלטתה לאשרו תוך התעלמות מפרשת הקרקעות במושב עמיקם לקתה ב"חוסר סבירות קיצוני".

 

 

לפי התכנון, אמור הרמטכ"ל היוצא, רב-אלוף גבי אשכנזי, להעביר לגלנט את הפיקוד על צה"ל ב-14 בפברואר. בינתיים, ממשיכה פרשת הקרקעות להעיב על כניסתו לתפקיד. כפי שפורסם ביום שני ב-ynet, יגיע גלנט בשבוע הבא לשימוע במשרדי מבקר המדינה. ב-1 בפברואר יהיה המועד האחרון להגשת ממצאי חקירת הפרקליטות בנושא, ועד ל-6 בפברואר יוכלו גלנט והעותרים נגד המינוי למסור לבג"ץ את תגובותיהם לממצאים.

 

גורמים משפטיים העלו את השאלה מדוע ועדת טירקל, למינוי בכירים, לא בדקה לעומק את פרשת הקרקעות. בתחילת השבוע הודיעה הפרקליטות על כך שבידה ממצאים חדשים שנמסרו לה ממשרד המבקר בנוגע לגלנט, כאלה שלא היו ידועים לה קודם.


ביתו של גלנט במושב עמיקם. בלב הפרשה (צילום: עידו ארז)

 

במרכז הפרשה עומד שטח של 350 מ"ר, שהתווסף לנחלתו של גלנט ביישוב עמיקם, על חשבון שטח ציבורי. השופטים דרשו לקבל את לוח הזמנים לביצוע התיקון הדרוש בעניין, וגם על שטח בן 35 דונמים שגלנט קיבל לפי חלק מהטענות בניגוד לנהלים.

 

כשהסערה הציבורית בנושא נמשכת, מתייצבים שכניו של הרמטכ"ל המיועד לימינו. "אני רואה את הדברים אחרת מאיך שהם מצטיירים בתקשורת. הדברים כבר יתבהרו בבית המשפט", אמרה  היום ל-ynet שושי גביזון, תושבת מושב עמיקם. "לאורך כל הדרך, יואב ניסה לשמור על ממלכתיות ולא עשה קמפיינים מתוקשרים. עכשיו שוב קופצים עם עדויות שהן סוג של רכילות שממחזרים כל הזמן. עם העובדות בית המשפט יתמודד".

 

רכילות מרושעת או השתלטות שיטתית?

על החשדות שבודק המבקר, אמרה גביזון: "הוא לא הרחיב את ביתו אלא נטע עצים, בדיוק כמו כל התושבים, אל תוך מרחבים. שכנים טענו שהוא נטע עץ לא כמו שצריך, אבל זה סכסוך שכנים, ודוחפים להם מיקרופון לפרצוף.

זאת רכילות מרושעת שמקבלת גיבוי מאנשים בעלי עניין, אין כאן סיפור, וזה מקבל כותרות רק בגלל שהוא רמטכ"ל".

 

גביזון הביעה תמיהה על כך שדווקא בתנועה הירוקה בחרו להוביל את המאבק נגד שכנה. "איך בדיוק הם קשורים לזה? אנחנו, וגם יואב, פעלנו יחד איתם במאבק על כביש 6. פתאום הם יוצאים נגדו. הוא לא השתלט על שום דבר ובתקופה שאנחנו ויואב הגענו למושב, עוד לא הייתה כאן ארץ הנדל"ן הזאת ולא היינו צריכים להביא עורך דין עם כל עץ שנטענו".


"כשבאנו למושב, לא הייתה ארץ נדל"ן". ליד בית גלנט (צילום: עידו ארז) 

 

היא חתמה את דבריה וביקשה להבהיר כי "גלנט לא השתלט על שטחים ולא הרחיב את ביתו. לאורך כל הדרך הוא ניסה להיות ממלכתי. אפילו חלק מהאנשים שמעורבים בסכסוך הזה מאוד רוצים לראות אותו רמטכ"ל, אבל יש מישהו שרוכב על הסכסוך הזה. אף אחד לא חשב שזה יגיע למה שהגיע. הדינמיקה הזאת של השחרת אדם ראוי ואחראי היא מפחידה".

 

הסבריה של השכנה לא הצליחו לשכנע את אנשי התנועה הירוקה. "במשך שנים השתלט גלנט על שטחים לא שלו", אמר עו"ד נדב אפלבאום, המייצג את הארגון. "במקרה אחד, הוא קיבל שטחים מהמדינה, ובאמצעות הליכים אסורים הועברו לו 35 דונמים. כל הבעיה היא שהוא פנה למינהל (מקרקעי ישראל) וקיבל שטח בהליך שלא היה קיים. גם אחרים ניסו לפעול באותה הדרך, אבל זה לא הצליח להם".

 

עו"ד אפלבאום הוסיף כי "בהתחלה, גלנט השתלט על חצי גבעה. אחר כך, הוא השתלט על הגבעה כולה, כלומר על 28 דונמים נוספים. כשבמינהל פנו אליו, הוא משך אותם עם זה שלוש שנים וחצי. בסופו של דבר, הוא פינה את השטח רק סמוך לדיון בבג"ץ, וזה כנראה לא במקרה".

 

בא כוחה של התנועה הירוקה ציין כי פרט לאותה הגבעה, שמוגדרת שטח חקלאי, "ישנה פרשה נוספת שעוסקת בשטח המגורים שלו. יש לו נחלה בעמיקם והוא פרץ אליה עוד שתי דרכים בשטח ציבורי. הוא בנה לעצמו חנייה בניגוד לחוק, ונפתח נגדו הליך פלילי של סילוק יד שבמסגרתו הוא נדרש לפנות את השטח. בסופו של דבר, הושגה פשרה שלפיה הוא אמור היה לפנות את השטח כדי להחזיר את המצב לקדמותו, אבל הוא לא עשה את זה".

 

העותרים לא נכנעים: "הדלת נשארה פתוחה"

בסיכומו של דבר, טען אפלבאום כי השטח השנוי במחלוקת שצורף לגינתו של גלנט עומד על 650 מ"ר. "הנחלה שלו לא מגודרת והוא המשיך את הגינה הפתוחה שלו לתוך השטח הציבורי הפתוח.

הוא, או אנשים מטעמו, בנו טראסות, שתלו שם עצים, חיברו אותן למערכת השקייה, והשטח הזה משמש רק אותו כשאף אחד אחר לא יכול להיכנס לשם. גלנט הגיש בקשה להרחבה, אבל היא לא אושרה, ולמרות זאת - הוא ממשיך בשלו".

 

על החלטת בג"ץ לדחות את הבקשה שהגיש לצו מניעה, אמר אפלבאום כי "בית המשפט משאיר את הדלת פתוחה לאפשרות לתת בעתיד צו ביניים. הם ככל הנראה ממתינים לחומר ממבקר המדינה שאליו התייחס היועץ המשפטי לממשלה. החומר הזה מצביע, לטעמנו, גם היום על כך שלא ניתן למנות את גלנט לרמטכ"ל, ואנו סמוכים ובטוחים כי בית המשפט יקבל את ההחלטה הנכונה בעניין זה בעתיד".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יואב גלנט. לא יהיה צו ביניים
צילום: דובר צה"ל
מומלצים