שתף קטע נבחר

עתירה נגד מינוי גלנט: "רמס את החוק ברגל גסה"

התנועה הירוקה דורשת מבג"ץ להורות לוועדה למינוי בכירים לדון שוב במינוי הרמטכ"ל, בטענה שהחלטתה לאשרו תוך התעלמות מפרשת הקרקעות לקתה ב"חוסר סבירות קיצוני". דובר צה"ל: בג"ץ כבר דחה בעבר את התלונות, גלנט פעל ללא כל דופי

לא רק השר מיכאל איתן סבור שיואב גלנט אינו ראוי לכהן כרמטכ"ל. התנועה הירוקה עתרה היום (ד') לבג"ץ נגד החלטת הממשלה על מינויו של גלנט לתפקיד, ובעתירה היא מבקשת להוציא צו על תנאי לעיכוב המינוי, ולהורות לוועדת טירקל למינויים לתפקידים בכירים להשלים את בדיקתה בעניין פעולתו של האלוף במושב עמיקם, בעקבות תלונות על פלישתו לכאורה לאדמות מדינה. כן מבקשת התנועה להורות לממשלה לדון מחדש במינוי, לאחר שתעמוד בפניה חוות דעת חדשה מטעם הוועדה.

  

לטענת העותרים, חוות הדעת שמסרה ועדת טירקל בתום הדיון הראשון שקיימה במינוי, לפיה אין מניעה ערכית למינוי גלנט לרמטכ"ל, היתה שגויה ופגומה, ולקתה ב"חוסר סבירות קיצוני", ב"העדר תשתית עובדתית" וב"התעלמות משיקולים רלוונטיים". לפיכך, טוענים העותרים, חוות הדעת פסולה, והחלטת הממשלה על המינוי פסולה גם היא.


ביתו של גלנט במושב עמיקם (צילום: עידו ארז)

 

העותרים טוענים כי גלנט השתלט על קרקעות מדינה במושב, בניגוד לחוק ובאופן עקבי, תוך "התנהגות בריונית ורמיסת החוק והדיון ברגל גסה". הם מבקשים מבג"ץ להוציא צו המורה לוועדה לקבוע כי פעולותיו אלו מהוות "פגם ערכי ומוסרי שבגינו לא ניתן למנותו לרמטכ"ל".

  

הוועדה אמנם הכירה בכך שלענייני הקרקעות עשויות להיות השלכות לעניין המינוי, היא הסתפקה בסופו של דבר, לטענת עותרים, ב"הליך סתמי", שכלל ראיונות עם ארבעה אנשים בלבד: גלנט עצמו, ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק והרמטכ"ל המכהן גבי אשכנזי.

 

"בעת קיום הראיונות", מבהירים העותרים, "לא עמד בפני הוועדה כל נתון עובדתי אוביקטיבי בעניין, ונראה היה שהראיונות התבססו על קבלת טענתו של גלנט, כי מדובר בסכסוך שכנים שהסתיים זה מכבר, מבלי לתחקר מי מהנוגעים בפרשות מלבדו".

 

"תפקיד הרמטכ"ל הוא תפקיד ציבורי לכל דבר, והמחזיק בו צריך לעמוד באמות מידה מוסריות הראויות לאיש ציבור", אמר היום ערן בן ימיני, יו"ר התנועה הירוקה. "מאז קום המדינה אנחנו סובלים ממעשי שחיתות הקשורים במתן קרקעות ציבוריות לאנשי שלטון או למקורביהם. אין סיבה שנסכים שהרמטכ"ל לא יהיה שווה בפני החוק כמו כל אחד מאזרחי ישראל. אין סיבה שהסביבה והחברה בישראל ישלמו את מחיר הקומבינות של בכירים העושים בשטחי ציבור כבשלהם".

 

בדורב צה"ל מסרו תגובה בשמו של גלנט, וביקשו להזכיר כי התלונה המדוברת נגד גלנט נידונה כבר בבג"ץ, שדחה אותה ביולי 2009 ואף חייב את המתלוננים לשלם לו 7,500 שקל הוצאות משפט. "הכסף נתרם על ידי האלוף לאגודה למען החייל, ושימש לנסיעתם של שלושה חיילים לחו"ל למפגש עם הוריהם", הוסיפו בדו"צ. "היועץ המשפטי לממשלה וועדת טירקל בחנו את הנושא, מצאו כי האלוף פעל ללא כל דופי ואישרו את החלטת שר הביטחון למנותו לתפקיד הרמטכ"ל הבא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"התנהגות בריונית". גלנט
צילום: אבי מועלם
"מעשי שחיתות הקשורים במתן קרקעות ציבוריות לאנשי שלטון". ערן בן ימיני
צילום: ורדי כהנא
מומלצים