שתף קטע נבחר

צפו: הפגנת מיליון הטוויטים

הטכנולוגיה וחופש הביטוי ניצחו: מאות אלפים הגיעו לכיכר א-תחריר, והרשת מלאה באתרים וכלים לעדכון בזמן אמת. רוצים לדעת מה קורה עכשיו, מתוך ההפגנה עצמה? בואו לצפות ולהתעדכן

<< מהפיכה מצויצת: עשרה רגעי טוויטר

 

ממשלת מצרים ניסתה לסתום לעם המצרי את הפה בכל דרך שעמדה לרשותה - טכנולוגית או אחרת. כיכר תחריר בקהיר נבלעה ונעלמה בשעות האחרונות - תחת רגליהם של רבבות מפגינים. ההמון קורא לנשיא מובארק להתפטר ולהחזיר את השלטון אל העם. על אף ניסיונות השלטון להסתיר מעיני העולם את שקורה ברחובות קהיר, ניתן להתעדכן, לדעת ואפילו לראות את הפגנת הענק - ברשת.

 

סיקור מיוחד: על סף הפיכה במצרים | היכנסו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet

 

צפו: מחאת המיליונים בשידור חי

אחד המקורות החשובים הוא תחנת אל ג'זירה, שהפכה למדורת השבט עבור העולם הערבי בנושא. ממשלת מצרים החלה לחסום את אל ג'זירה לפני כמה ימים, אולם כתבי התחנה ממשיכים להוציא שידורים ממוקדי ההפגנות בקישור זה, והם מסקרים גם את הפגנת המיליון. השידורים נקטעים מפעם לפעם, בשל פעולות חסימה של שלטונות מצרים.

 

גם באתר ה-BBC תוכלו לראות שידורים מההפגנות וממוקדי עניין אחרים במדינה.

 


 

קיראו: מיליון ציוצי מחאה

ממשלת מצרים אמנם חסמה את הרשת מאז תחילת המהומות, ואף הורידה אמש את השרתים הפעילים האחרונים. עם זאת, טוויטר מלאה בעדכונים שוטפים ורציפים - הודות לשירות עדכון טוויטר לא מקוון שמעניקה גוגל לאזרחי מצרים.

 

השירות (שמגישה גוגל ביחד עם טוויטר ו-Speak2Tweet) מאפשר לכל מצרי להתקשר לכמה מספרי טלפון, ולהשאיר הודעה קולית שהופכת לציוץ טוויטר ומתוייגת תחת התגית egypt באתר. מי שרוצה לצפות בעדכונים נוספים יכול להשתמש בתגית jan25, שעמוסה בעדכונים ומסרים מאז תחילת המהומות.

 


 

עדכונים חיים נוספים אפשר למצוא בטוויטר של כתב CNN במצרים, בן וודמן. הוא מעלה עדכונים ממספר מקורות, ומוסיף מחוויותיו. וודמן מספר שחיילי צבא מצרים אדיבים בהרבה מהשוטרים, אולם מדכאים את ההפגנה באותה מידה. גם העיתונאי איאן לי מעלה עדכונים מזירות ההפגנה בטוויטר שלו. מקור עדכון מעניין אחר הוא סולטן אל קאסמי, עיתונאי מצרי. קאסמי היה זה שחשף את מעצרו של שר הפנים המצרי על ידי הצבא, והוא מרכז דיווחים שונים בטוויטר שלו, ומוסיף ממקורותיו.

 


 

לימדו: מה עובר על האדם ברחוב?

אתרי חדשות רבים (אל ג'זירה, הטלגרף, הניו יורק טיימססוכנות רויטרס ועוד) פתחו עמודים שמתעדכנים בצורה שוטפת. חלקם בנויים בצורה בלוגית - ומציגים פוסטים קצרים שמתארים את ההתרחשויות במצרים. אבל מי שמעביר את התחושה בצורה המעמיקה והנוגעת ביותר הם הבלוגרים המצריים עצמם.

  

משטרת מצרים עצרה, חקרה, עינתה וכלאה בלוגרים בשנה האחרונה, בעוון הטלת דופי ביושרם של בכירים בממשל או של מוסדות רשמיים. תחושות הבטן של הציבור מבוטאות בצורה ערה בבלוגים רבים ברשת.

 


 

 

עדויות מהכאוס: בלוגרים מצרים מדווחים מהמהומות >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמונות מההפגנה - בובה בדמות מובארק מונפת מעל להמון
צילום: AP
מומלצים