שתף קטע נבחר

מצרים משבשת את הגישה לרשת

הרשת הפכה לכלי העיקרי בארגון ההפגנות המזעזעות את מצרים כבר היום הרביעי; החל מהבוקר חלים שיבושים קשים בשירותי האינטרנט והמסרונים (סמס); דומה שגם אתר האינטרנט של העיתון אל-אהרם חסום לגישה

<< אומת האינטרנט מגיבה להפגנות במצרים

 

החל משעות הבוקר המוקדמות היום (ו') מנותקים חלקים ממצרים מהגישה לרשת – וגם שירותי הסמס משובשים. כך מדווחות סוכנויות הידיעות. ניתוק התקשורת מגיע לאחר שלושה ימים של הפגנות אלימות ברחובות ערים מרכזיות במצרים, ובעיקר בקהיר.

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet

 

החסימה היא אחת בשורה של צעדים שנועדו לצמצם את היקף ההפגנות היום. בין השאר גם פוזרו יחידות עילית ללוחמה בטרור ולפחות 30 חברי אופוזיציה נעצרו.

 

בשעות האחרונות דומה שגם אל-אהרם, העיתון המצרי הנפוץ במדינה, הנוקט בדרך כלל בקו פרו-ממשלתי, סובל מבעיות חיבור: אתר האינטרנט של העיתון – ובכלל זה הגרסה האנגלית שלו – אינם זמינים לגישה.

 

האינטרנט הפכה בשנים האחרונות לכלי עיקרי בארגון הפגנות, גם – ואולי בעיקר – במדינות המפעילות פיקוח על התקשורת החופשית של אזרחיה. כך היה ב-2007, בהפגנות נגד החונטה הצבאית בבורמה; כך היה גם לאחר הבחירות לנשיאות באיראן ביוני 2009, אז אירגנו הסטודנטים הפגנות ודיווחו על החדשות במדינה – שצינזרה את אתרי החדשות הרשמיים – בעזרת הרשת. בעקבות המקרה החריפו מאוד ההגבלות על האינטרנט באיראן, והמדינה – שהוכרזה על ידי ארגון עיתונאים ללא גבולות לאחת מ-13 "אויבות האינטרנט" – מכריחה בעלי אתרים מקומיים לרשום אותם במשרד התרבות והאמנות הממשלתי.

 

מצרים כבר חסמה השבוע את הגישה לטוויטר, שירות הודעות מיידיות שהוכיח את הפופולריות שלו בהפצת מידע ובארגון אירועי מחתרת המוניים. הנהלת טוויטר הודתה שהשירות נחסם באופן יזום; מצרים הכחישה את הטענות.

 

לוחמי ציון ומלחמתם בוויקיפדיה הסמולנית >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים