שתף קטע נבחר

מחפשים אחר עוד מטיילים מישראל במוקד הרעש

בישראל חוששים שעוד 3-4 ישראלים שהו בקרייסטצ'רץ' בעת רעש האדמה. הם לא יצרו קשר עם המשפחות, אך אין כל ראיה שנפגעו. משפחות בארץ מנסות ליצור קשר עם עוד 20-30 מטיילים, שניים מהם - גבי אינגל ועופר לוי, בני 22 מרחובות: "לא יודעים את נפשנו מרוב דאגה"

בניו זילנד נמשכים החיפושים אחר 300 נעדרים בעקבות רעש האדמה, שבו נספו לפחות 75 בני אדם, והבוקר (יום ד') נודע ל-ynet כי קיים חשש שעוד 3-4 מטיילים ישראלים נראו בעיר קרייסטצ'רץ' לפני רעש האדמה, וטרם יצרו קשר עם משפחותיהם. במשרד החוץ אומרים כי אין כל הוכחה שנפגעו.

 

רעידת האדמה בניו זילנד - עדכונים שוטפים ב-ynet:

 

עוד נמסר כי 20-30 ישראלים ששוהים בניו זילנד לא יצרו קשר עם המשפחות, והם מוגדרים "מנותקי קשר". במשרד החוץ מעריכים כי חלקם הגדול אינם עונים לטלפון מסיבות טכניות, והדגישו כי הם לא מוגדרים נעדרים. קונסול ישראל בניו זילנד, תדי פופלינגר, שנמצא במקום האסון, אמר ל-ynet: "יש רשימה של ישראלים שטרם יצרו קשר. מתוכם שלושה-ארבעה שמבחינתנו החשש לגביהם קצת יותר גדול משום שהם נצפו בקרייסטצ'רץ בסמיכות לאירוע. העברנו את השמות לשלטונות וביקשנו מהם סיוע. כמו כן פנינו לבית החולים כדי שאם ייתקלו בשמות יידעו אותנו". 

  

מבין הנעדרים, קיים חשש כבד לחייו של עופר מזרחי, בן 23 מקיבוץ מגל. שלושת חבריו, שטיילו עימו, סיפרו כי בניין קרס עליו כאשר הם יצאו מהמכונית, אך משפחתו עדיין לא קיבלה הודעה על גורלו מגורם רשמי. עופר טייל עם חבריו: מיכל פריידמן, גיא יורדן ולירון שדה. כולם למדו יחד באותה הכיתה בבית ספר אזורי. גוש בטון צנח על המכונית שבה נסעו, רגעים ספורים אחרי שעשו קניות במרכול לקראת הטיול.  


אמא לא תשוב. האב וילדיו קיבלו את הבשורה הקשה מכל (צילום: AP)

 

שניים מהישראלים שטרם יצרו קשר עם משפחותיהם הם גבי אינגל ועופר לוי, בני 22 מרחובות, שמטיילים בניו זילנד מאז דצמבר האחרון. בני המשפחות דואגים להם מאוד, ומחכים בקוצר רוח לקבל מהם אות חיים שישים קץ לחוסר הוודאות.

 

"אנחנו לא יודעים את נפשנו מרוב דאגה", סיפר ל-ynet גיל אינגל, אביו של גבי. "דיברתי איתו בפעם האחרונה 12 שעות לפני הרעידה, הוא סיפר לי שהם מתכננים לצאת לעבוד באיזה כרם ביום הרעידה, אבל מאז לא הצלחנו ליצור עימו קשר". הוא קרא לכל מי שראה את השניים ליצור קשר עם המשפחה או עם השגרירות, "תנסו לגשש, לבדוק".


לא מתמוטטים. בני זוג שביתם קרס מנסים לאזור כוחות (צילום: AP)

 

איילת אינגל, אחותו של גבי, סיפרה כי למשפחה הגיעו כמה דיווחים סותרים. "בתחילה לא שמענו כלום, אבל קיווינו שהכל בסדר כי הם לא היו אמורים להיות בתוך העיר, לאחר מכן קיבלנו אינפורמציה שראו אותם וקצת יותר נרגענו".

 

אלא שהבוקר התעוררו המשפחות לסיוט, "הודיעו לנו שראו אותם רק חצי שעה לפני הרעידה, יוצאים מההוסטל שבעיר", הוסיף האב המודאג. "כל אינפורמציה שקיבלנו הייתה שונה מחברתה. אנחנו חוששים מאוד ומבקשים מכל מי שיכול לבדוק שיעשה זאת".


שמחת הניצולים. יוצאים לאור אחרי יממה בין ההריסות (צילום: רויטרס)

 

אינגל טס לחו"ל בחודש מאי אשתקד, הוא טייל במזרח עד דצמבר האחרון, ואז הגיע לניו זילנד, שם הצטרף אליו לוי. חבר משותף של השניים, נאור לוי, סיפר ל-ynet על השניים, חברי ילדות בלב ובנפש. "מאוד מוזר שהם לא הרימו טלפון, הם לא טיפוסים שלא יחשבו על זה". האחות איילת הוסיפה: "אנחנו דואגים ומבקשים ממי שיכול שיסייע, אנחנו מקווים לטוב, ולשמוע מהם בהקדם".

 

"מקווים שהישראלים בטרק בהרים ללא קליטה"

תדי פופלינגר, קונסול ישראל בניו זילנד, הגיע אתמול בלילה לעיר קרייסטצ'רץ על מנת לסייע לישראלים שנקלעו לאזור האסון. בשיחה עם ynet סיפר הקונסול על מאמצי האיתור של הישראלים שטרם יצרו קשר. "אנחנו מקווים שרובם לא היו בעיר בזמן הרעידה, אלא באיזה טרק בין ההרים ללא קליטה. ישנם שלושה-ארבעה ישראלים, שהחשש לגביהם קצת יותר גדול, משום שהם נצפו בקרייסטצ'רץ' בסמיכות לאירוע. אנחנו לא קוראים להם נעדרים, אבל דיווחנו לרשויות וביקשנו מהן סיוע באיתורם. כמו כן פנינו לבתי החולים בבקשה שאם ייתקלו בשמות, יעבירו אלינו את המידע".


הזיז הרים וגבעות. מגדלור מהתקופה הויקטוריאנית סמוך לעיר (צילום: AFP)

 

הקונסול הישראלי הוסיף כי עם רדת החשיכה החיפושים ירדו להילוך נמוך. "בשעה זו אנחנו מקבלים מידע מהמקומיים על פינוי של ישראלים שאותרו, ומבקשים מכל אחד שראה ושמע על ישראלים להעביר אלינו מידע ואנו מריצים את המידע לשגרירות. לשמחתנו, כרגע לא קיבלנו מידע על ישראלים נוספים שנפגעו".

 

פופלינגר, שנמצא בפרבריה של קרייסטצ'רץ', סיפר כי "ככל שמתקרבים למרכז העיר מבחינים שהעיר היפהפייה הפכה לעיי חורבות, מרכז העיר עדיין סגור מחשש להתמוטטות מבנים". לדבריו, ההתאוששות תהיה ארוכה. "זה נזק רציני, פגיעה קשה, התשתיות נפגעו ורק לאחרונה חזר החשמל". עם זאת, לדבריו, המקומיים לא נכנסים להיסטריה ומלאכת החילוץ מתנהלת במקצועיות ובסדר מופתי. "אין פה פאניקה בקרב התושבים, אנשים עדיין מנסים לעכל. יש פה עדיין רעשי משנה ברמה של 5-6 בסולם ריכטר.

בארץ כל אחד כזה היה מעורר היסטריה, ופה כבר הפסיקו להתייחס".

 

ישראלית באוקלנד שבניו זילנד סיפרה ל-ynet כי שדה התעופה בקרייסטצ'רץ' נפתח לטיסות פנים. בניגוד לדברי הקונסול מספרת הישראלית כי הדבר הכי בולט לעין הוא שהרשויות במדינה אינן מנוסות בהתמודדות עם מצבי חירום. "יש כאן בלגן גדול. קרייסטצ'רץ' אינה מסוגלת להתמודד עם אסונות כאלה מבחינת גודל בית החולים שלה וציוד החילוץ", היא ציינה והוסיפה שידוע לה כי 125 רופאים הוטסו מאוקלנד שבצפון המדינה לסייע עם הפצועים בעיר מוכת האסון באי הדרומי. היא הוסיפה שמערכת המים קרסה באזור האסון ויש מחסור גדול במים. "המים שכן זורמים בציונות מזוהמים על-ידי מערכת הביוב שעלתה על גדותיה בשל האסון".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חשש כבד לחייו של עופר מזרחי
צילום רפרודוקציה: עידו ארז
לפחות 75 בני אדם נהרגו
צילום: AFP
"מי שיכול שיסייע". ההרס בקרייסטצ'רץ'
צילום: רויטרס
מומלצים