שתף קטע נבחר

נמאס מגוגל? מנועי חיפוש נישתיים

לאור הביקורות השליליות על גוגל החלטנו להציג בפניכם כמה מנועי חיפוש מעניינים אחרים. למשל: מנוע חיפוש למתכונים, מנוע חיפוש הפוך לתמונות, מחשבון חכם ועוד

<< אגם הבירבורים

 

גוגל הוא מנוע חיפוש רב-תכליתי. הוא עושה הכל - מוצא לכם דרייברים, מוצא לכם את המפרט של הטלוויזיה שאתם רוצים לקנות, מציג לכם מידע על מניות ועוד. וכן, יש אפילו אנשים שמשתמשים בו כדי להיכנס לאתרים: באופן אוטומטי מכניסים את המילה "פייסבוק" ולוחצים על התוצאה הראשונה. אבל התוצאות בגוגל כבר לא מה שהן היו פעם, כך אומרים מומחים וגם גוגל עצמם.

 

קשה להחליף את הענק הצבעוני מקליפורניה, גם אם אתם מיקרוסופט, אסק או יאהו. בכתבה זו נציג לכם חמישה מנועי חיפוש שהם קצת אחרת ממה שאתם רגילים - מנועי חיפוש נישתיים.

 

מנוע חיפוש למתכונים

חיפוש בגוגל אחר מתכונים יכול להיות דבר די מתיש. לא רק שגוגל יציג לכם רק עמודים פופולריים, אלא גם יהיו באמצע כל מיני תוצאות לא רצויות כמו ביקורות ומאמרים. מנוע חיפוש יעודי למתכונים, כמו יאמלי (זה רק נשמע ישראלי, אבל זה לא), הוא פיתרון מעולה. אופציית החיפוש בו מחזירה תוצאות בצורה שנוחה לדפדוף עבור מישהו שמחפש מנה מסויימת להכין - יש תמונה, איפה היא עומדת בספקטרום הטעם, ערכים תזונתיים ודירוג. אם אתם לא יודעים מה אתם מחפשים ורוצים לגלות מנה חדשה, תוכלו להגדיר קריטריונים למנה (כמו סוג הדיאטה, ערכים תזונתיים, זמן הכנה, מחיר הרכיבים ועוד) ויאמלי יציג לכם את המתכונים שעונים על דרישותיכם. יאמלי לא עובד בעברית.

 


 

לינק ל-Yummly.

 

 

מנוע חיפוש לתמונות באמצעות תמונות

בשלב כזה או אחר בוודאי השתמשתם במנוע חיפוש של תמונות. התועלת ברורה: מכניסים טקסט וחוזרות תמונות רלוונטיות. מנוע החיפוש TinEye (עין הפח) מציע דבר אחר - חיפוש תמונה באמצעות תמונה. למה זה טוב? אם מצאתם תמונה באינטרנט ואתם רוצים למצוא אותה ברזולוציה גבוהה יותר, אם אתם רוצים לבדוק אם מישהו באינטרנט משתמש בתמונה ששייכת לכם, או סתם אם אתם רוצים לבדוק באילו אתרים התמונה הופיעה. המנוע יודע גם לזהות תמונה שמאוד דומה לתמונה שאתם מחפשים, כך שגם אם מישהו ערך קצת את התמונה, טינאיי אמור להצליח למצוא אותה.

 


 

לינק ל-TinEye.

 

 

מנוע חישוב, לא חיפוש

אם אתם צריכים נתונים גולמיים או מעובדים ולא מידע טקסטואלי, מנוע החישוב Wolfram Alpha הוא מה שאתם צריכים. המנוע של וולפראם לא ישיב לכם רשימת אתרים אם תחפשו בו "Israel population" אלא מידע מספרי גולמי. אפשר להשתמש בו גם כדי לחשב על גבי נתונים אלה או להשוות אותם לנתונים של גוף אחד. המנוע ידע מה רצינו אפילו כשהזנו בו "vatican population vs. google employees" - הוא הציג לנו גרף לאורך השנים של כמות העובדים בגוגל אל מול כמות האוכלוסיה של הותיקן.

 


 

לינק ל-Wolfram Alpha.

 

 

 

מנוע חיפוש שלא עוקב אחריכם

מוטרדים מזה שגוגל עוקבים אחריכם? זה בסדר, גם יאהו, אסק ובינג עוקבים אחריכם ושומרים אצלם מידע על הרגלי החיפוש שלכם. לעומתם, מנוע החיפוש Duck Duck Go נקי מריגול. חוץ מזה שדאק דאק גו הוא לא גוגל ושהוא לא עוקב אחריכם יש לו יש עוד כמה תכונות שאהבנו. למשל, על שאילתות חיפוש מסויימות הוא מציג את תשובה סיכומית בראש הדף ואז עמודים שעונים על תוצאות החיפוש. עוד תכונה שמאוד אהבנו היא שכשמחפשים מחרוזת מסויימת שיכולה להתפרש בכמה כיוונים כמו Queen (מלכת אנגליה, הלהקה, הדמות משלגיה ועוד), דאק דאק גו ישאל אתכם למה התכוונתם ואז ימקד את החיפוש כדי שלא תצטרכו לנבור בערימה של תוצאות לא רלוונטיות. כמו כן, הוא חוסם אתרים ספאמיים ופרסומיים ואפשר להפעיל אותו בעזרת שלל קיצורי מקלדת קלים לשימוש. דאק דאק גו יודע לחפש גם בעברית.

 


 

לינק ל-Duck Duck Go.

 

 

פוקר אייפד 2: היד החלשה של אפל >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים