שתף קטע נבחר

"בגלל הדולר - 45% מהמפעלים יעזבו את הארץ"

שער הדולר הנמוך הביא את התעשיינים והיצואנים לקיים כנס חירום בנושא. נשיא התאחדות התעשיינים עקץ את ראש הממשלה שבעברו עבד כמוכר בחברת רהיטים: "בממשלה לא מבינים את צרכי היצואנים, כי מי שיושב שם לא מכר בארץ כלום חוץ מרהיטים". קרא גם להטלת מס על הספקולנטים

"45% מהמפעלים בארץ יעזבו אם לא תיפתר בעיית הדולר הנמוך" - כך הזהיר היום (ד') נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, באמצעות נתונים שהציגו כלכלני ההתאחדות, בכנס חירום מיוחד שהיא מקיימת בנושא היחלשות הדולר.

 

 

לדברי ברוש, "בממשלה לא מבינים את צרכי היצואנים, כי מי שיושב שם לא מכר בארץ כלום חוץ מרהיטים". העקיצה כוונה לכיוונו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ששימש בעברו כמנהל מכירות בחברת הרהיטים "רים".

 

ברוש עקץ את נתניהו גם כשאמר: "לפני שלושה חודשים קראתי לך, בוא נכנס את השולחן העגול לדון בייצוא ובשער הדולר. אמרת לי, בוא ניפגש בשבוע הבא, אתה תביא סטייקים ואני את הסלט - אבל אפילו לא נקבעה פגישה. גם שר האוצר לא נמצא כאן, למרות שהוזמן, כנראה שזה לא מעניין אותם".

 

"הם מתעסקים בחרטא-ברטא כמו הריכוזיות במשק וועדת שישנסקי. הם מייעצים לנו להעביר שיווק למזרח כאילו שאנחנו לא מבינים את זה ועושים את זה בעצמו ולא חושדים כמה זמן וכסף זה לוקח", הוסיף ברוש.

 

מנכ"ל אסם אינטרנשיונל, גד פרופר, השתלח בממשלה במילים חריפות עוד יותר באומרו "יושבים שם אנשים לא מטומטמים, חלקם למדו איתי והשיגו ציונים טובים, אז איך הם לא עושים שום דבר? המנהיג היחיד הוא סטנלי פישר והוא מיצה את הכלי היחיד שלו - שזה רכישת הדולרים. אני מציע להם לילה אחד לא לישון ולא לחשוב רק על ברצלונה, על בחורות ועל איך לדפוק אחד את השני, אלא על הייצוא - והם כבר יימצאו את הפתרונות".

 

ברוש קרא בכנס גם להטיל מס על הספקולנטים - כך שתבוטל הטבת המס בשיעור 15% שניתנת כיום למשקיעים זרים על רווחים במק"מ ובאג"ח ממשלתיות לטווח קצר. זאת יוזם גם שר האוצר יובל שטייניץ, שהגיש לפני כמספר שבועות הצעת חוק בעניין לאישור ועדת השרים לחקיקה. פתרונות נוספים שהציעו התעשיינים לבעיית הדולר הן גם רשת ביטחון לדולר והקלות בארנונה, הדלק והמים שהתייקרו לאחרונה.

 

הכנס, שנערך בבית התאחדות התעשיינים בתל-אביב תחת הכותרת "'משבר הדולר': בלי יצוא, אין צמיחה ואין תעסוקה", נועד להציף את בעיית שער הדולר הנמוך ואת השלכותיה בפני קברניטי המשק. למרות שבימים האחרונים מגמת הדולר מול השקל אינה אחידה, בחודשים האחרונים הולך הדולר ונחלש, ובאמצע אפריל אף ירד לשפל של שנתיים וחצי.

 

משמעותו של דולר נמוך היא פגיעה בתעשיינים, שרבים מהם מייצאים את מוצריהם לחו"ל ובשל כך מרוויחים בדולרים, שכעת ערכם נמוך.  

 

שר התמ"ת, שלום שמחון, דיבר בסוף הכנס אחרי שורה ארוכה של תעשיינים שהתלוננו על המצוקה ואמר כי "לא צריך להתעלם מכך שיש משבר. צריך ליצור עסקת חבילה לפתרון הבעיה, ואני מבטיח דיון בממשלה בהשתתפותכם בתוך שבועיים.

 

"אבל הפתרונות צריכים להית ריאלים. אי אפשר לחזור אחורה ולהקפיא את שערי החליפין. אפשר וצריך לסייע לייצוא בתוכניות עידוד ממשלתיות ואולי גם בהקלות בנושאים כמו ארנונה ומים - כמו שאמרתם".


פורסם לראשונה 04/05/2011 17:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש
צילום: ירון ברנר
מומלצים