שתף קטע נבחר

בגלל פתק מסתורי: הופסק הדיון על האחים עופר

זמן קצר לאחר שהחל הדיון בוועדת הכלכלה של הכנסת בפרשת ההסתבכות של סמי עופר בעניינים עסקיים עם איראן, הודיע יושב ראש הוועדה כי הגיע אליו פתק "לא מגורם פוליטי או עסקי". ח"כ נחמן שי: "מחזה כזה הכנסת לא ראתה מעודה"

ההתנהלות המסתורית בפרשה שמסעירה את המדינה נמשכת: ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסה אתמול (יום ג') אחר הצהריים לדון בנושא הסחר של חברות ישראליות עם איראן, בעקבות הפרשה בה הסתבך סמי עופר. זמן קצר לאחר תחילת הדיון הודיע יושב ראש הוועדה, ח"כ כרמל שאמה-הכהן (ליכוד), על סיום הישיבה. הדיון הועבר בשידור חי ב-ynet.

 

"בהתאם לידיעה שקיבלתי כרגע אני מכריז על סגירת הוועדה", אמר יו"ר הוועדה. לדבריו, הגיע לידיו פתק במהלך הישיבה, "לא מגורם פוליטי או עסקי". קודם לכן הוא ציין כי "המציאות מאז שהחלטנו לקיים את הדיון מתבררת כהרבה יותר מורכבת ורגישה מאשר הדימיון הממוצע מסוגל להכיל".


הדיון הסתיים בגלל פתק. "לא מגורם פוליטי או עסקי" (צילום: גיל יוחנן) 

 

בפתח הדיון, שנמשך פחות מחצי שעה, הספיק ח"כ שי להתייחס לפרשה. "ייתכן מאוד שבחצר האחורית שלנו, ואפילו הקדמית, התרחשו דברים שעומדים בניגוד לסנקציות שהטילה הקהילה הבינלאומית על איראן". הוא הוסיף כי "הסוגיה הזו צריכה להיות שקופה לחלוטין וגלויה, וצריך לומר את האמת גם כלפי אזרחי מדינת ישראל, שכספם מושקע בחברות של משפחת עופר". 

 

לדיון הוזמנו נציגי משרד ראש הממשלה, משרד החוץ, משרד הביטחון, משרד התמ"ת וגורמים נוספים. זמן קצר לפני הדיון הודיעה נציגת משפחת עופר ליו"ר הוועדה כי היא לא  תשלח נציג לדיון. "לדעתי זו טעות אבל אין בסמכותי לחייב אדם להגיע לישיבה", אמר בתגובה שאמה-הכהן. "שורת מכתבי ההתחמקות שהגיעו לוועדה בידי מוזמנים אחרים לא תעזור לאיש מהאחראים לחמוק מאחריות".

 

"הודעות הממשלה מגומגמות ומבולבלות"

בעוד שמקורבים למשפחת עופר טענו כי המדינה ידעה על עסקיה עם איראן, ההנהגה הבכירה בירושלים הכחישה כי הדבר נעשה בידיעתה והתנערה מאחריות. התבטאויות שמסרו בנושא ראש הממשלה, בנימין נתניהו ושר הביטחון, אהוד ברק, רק הגדילו את התעלומה ואת כמות סימני השאלה. לדברי ח"כ שי, "הודעות הממשלה עד כה היו מגומגמות ומבולבלות. הן גם אומרות משהו וגם מסתירות משהו".

 

הפרשה החלה לאחר שארצות-הברית הטילה סנקציות על חברת "טנקר פסיפיק" בבעלותו של עופר,

שלטענתה מכרה מיכלית נפט לאיראן. לאחר מכן נחשף בעיתון "כלכליסט" כי בין השנים 2004-2010 עגנו בנמלי איראן לפחות שבע מיכליות נפט שבבעלות חברה אחרת של עופר.

 

הבוקר נחשפה הסתעפות נוספת בפרשה לאחר שנחשף כי מיכליות נפט של חברת "זודיאק", שאף היא בבעלותו של סמי עופר, עגנו באיראן - גם לאחר שפעילות הובלת הנפט שלו למדינה הופסקה. לפחות שמונה ספינות של החברה עגנו באיראן בין השנים 2006-2011.


פורסם לראשונה 31/05/2011 15:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סמי עופר. נציגיו לא יגיעו לדיון
צילום: פול מנינג
מי הכניס את הפתק? ח"כ שאמה-הכהן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים