שתף קטע נבחר

ועדת ניסן: להשוות את גיל פרישת הנשים לגברים

הוועדה לבחינת העלאת גיל הפרישה לנשים הגישה את מסקנותיה לשר האוצר, בהן המלצה להשוות את גיל הפרישה של נשים לזה של גברים. חברי הוועדה המליצו ברוב קולות להעלות את גיל הפרישה בתהליך הדרגתי של כ- 15 שנה, כשעד 2026 יועלה הגיל מ-62 ל-67

למרות המחאות והאיומים בפרישה מהוועדה ובאי אמון בממשלה, ועדת ניסן לבחינת העלאת גיל הפרישה לנשים ממליצה להשוות את גיל הפנסיה של נשים לזה של גברים.

 

 

הוועדה הגישה הערב (ה') את מסקנותיה לשר האוצר, ורוב חבריה הסכימו כי על גיל הפרישה של נשים לעלות מ-62 כיום ל-64 עד שנת 2017, ולאחר מכן לעלות בהדרגה לגיל 67 עד שנת 2026.

 

המלצות הוועדה צריכות לעבור כעת את אישור הממשלה ולאחר מכן את אישורה של ועדת הכספים, שם נראה כי תיתקל בקשיים רבים.

 

מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, ורד סוויד, אשר ישבה גם כן בוועדה, צפויה להגיש דעת מיעוט המתנגדת להמלצות. כמו כן, חברת הכנסת דליה איציק (קדימה) הודיעה כי סיעתה תשקול להגיש הצעת אי אמון בממשלה אם מסקנות הוועדה יאומצו.

 

ועדת ניסן, שבראשה עמד ראש אגף התקציבים היוצא, אודי ניסן, מונתה על ידי שר האוצר מתוקף חוק גיל הפרישה וכללה נציגי ציבור, ממשלה, מחקר, מעסיקים ועובדים. הוועדה נתבקשה לבחון את גיל הפרישה הראוי לנשים בהתחשב בהשלכות הכלכליות, התעסוקתיות והחברתיות שלו.

 

החלטתה להשוות את גיל הפרישה של נשים לזה של גברים, התקבלה מתוך מחשבה על יצירת אופק קידום שווה לנשים בעבודה ומתוך רצון לתת מענה לצורך בהארכת תקופת החיסכון לפנסיה בשל העלייה בתוחלת החיים.

 

"להעלאת גיל הפרישה חשיבות מאקרו-כלכלית רחבת היקף. אני סבור כי העלאת גיל הפרישה תתרום לנשים בישראל, באופן שישפר את מצבן הכלכלי ויאפשר להן לצבור יותר משאבים לתקופת הפנסיה", אמר היום אודי ניסן בעקבות הגשת ההמלצות.

 

הוועדה עוד ממליצה על מגוון של כלים לעידוד תעסוקת עובדים בגילאים מבוגרים, תוך שימת דגש מיוחד על תעסוקת נשים. אלו כוללים, בין היתר, הסברה למעסיקים, ביצוע הכשרות מקצועיות להתאמת כישורי העובדים לתנאי העבודה המשתנים, והארכת תקופת תשלום דמי אבטלה לנשים מעל גיל 62.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אודי ניסן. "ההעלאה תתרום לנשים"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים