שתף קטע נבחר

חד מיניים בניו יורק: להתחתן כדי להרגיש בבית

המדינה השישית בארצות הברית שאישרה נישואים חד מיניים מתכוננת גם לבקשות נישואים של זוגות ותיקים מניו יורק עצמה שכבר קיימו טקס כזה או אחר כדי להצהיר על אהבתם. הסיבה: לדעת שמקבלים אותם כמו שהם במקום בו הם חיים

ההמתנה הסתיימה: החל מאמש (א') זוגות חד מיניים יכולים להתחתן במדינת ניו יורק. המדינה כולה ובתי העסק והמלונות שבה בפרט מתכוננים מאז שהחוק עבר בחודש שעבר במלוא המרץ לזוגות, חבריהם וקרובי משפחתם שינהרו אליה. חלק מההערכות הן שניו יורק תהפוך ללאס וגאס החדשה – מקום אליו קופצים לרגע כדי להתחתן, אבל ברצינות.

 

 

ראש עיריית העיר ניו יורק, מייקל בלומברג, נרתם למערכה באופן אישי, כשהציע להשיא את יועצו ג'ון פיינבלט בן ה-60 ובן זוגו ג'ונתן מינץ בן ה-47, העובד גם הוא בעירייה, במחלקה לרווחת הצרכן. הזוג קיבל את ההצעה של בלומברג בשמחה, והוא אכין השיא את הזוג אמש, על מדרגות מגורי ראש העיר, בפני אורחים וצוותי טלוויזיה.

 

בטקס בו עמדו לצידם בנותיהם, מייב בת השמונה וג'ורג'יה בת השש, שולב אלמנט מהמסורת היהודית, כאשר כל אחד מהחתנים שבר כוס משלו. "זה יום גדול לניו יורק, ויום גדול לאהבה", אמר מינץ בתום הטקס. "זה נשמע קצת נדוש, אבל הרגע התחתנתי" הוא הוסיף בחיוך.

 

"ג'ון וג'ונתן הם בין האנשים החרוצים והחכמים ביותר שעובדים איתי", אמר בלומברג כשדבר ההצעה נודע לכלי התקשורת בתחילת החודש. "זו הדרך הטובה ביותר עבורי להודות להם".

 

מינץ ופיינבלט הכירו בפגישה עיוורת לפני 14 שנים ושקלו בעבר לנסוע ולהינשא במסצ'וסטס, שם נישואים חד מיניים כבר מוכרים. אולם, כיוון שחייהם מרוכזים בניו יורק, החליטו לחכות עד שחתונה תהיה אפשרית עבורם במגרש הביתי.

 

מפגין דוגמה אישית: ראש עיריית ניו יורק מחתן חברים.

 

הדוגמה של מינץ ופיינבלט מייצגת תופעה נרחבת של זוגות ותיקים שאישור החוק הוציא אותם מהבית אל רשם העירייה. גם אם חיו יחד שנים בלי טקס רשמי, האפשרות להינשא בטקס שמוכר בחוק, מהווה מעבר לסמליות שבו, גם צעד  נוסף אל עבר קבלה חברתית.

 

בנוסף לצד הפרגמטי שבעריכת טקס מוכר על מנת להיות זכאים לזכויות והטבות שעד כה נמנעו מהם, ישנם זוגות שלא הרגישו שמקבלים אותם במקום אותו הם תופסים כבית. על פי דיווחים בNew York Times ישנם כיום כ-65 אלף זוגות חד מיניים בניו יורק, כש-20% מהם נישאו בעבר במסגרת כזו או אחרת.

 

למשל, כתבה ליאה מתיוס באתר יאהו, שהיא ובת זוגה אמנם החליפו טבעות ונדרים ב-1998, אבל עכשיו כשזה חוקי ורשמי, הן רוצות להתחתן "כמו שצריך". היא ובת זוגה חיות בניו יורק כעשר שנים: "אם אסון התאומים לא הפך אותנו לניו יורקריות, העובדה שכאן בחרנו להקים בית וכאן ילדתי את בתנו, עשו את העבודה".

 

הזוגיות רבת השנים מקבלת הכרה רשמית.

 

מתיוס מספרת שבמשך השנים חברים וקרובים הציעו שיתחתנו בקנדה או בוסטון, אבל הן לא רצו להתחתן במקום זר. "היה חשוב לנו להרגיש שמקבלים אותנו בבית שלנו, בניו יורק, אז חיכינו, עד שהשאיפה הפכה למציאות. אנחנו יכולות להתחתן. החתונה לא תהיה רק עבורנו, אלא גם עבור המשפחה והחברים שלנו שתמכו בנו. גם להם מגיעה חתונה, והיא תתקיים באוקטובר הקרוב בסנטרל פארק".

 

בחתונות האלו מעוגנת הצהרה של בני הזוג, וגם של חבריהם וקרוביהם, כולל ילדיהם שלרוב עומדים לצידם בטקס, על כך שהזוגיות שלהם אינה רק חוקית, אלא מתקבלת אט אט כנורמה. בתוך הצהרתם הפרטית להישאר יחד ולדבוק זה בזה או זו בזו מוכלת גם התקווה, שעם חלוף הזמן, החוק שכעת מעורר עדיין סערה לא קטנה ושעדיין קיימים לו לא מעט מתנגדים, יהפוך לעניין שבשגרה בכל מדינה באשר היא.

 

מה אתם חושבים על נישואים חד מיניים? טקבקו לנו!

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחכים בסבלנות בתור הארוך בעירייה
צילום:AFP
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים