שתף קטע נבחר

רומנטיקה לתפרנים: הצעות לבילוי זוגי

"חופשה או בילוי שמזינים אותנו לזמן קצר בלבד, מסבכים אותנו כלכלית ומגדילים באופן בולט את דאגותינו הפיננסיות". אלון גל מציג: מדריך זוגי למעמד הביניים שמתקשה לגמור את החודש

מתי לאחרונה יצאתם לדייט? מזמן הא? אין ספק שהעבודה היום יומית שלנו באה על חשבון הזוגיות ואנו נאלצים להתפשר על זמן האיכות הזוגי שלנו עד כדי כך שהפעם האחרונה שיצאנו לבילוי זוגי היה כשיצאנו עם הילדים למשחקייה בקניון.

 

עוד בנושא כלכלה ויחסים:

 

אנו מחזיקים מעמד. בקושי, אבל מחזיקים, ועוד לא דיברנו על ההיבטים הנוספים של מרוץ העכברים: לשלם חשבונות, להספיק לקחת את הילד מהסבתא, לא לשכוח להביא אותו לחוג, לשלם לחוג, לכתוב צ'ק לחתונה של הקולגה ועוד.

 

בוקר טוב וברוכים הבאים למסלול השחיקה והשעמום. האם הכרחי שהקשר ישחק ושייוצר שעמום? או שמא קיימת דרך לשמר את מערכת היחסים כך שתהיה מלהיבה ומרגשת גם לאורך זמן? לשמחתי, התשובה היא שאפשר, אבל זה יעלה לכם בלא מעט השקעה ועבודה.

 

יצירתיות לא עולה כסף

אז איך עושים את זה נכון? המפתח טמון במחויבות האישית שלנו לאיכות מערכת היחסים, כלומר, ליצור פיסית בתוך השגרה נסיבות שיאפשרו יצירתיות וחדשנות. אם בתקופה האחרונה היומיום שלנו נראה בדיוק אותו הדבר - מחובתנו לקבוע דייטים מתוכננים מראש עם בן הזוג, שבמסגרתם נוכל להיות ספונטאניים ומלאי חיות. ולא, זה לא חייב לסבך אותנו כלכלית.

 

את יכולה לארוז סל פיקניק, כולל בקבוק יין, ולקחת את האיש שלך לפיקניק על שפת הים או הפארק. אתה יכול לשים את הילדים בערב אצל סבא וסבתא, להזמין סרט בטלוויזיה, להחשיך את הבית, לפתוח בקבוק יין, לחמם פופקורן, והינה - בשנייה יש לנו "מוד" רומנטי, בין כותלי הבית.

 

פיקניק. רומנטיקה שלא עולה לנו כסף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פיקניק. רומנטיקה שלא עולה לנו כסף(צילום: shutterstock)
 

 

עוד רעיון: הילדים בגן, סבא וסבתא לוקחים אותם הביתה ומבלים איתם עד שעת השינה, ואילו אתם מפרגנים לעצמכם יום חופש, ויוצאים לפיקניק רגוע ביערות הכרמל. בצהרים אתם יכולים לעצור באיזה צימר פשוט לשלוש-ארבע שעות, שכולל מנוחה ומקלחת טובה, ובדרך חזרה אתם יכולים לעצור לקפה וסלט במקום כייפי ולבסוף לחזור בזמן להשכיב את הילדים. הבילוי הזה לא אמור לקחת מכם יותר מ-250-300 שקלים בלבד. עכשיו תחשבו לפרגן לעצכם יום כזה כול חודשיים. מזין אמיתי עם מחיר קטן.

 

יכול להיות שאתם שואלים את עצמכם מה קורה כשהזוגיות עדיין לא הגיעה לשלבי השחיקה, מה קורה כשאנחנו עדיין רק בתחילת הקשר, כשאנחנו רוצים להרשים את הפרטנר. במקרים כאלה מקובל ונהוג שהגבר ישלם על הבילויים המשותפים, אם יש לו או אם אין לו.

 

לחגוג בלי לחרוג

מבחינת "מירוץ החימוש" של ימי ההולדת, בו כל אחד רוצה להרשים, להפתיע ולהעניק מתנה מטורפת יותר ממה שהשני העניק לו – ובכן, מניסיוני, הפתעות יוצרות יותר מדי הוצאות. מוטב לעשות הבהרת ציפיות בנושא כמה שיותר מוקדם, ובמקום הפתעות יקרות ללכת על חגיגה משותפת. הרי רומנטיקה, בסופו של דבר, זה מחשבה ולא כסף. לא צריך להתבייש משיחה כזו, ברור לכולנו שהמצב לא פשוט כלכלית בימינו.

 

לפעמים מכתב מרגש שווה פי 100 מכל המתנות שאפשר לקנות בכסף. אז במקום להזמין כדור פורח או צניחה חופשית ביום ההולדת, אפשר לעשות טיול למוחרקה עם בקבוק יין. יש את אותו הנוף, בלי ההיסטריה שניפול מהשמיים ונמות.

 

אפשר להפתיע מבלי להתרושש (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפשר להפתיע מבלי להתרושש(צילום: shutterstock)
 

 

לנפוש בגבולות העו"ש

מה עם חופשה קצת יותר ארוכה? קדימה. יומיים שלושה בבית הארחה קיבוצי או בקמפינג מתחת לכיפת השמיים, המון טיולים בטבע, יום שלם על גדות הירדן, מדורה אמיתית עם תפוחי אדמה. עניין של 1,500 ₪ פלוס מינוס. חופש אמיתי בכסף קטן. פעמיים בשנה ותוסיפו את החופשות הזוגיות מהסעיף הקודם. כול הסיפור 300 ₪ לחודש, מקסימום.

 

חייבים גם חו"ל? ממש עכשיו חבר שלי חזר מחופשה של שלושה שבועות בפריז וחוץ מטיסה ובגטים, זה לא עלה להם כלום. הם מצאו דרך נהדרת וחסכונית לטייל בעולם – חילופי בתים. נרשמים באתר אינטרנט, בוחרים יעד לחופשה ולמשך כמה שבועות חיים כמו אזרחים במדינה אחרת.

 

למשך חודש אחד אתם הופכים להיות אזרחים במקום בו אתם גרים. אתם קונים מוצרים בשוק המקומי, פוגשים את השכנים, נוהגים בכבישים הצדדיים ומקבלים אפשרות נהדרת להשתמש בשפת המקום. זו הזדמנות נהדרת להכיר באמת את בני המקום, להיות מוזמנים לארוחות אצלם בבית ולקחת חלק בחיי היום-יום במדינה אחרת. יתרון נוסף: לא צריך לארוז מחדש את המזוודות כל כמה ימים. נשאר רק למצוא את מי שירצו לבוא לגור עכשיו במקומכם בישראל.

 

חשוב להבין: חופשה או בילוי שמזינים אותנו לזמן קצר בלבד, מסבכים אותנו כלכלית ומגדילים באופן בולט את דאגותינו הפיננסיות, ואלו אינם חופשות או בילויים שמייצרים חופש אמיתי. הם חלק מאותו ריטואל משעבד שמונע מאיתנו חווית חופש אמיתית ומרחיק אותנו מליצור עצמאות כלכלית משוחררת מדאגות בלתי פוסקות. זכרו: בילוי או חופשה אמיתיים המשרתים את מטרתם, הם בילוי או חופשה שההוצאה בגינם ממומנת ללא צורך באשראי נוסף (כולל כרטיס אשראי!).

 

מה המשמעות? פשוט. גובה ההוצאה השנתית בגין הבילויים או החופשות יהיה הסכום אותו אנו מסוגלים לחסוך במהלך השנה, לאחר ההוצאות השוטפות ואחרי חיסכון מספק לעתיד. מסוגלים להפריש כול חודש 300 ₪ על פי הכלל הנ"ל? הרי שתקציב הבילויים והחופשות יהיה 3,600 ₪. נשמע מעט מדי? ייתכן, כבר אמרו אבותינו לפנינו : "זה מה יש".

 

- יש לכם טיפים נוספים לשמירה על הרומנטיקה מבלי להכאיב בכיס? ספרו לנו בפייסבוק החדש של ערוץ יחסים

 

  • אלון גל הוא מנכ"ל ובעלים של חברת האימון המובילה "תות תקשורת ותוצאות". מנחה תכניות הטלוויזיה המצליחה "משפחה חורגת" ו"אלופים של החיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים