שתף קטע נבחר

המדינה על שירת נשים: המפקד התחשב בצוערים

בתשובתה לבג"ץ טוענת הפרקליטות כי הפקודה להישאר ולשמוע שירת נשים לא הייתה בלתי-חוקית בעליל, ועל הצוערים היה להישמע לה. עוד נטען כי מפקד הגדוד הביא בחשבון את הרכב החיילים ולכן הזמין להקה צבאית שכוללת גם זמרים

המדינה מצדיקה את הדחת הצוערים: הפרקליטות הגישה הערב (יום ג') את תשובתה לעתירה שהוגשה לבג"ץ על-ידי אחד הצוערים שהודחו מקורס קצינים, לאחר שסירבו לשמוע שירת נשים במהלך אירוע שעסק במורשת קרב. בתשובה הדגישה הפרקליטות כי על-פי פקודת "השילוב הראוי", חייל יכול שלא להשתתף בפעילות תרבות, נופש או הווי, אם הוא חושש שזו תפגע באמונתו או בערכיו - אך ערב מורשת הקרב אינו עונה להגדרות אלה.

 

עוד בערוץ יהדות - קראו:

 

בתשובת המדינה נטען כי בכל הנוגע לפעילויות שאינן בבחינת תרבות, פנאי או הווי, על מפקדי לצה"ל לבחון את המקרים לגופם ולהחליט. "כך נעשה בעניין הזמנת להקות צבאיות לערב מורשת הקרב", נטען, "מפקד הגדוד ערך תכנון מראש של מהלך הערב, במסגרתו הביא בחשבון גם את הצורך להתחשב ברגשותיהם של צוערים דתיים - וקבע כי הלהקה שתופיע, תכלול לצד חיילות גם חיילים".

 

עוד טענה הפרקליטות כי הדחת העותר הייתה במקומה שכן הוא היה מודע היטב לפקודת המג"ד בבה"ד 1, סא"ל עוזי קליגר, שלא לצאת מן האולם בעת שירת נשים - אך למרות זאת הפר אותה ואף לא הצהיר שינהג באופן שונה אם יעמוד במצב דומה בעתיד. "אין צורך להכביר מילים על אודות ההשפעה שתהיה להשבתו של העותר לקורס קצינים, תוך פגיעה קשה ביותר בעיקרון המרות הפיקודית וחובת הציות לפקודות בצה"ל", נכתב בתשובת המדינה.

 

עוד מבהירה הפרקליטות כי חמישה מתוך תשעת הצוערים שיצאו מן האולם הפנימו את תוצאות מעשיהם ואת החובה לציית לפקודות, ולפיכך הורשו להמשיך בקורס, ואילו העותר ושלושה צוערים נוספים הורחקו, אך יורשו לחזור לקורס הקצינים הבא, אם ירצו.

 

"אין מחלוקת על כך שמעמדו של העותר בקורס קצינים מטיל עליו חובה מיוחדת לתת למשמעת הצבאית משקל מכריע", מסבירה הפרקליטות. "אין מדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל, ולפיכך גם אם היו לעותר השגות כאלה או אחרות, הוא היה מחויב לציית להוראות מפקדיו".

 

בהמשך לדיון מתייחסת הפרקליטות לפקודת "השילוב הראוי" ומדגישה כי לאחרונה חודשה בצה"ל עבודת מטה בעניין שילוב האוכלוסיות השונות, ונבחן הצורך בעדכון המדיניות. 

 

פקודה בלתי-חוקית?

העתירה הוגשה לפני כשבוע וחצי, כשהטענה העיקרית היא שדרישת המפקדים כי הצוערים יישארו באולם בעת שירת נשים אינה חוקית. עוד נכתב כי חיוב חיילים לשמוע שירת נשים בניגוד לאמונתם - לא רק שאינו חוקי, אלא חמור במיוחד נוכח העובדה שהוצהר כי

אין מדובר באירוע חד-פעמי, אלא שהצוערים יידרשו לכך גם בהמשך הקורס.

 

הצוער המודח, שמשרת בגדוד הנח"ל החרדי, כתב בעתירתו כי המג"ד הגדיר את שירת הנשים "עניין מקצועי", אך מדובר ב"טענה חסרת שחר", שיש לה השלכות לגבי העתיד.

 

"הסיבה שהתגייסתי לצה"ל לגדוד הנ"ל היא רצוני לשרת בצה"ל ולתרום בכך לעם ישראל, תוך שמירה על ההלכה ללא פשרות", כתב העותר, והזהיר: "מציאות כגון זו שתוארה בעתירה (אם לא תשונה על ידי בית משפט נכבד זה), עלולה לשים לאל תקווה זו של שילוב חרדים בצה"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בג"ץ. ידון בעתירה
צילום: גיל יוחנן
שרה לרחובות?
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים