שתף קטע נבחר

ממתי שירת נשים זה ערך צה"לי?

עוזבי הטקסים בשל שירת נשים הם חיילים בני 20, שלא מרגישים שלמעשיהם השלכות רחבות. לעומתם, ממפקד בכיר ניתן לצפות שידע למנוע עימות מיותר. יש לנו צבא קטן. וחכם?

ייתכן שבישיבת המטכ"ל הקרובה יידחף ללו"ז העמוס נושא חשוב ביותר שתופס מקום משמעותי בצבא וצריך לעלות לדיון בקרב הצמרת הצה"לית. בין ההתמודדות עם האיום המתגבר בגזרת סיני, לבין הערכות לקראת התרחישים הצפויים בסביבות 20 בספטמבר, יאלצו האלופים לעסוק בסוגיה הרת גורל והיא מה מעמד שירת נשים בצבא.

 

עוד בערוץ יהדות - קראו:

 

יותר ויותר פעמים בתקופה האחרונה אנו שומעים על מקרים שבהם חיילים דתיים יצאו בהפגנתיות מטקסים ממלכתיים, מפני שאלה כללו שירת נשים. למעשה, האקט כבר הפך לטקס בתוך טקס, וכדי לשמור על הסדר אפשר לתאם את העניין עם הרס"רים: "לשירת התקווה המסדר ידגל את

נשקו, לשירת הנשים, הדתיים יכתיפו את נשקם ויצאו מן הרחבה, שמאל ימין שמאל...".

 

נטישת טקס ממלכתי בעקבות שירת נשים היא פעולה מיותרת, שניתן היה לצפות מחיילים שעומדים לקבל דרגות קצונה, שיבינו את ההשלכות של המעשים שלהם, יגלו גמישות ואחריות, ויצליחו לפתור את הנושא מבלי לעורר מהומה. אפשר לאטום את האוזניים, אפשר לנסות למצוא פיתרון עם המפקדים ואפשר לבחון לעומק את הסוגיה ההלכתית ולמצוא שבסיטואציות מסוימות יש סימוכים הלכתיים שמתירים להשתתף בטקס כזה. אם הגענו למצב שהופעה של ליידי גאגא נמצאת באותו סטטוס עם זמרת צבאית ששרה את "שיר הרעות" בטקס זיכרון, אז אנחנו בבעיה רצינית.

 

איזהו חכם?

אבל אולי יותר מהתנהלות הצוערים, מהצבא היה ניתן לצפות שיהיה המבוגר האחראי בסיפור הזה - וזה לא קרה.

 

עוזבי הטקסים הם חיילים בני 20 שפועלים על-פי צו מצפונם, ומסתכלים על הנושא ברמה האישית. הם לא לוקחים בחשבון את כלל השיקולים, לא נושאים באחריות כוללת ולא מרגישים שלמעשיהם יש השלכות רחבות. לעומתם, ממפקדים בכירים בצה"ל ניתן לצפות שידעו לקרוא מראש את הסיטואציה וישכילו למנוע את העימות.

 

אחד הדברים הראשונים שלומדים בקורס מ"כים הוא להימנע מלתת לחייל פקודה שברור שהוא יסרב לבצע אותה, כל עוד הפקודה אינה הכרחית. מפקד בה"ד 1 והמג"ד שלו כנראה כבר הספיקו לשכוח את מה שלמדו מזמן, אחרת לא ברורה ההתעקשות שלהם

לטמון מוקשים תחת רגליהם של החיילים הדתיים.

 

סוגיית שירת נשים עלתה לכותרות פעמים רבות וקשה להאמין שלמפקדים לא היה מודיעין מספיק איכותי כדי לדעת שלחלק מהחיילים הדתיים תהיה בעיה להשתתף באירוע כזה. במקום ללכת לקראתם, נראה שבבה"ד 1 החליטו לעשות דווקא, ולהפוך את שירת הנשים לאחד הערכים המקודשים בצבא. עוד רגע מזעיקים את פרופ' אסא כשר שיעדכן את רוח צה"ל ויוסיף לערכי היסוד את החובה לשמוע שירת נשים.

 

בשאלה מי צודק, החיילים או הצבא, התשובה היא שצה"ל צודק. השאלה המעניינת יותר היא האם הוא ידע גם להיות חכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שירת נשים. בקרוב בישיבת המטכ"ל?
צילום: שי רוזנצוויג
בני דורון
צילום: ערן לואיס
מומלצים