שתף קטע נבחר

יפן חושפת את תוכנית ניקוי פוקושימה: "40 שנה"

ממשלת יפן לא הודיעה כמה יעלה תהליך הניקוי הממושך של הכורים שנפגעו בצנאמי, אך הודתה כי לוח הזמנים המקורי היה שאפתני מדי. בעיה שטרם נמצא לה פתרון: מה לעשות עם כל הפסולת הרדיואקטיבית?

לאחר ההכרזה על "כיבוי קר" של המפעל הגרעיני פוקושימה דאיצ'י, הגיע השלב הבא. ממשלת יפן חשפה היום (יום ד') את תוכנית הניקוי המפורטת של המתחם הגרעיני שנפגע בצונאמי במרס, והודתה כי לוח הזמנים המקורי היה שאפתני וכי למעשה ייתכן שיחלפו 40 שנה עד שהמתחם ינוקה לחלוטין.

 

הכור בפוקושימה הגיע למצב של "כיבוי קר"

קרינה רדיואקטיבית בתחליף חלב לתינוקות

בין הירושימה לפוקושימה: יפן כמדינת סף גרעינית

 

במסגרת התוכנית מפורטת שאושרה היום, צפויה חברת החשמל, טפקו, שמפעילה את המתחם הגרעיני

בפוקושימה, להתחיל בהסרת מוטות הדלק המשומשים מאגני הניקוז תוך שנתיים עד שלוש שנים.

 

לאחר מכן תחל טפקו להסיר את הדלק המותך, שככל הנראה נזל לתחתית ליבת הכורים. התהליך הזה יתחיל בעשר השנים הקרובות ויגיע לסיומו בעוד 25 שנים. עם זאת, עדיין לא ידוע מה מצבו של הדלק ומה מיקומו המדויק.

 

לאחר פינוי הדלק, יידרשו עוד חמש עד עשר שנים לסגירה מוחלטת של המפעל המסוכן.

 

בשל רמות הקרינה הגבוהות במבנים שבהם נמצאים הכורים, יהיה צורך להשתמש ברובוטים שחברת החשמל מקווה שיעמדו לרשותה ב-2013. החברה והמדינה ייאלצו לדאוג לאספקה קבועה של עובדים כדי לא לקטוע את התהליך, ועליהן לדאוג להגביל את חשיפתם לקרינה.

 

 

התהליך הממושך יגרום לנטל כלכלי כבד על טפקו. השרים אמרו כי לא ניתן לומר כעת כמה יעלה הניקוי,

אך הבטיחו כי הוא לא יעוכב בשל סיבות כלכליות. בעיה נוספת היא הכמות העצומה של פסולת רדיואקטיבית שצפויה להיפלט במהלך הניקוי. עדיין לא הוחלט מה יעשה בפסולת.

 

גושי הוקונו, השר שמונה לטפל במשבר הגרעיני במדינה, אמר שפירוק שלושה כורים שהותכו הוא משימה "חסרת תקדים" ותהליך שלא ניתן לצפות אותו מראש. "אבל אנחנו חייבים לעשות זאת גם אם ניתקל בקשיים במהלך הדרך", אמר הוקונו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עובד בניקוי הכור. מחכים לרובוטים ב-2013
צילום: רויטרס
עבודות לקירור הכור, כחודש לאחר הצונאמי
צילום: רויטרס
מומלצים