שתף קטע נבחר

בסיכום שבועי: הבורסה בת"א עלתה בכ-0.7%

בסיכומו של שבוע מדד הטכנולוגיה עלה בכ-0.3% מדד הבנקים עלה בכ-1.15% ומדד הנדל"ן עלה בכ-1.5%. מבין המניות בלטו השבוע לטובה מניות מגי'ק ואלקו שעלו בכ-9.8% ובכ-12% בהתאמה. מנגד, בלטה לשלילה מניית רציו שירדה בכ-11%

שבוע המסחר בבורסה בתל-אביב התנהל על רקע הורדת הדירוג הגורפת למדינות אירופה (לרבות צרפת) ולקרן החילוץ האירופאית, פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר שנותר ללא שינוי והצלחות בהנפקות אג"ח של צרפת, איטליה וספרד. בסופו של שבוע תנודתי סיימו מדדי המניות המקומיים בעליות שערים קלות.

 

 

יום א' 

שבוע המסחר נפתח ביום א' על רקע סוף שבוע סוער בשווקי חו"ל לאחר שסוכנות הדירוג הבינלאומית S&P הורידה את דירוגיהן של 9 מדינות באירופה, לרבות את דירוגה של צרפת (שאיבדה לראשונה את דרוג ה-AAA המושלם) ואת דירוגיהן של איטליה, ספרד ופורטוגל שדרוג חובן ירד ל BBB+, A ו-BB בהתאמה.

 

במקביל היינו עדים לירידות חדות במגזר הבנקאות בארה"ב לאחר דו"ח מאכזב של ענקית הבנקאות ג'י.פי מורגן. ידיעות שליליות אלו, בתוספת פרסום תחזית שפרסמו שותפויות הגז המחזיקות במאגר לוויתן לפוטנציאל גילוי נפט קטן מהצפוי במאגר לוויתן (כ-600 אלף חביות במקום כ-3 מיליארד חביות), גררה ירידות של למעלה מ-1.5% במדדי המניות המובילים, ובפרט במניות שותפויות הגז ובראשן מניית רציו שירדה בלמעלה מ-10%.

 

בערבו של יום א' פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר שנותר ללא שינוי, בניגוד לתחזיות המוקדמות שצפו עליה של כ-0.2%. מעיון במרכיבי המדד, עולה כי סעיף ההלבשה עלה בכ-4.5% (תרומה של כ-0.125% למדד) ומחירי העגבניות והמלפפונים עלו בכ-16.5% ובכ-13.7% בהתאמה (תרומה משותפת של כ-0.06% למדד כולו). עליות אלו קוזזו בירידות של כ-1.3% במחירי הדלקים והשמנים (תרומה שלילית של כ-0.05% למדד כולו) והמשך ירידה של כ-0.1% בסעיף הדיור, שהשלים חודש שלישי ברציפות של ירידות. בסיכום שנתי רשם מדד המחירים לצרכן עליה של כ-2.2% בשנת 2011.

 

יום ב'

יום המסחר השני של השבוע התנהל על רקע פרסום מדד המחירים לצרכן ובצל הצלחה בהנפקת אג"ח קצרות מועד של ממשלת צרפת, שהייתה הנפקת אג"ח הראשונה לאחר אובדן הדירוג המושלם של צרפת. הצלחה זאת שהרגיעה את השווקים גררה אף את מדדי המניות המקומיים לעליות של כ-1%.

 

יום ג'

יום ג' נפתח על רקע פרסום כי התמ"ג הסיני צמח בכ-8.9% ברבעון הרביעי של שנת 2011 ושל כ-9.4% ב2011 כולה (מעט מעל התחזיות המוקדמות), עובדה שהובילה לעליות שערים בשווקי המזרח. מנגד, סוכנות הדירוג הבינלאומית S&P הורידה אף את דירוגה של קרן החילוץ האירופאית ה-EFSF לדרוג של +AA, לאור העובדה כי צרפת, שדירוגה הורד בסוף השבוע, אחראית לכ-20% מהתחייבויות הקרן.

 

יום המסחר שנפתח בהיסוס, התחלף לעליות שערים של למעלה מ1.25% במדדי המניות המובילים, לאחר הצלחה בהנפקות אג"ח קצרות אף של ספרד ואיטליה

 

יום ד'

יום ד' התנהל על רקע עליות בשווקי ארה"ב והמזרח ובצל נאום שר האוצר בוועדת הכספים, במסגרתו הנמיך את תחזית הצמיחה של משרד האוצר למשק המקומי בשנת 2012 לכ-3.2% (גבוה מתחזית בנק ישראל של כ-2.8%) וכן ציין את חששו ממחנק אשראי בישראל וגידול בגרעון התקציבי לכ-3.4% מהתוצר עקב גביית מסים נמוכה מתחזיות קודמות. לאחר פתיחה שלילית, עבר המסחר לעליות שערים לאור פרסומים כי קרן המטבע העולמית תגדיל את קווי האשראי למדינות אירופה לכטריליון אירו. עליות אלו התחלפו בירידות שערים לאחר פרסום מאכזב כי ממשלת גרמניה צופה צמיחה של כ-0.7% בלבד בשנת 2012 , כך שבסיומו של יום סיימו מדדי המניות המובילים בירידות של כ-0.3%.

 

יום ה'

יום המסחר האחרון של השבוע נפתח על רקע עליות שערים בשווקי ארה"ב והמזרח, בין היתר עקב דיווחים כי ממשלת יוון קרובה להסכם עם בעלי אג"ח מהמגזר הפרטי לגבי גובה "התספורת" שתבוצע לאג"ח, ובכך תמנע חדלות פירעון של יוון. במהלך יום המסחר נרשמו עליות שערים לאחר הצלחות של ממשלות צרפת וספרד בהנפקות נוספות של אג"ח, לאור דו"חות חיוביים שפרסם בנק אוף אמריקה ולאור פרסום מספר תביעות אבטלה נמוך מהצפוי בארה"ב שהסתכם ברמה הנמוכה ביותר חודש אפריל 2008. בסיומו של יום רשמו מדדי המניות המובילים המקומיים עליות שערים של כ-0.4%.

 

סיכום שבועי 

בסיכומו של שבוע רשמו מדד תל-אביב 25 ומדד תל-אביב 100 עליות שערים של כ-0.7%, מדד הטכנולוגיה עלה בכ-0.3% מדד הבנקים עלה בכ-1.15% ומדד הנדל"ן עלה בכ-1.5%.

 

מבין המניות בלטו השבוע לטובה מניות מגי'ק ואלקו שעלו בכ-9.8% ובכ-12% בהתאמה, מנגד בלטה לשלילה מניית רציו שירדה בכ-11%.

 

בסקטור אג"ח הממשלתיות, נרשמה יציבות בחלקו הקצר של העקום לצד ירידות קלות בחלקו הבינוני-ארוך של העקום השקלי. מגמה דומה נרשמה אף בסקטור אג"ח הממשלתיות צמודות המדד, ואותה ניתן להסביר בפרסום מדד המחירים לצרכן הנמוך מהצפי.

 

בסקטור אג"ח הקונצרניות היינו עדים השבוע לבלימה של פתיחת שנה חיובית, כאשר מדד התל בונד 20 רשם ירידות שערים של כ-0.3% ואילו מדד התל-בונד השקלי נסחר ללא שינוי.

 

בגזרת ההנפקות, היינו עדים השבוע להנפקת אג"ח מוצלחת של בנק מזרחי ושל חברות מכתשים אגן ושלמה אחזקות.

 

הכותבים הם מנהל ההשקעות הבכיר ואנליסט באדמונד דה רוטשילד שרותי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים