שתף קטע נבחר

לראשונה: כיפת ברזל תוצב לתרגיל במרכז

אחרי שיירטה עשרות רקטות בדרום ונוסתה גם בחיפה, המכ"ם והמיירט של המערכת יוצבו לכמה ימים בגוש דן לצורך כיול ותרגול נפילת טילים. בעבר הזהירו גורמי צבא וביטחון כי בסבב הלחימה הגדול הבא תל-אביב תהיה יעד מרכזי לירי רקטות

ישראל נערכת לתרחיש של נפילת טילים במרכז הארץ: צה"ל מתכנן לפרוס בימים הקרובים לראשונה סוללה של כיפת ברזל בגוש דן, כחלק מתרגיל נפילת טילים. כך נודע היום (א'). מערכת כיפת ברזל אמורה לספק הגנה מפני רקטות לטווח בינוני, מהסוג שיש ברשות חמאס וחיזבאללה. היא חלק ממערך ההגנה הרב-שכבתי, שכולל גם את מערכת ה"חץ 2" ומערכת "שרביט קסמים", שנמצאת עדיין בפיתוח.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

תושבי גוש דן יוכלו לחזות לראשונה במכ"ם ובמיירט של כיפת ברזל, שהפכה לסמל ההגנה האקטיבית של תושבי הדרום. מטרת המהלך היא לכייל את המערכת גם בגוש דן, לאחר שבעבר נפרסו סוללות הכיפה לצורך תרגול באזור חיפה, ופעמים רבות סביב יישובי הדרום. הסוללה תוצב בגוש דן למשך כמה ימים, והצבתה תלויה באישורים ובתנאים טכניים שעליהם עמלים בחיל האוויר בימים אלו.

 

מערכת כיפת ברזל ליד אשקלון (צילום: AP) (צילום: AP)
מערכת כיפת ברזל ליד אשקלון(צילום: AP)

 

גורמים בצה"ל הדגישו כי הצבת המערכת היא חלק מגרף האימונים השנתי שנקבע מראש, ופרטי תהליך הקליטה המבצעית יסוכמו בדיון בראשו סגן הרמטכ"ל, אלוף יאיר נווה. מדובר צה"ל נמסר: "מערכת כיפת ברזל נמצאת בתהליך קליטה מבצעית, שבמסגרתו מוצבת הסוללה מעת לעת באתרים שונים ברחבי המדינה. השבוע, כחלק מתוכנית הקליטה המבצעית, מוצבת המערכת באזור גוש דן למשך מספר ימים".

 

אף שארגוני הטרור ברצועת עזה ובלבנון טרם ירו רקטות על מרכז הארץ, עובדה ידועה היא כי יש להם רקטות שמסוגלות לפגוע באזור הזה. לחיזבאללה יש טילים שיכולים לפגוע בכל נקודה בישראל, ולפי הערכות גם לחמאס יש ארסנל הולך וגדל של טילים המסוגלים לפגוע בתל-אביב. בעבר העריכו גורמי צבא וביטחון לא פעם כי בסבב העימות הגדול הבא תהיה תל-אביב יעד עיקרי שבו יבקשו ארגוני הטרור בעזה לפגוע.

 

כבר ב-2009 חשף ראש אמ"ן דאז, אלוף עמוס ידלין, כי חמאס ביצע ניסוי מוצלח בשיגור רקטה לטווח של 60 קילומטרים מרצועת עזה. ידלין אמר אז כי נראה שמדובר ברקטה מתוצרת איראן, ושהאדם שהפעיל אותה עבר אימון בסוריה או

באיראן. רקטה כזו שתשוגר מרצועת עזה יכולה לפגוע גם בתל-אביב ובנמל התעופה בן-גוריון.

 

ההיערכות לאפשרות של ירי טילים מאיראן נעשית בשכבות ההגנה הגבוהות יותר - באמצעות מערכות ה"חץ 2" ו"שרביט קסמים", שאמורות ליירט רקטות שנורות מטווחים רחוקים יותר. בישראל עוקבים אחר התפתחות האיום מאיראן, שם "שיאהב 3" המשופר מסוגל להגיע לטווח של 2,000 ק"מ, טיל העאשורא (סג'יל 2) שנמצא בתהליכי פיתוח הוא בעל טווח של 2,500 ק"מ, והטיל BM-25 (שמופעל באמצעות דלק רקטי נוזלי) נמצא בסטטוס דומה ועשוי להגיע לטווח של 3,500 ק"מ.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סוללת כיפת ברזל בפעולה
צילום: אבי רוקח
מומלצים