שתף קטע נבחר

יש לו שם: צפו בטרקל - גור הקרנף הלבן

גור הקרנף הנדיר שנולד בסוף השבוע בספארי בר"ג, זכה לאלפי הצעות מכל רחבי הארץ לגבי שם אפשרי. בספארי בחרו בשם "טרקל" על שמה של הזואולוגית ד"ר אמיליה טרקל שתפרוש בסוף השנה אחרי 30 שנות עבודה בספארי. "זו מתנת פרישה נאה", היא אומרת ל-ynet

אלפי הצעות זרמו ביומיים האחרונים לספארי לאחר ההמלטה הנדירה של גור קרנף רחב שפה (לבן) ביום שישי בצהריים. בשטח הפתוח בספארי ברמת-גן. המטפלים בספארי הזמינו את הציבור להציע שמות שמתחילים באות ט' מאחר שבגן החיות נוהגים להעניק שמות לחיות החדשות על פי האות הראשונה של האם.

 

כעת כבר אפשר להכריז - הגור הקטן זכה לשם "טרקל". למרות ההצעות הרבות שהתקבלו, בספארי בחרו בסופו של דבר בשם "טרקל" - על שמה של הזואולוגית הראשית בספארי בר"ג, ד"ר אמיליה טרקל, שאמורה לסיים את תפקידה בסוף השנה לאחר 30 שנות עבודה בספארי.

 

 

"בעל חיים שמאריך חיים - מתנת פרישה נאה"

"זו בחירה מצויינת לטווח הארוך מאחר שזהו בעל חיים שמאריך חיים. יש לו חן שהוא צעיר, עוצמה כשהוא מגיע לבגרות", אומרת טרקל ל-ynet. "הקרנף הוא גם הסמל של הספארי ומסמל את נושא של בעלי חיים בסכנת הכחדה, שנובעת בעיקר משטויות של בני האדם ששוחטים מאות קרנפים כל שנה בדרום אפריקה רק בשביל הקרן שלהם. מבחינתי, זו מתנת פרישה נאה".

 

טיבור, בנה הבכור של טנדה, נולד ב-2007 וקיבל את שמו של צלם הספארי, טיבור יגר, שמתנדב בשנים האחרונות כדי לתעד את בעלי החיים הרבים במקום בשגרת חייהם.

 

ביום שישי, הבחינו המטפלים בספארי, כי טנדה כורעת להמליט בשטח הפתוח. הקרנף שנולד ללא קרן, ניסה במאמץ רב לקום על רגליו ולהתחיל לנוע בכוחות עצמו. טנדה הגיעה לסייע לו ואיפשרה לו לינוק בהצלחה. תוך פחות משעה לאחר ההמלטה, הגור הקטן כבר החל להכיר את ביתו החדש.

 

צילום: טיבור יגר, ספארי ר

 

 

זו ההמלטה השלישית של טנדה בעשור האחרון, אך רק שתיים מהן היו מוצלחות. לאחר שעזבה את גן החיות התנ"כי בירושלים בשנת 2005, היא הגיעה אל ביתה החדש ברמת-גן ומצאה בן זוג בדמותו של עטרי, קרנף וותיק. בשנת 2007 היא המליטה את בנה טיבור, שבילה את שנותיו האחרונות בצמוד לאימו וכעת ייאלץ להסתגל לירידה במעמדו כבן הבכור ולהתחיל להיאבק על מקומו בקבוצה כזכר מתבגר.

 

קבוצת הקרנפים הנדירים בספארי עברה בשנה האחרונה תהפוכות רבות. שניים מחבריה הקשישים, קרנמטה ורפי, שחצו את גיל ה-40, מתו בפברואר השנה מזיקנה. לאחרונה הצטרפה לקבוצה נקבה צעירה שהגיעה מדרום אפריקה, שזכתה לשם קרן פלס

 

בגני חיות ופארקים מוגנים בעולם מוחזקים כיום כ-750 קרנפים לבנים במסגרת תוכנית רבייה עולמית של מינים בסכנת הכחדה, ביניהם גם בספארי ברמת-גן ובגן החיות התנ"כי בירושלים.

 

כ-20 אלף פרטים נותרו בטבע

הקרנפים הלבנים בטבע נחשבים ליונקים הגדולים בעולם אחרי הפילים ועשויים להגיע למשקל של עד כשלושה טון. מצבם של הקרנפים הלבנים בטבע טוב ויציב, בהשוואה למינים אחרים של קרנפים, המצויים בסכנת הכחדה חמורה וחלקם מצויים על סף הכחדה מהטבע.

 

באוכלוסיית הקרנפים הלבנים שמרבית מהאוכלוסיה שלה מצויה בארבע מדינות בלבד - דרום אפריקה, נמיביה, זימבבואה וקניה - נרשמה עליה במספרה בשנים האחרונות ל-20,170 פרטים בטבע, אך למרות זאת יש סיבה לדאגה. הם מוגדרים בסכנת פגיעות בטבע עקב ציד לא חוקי.

 

הגורם המרכזי לציד הוא סחר בקרני היונקים הגדולים. על פי הרפואה הסינית המסורתית, הקרניים מכילות חומר שעשוי להגביר את האון הגברי, לטפל בבעיות פוריות ואף לסייע במיגור מחלת המלריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
הגור טרקל ואימו טנדה בספארי ר"ג
צילום: טיבור יגר, ספארי ר"ג
מומלצים