שתף קטע נבחר

בבילינסון מרגיעים את המטופלים: המשיכו בשגרה

בית החולים החל להיערך לבדיקת 150 מטופלים במחלקת אף-אוזן-גרון, שנחשפו למכשיר שבדק נשא HIV ולא עבר חיטוי כנדרש. עשרות כבר פנו למוקד כדי לקבל מידע. מנהל המחלקה למחלות זיהומיות: "כמעט בלתי אפשרי להידבק באמצעות רוק"

"150 המטופלים שזומנו לבדיקת האפשרות שנדבקו ב-HIV יכולים להמשיך בשגרת יומם: לאכול, לקיים יחסי מין ולהתקרב לבני המשפחה", כך אמר אמש (א') ל-ynet המשנה למנהל המרכז הרפואי בילינסון בפתח תקווה, ד"ר בועז תדמור, בעקבות החשש להדבקת עשרות מטופלים במחלקת אף-אוזן-גרון, לאחר שהתברר כי חל ליקוי בחיטוי מכשיר אנדוסקופ, שבאמצעותו בוצעו בדיקות לוע.

 

קודם לכן הודיעה הנהלת בית החולים על זימונם לבדיקות נוספות של 150 בני אדם שטופלו במחלקה בחודשים מאי ויוני. זאת, מאחר שאחד המטופלים הוא נשא HIV. בבית החולים ניסו להרגיע וציינו שצוות מומחים שכינסה ההנהלה קבע כי "הסיכוי להדבקה של נבדקים אלו שואף לאפס. עם זאת, למען הסר ספק, החליט בית החולים לנקוט משנה זהירות ולזמן חולים אלו לבדיקה".

 

בבילינסון ממשיכים להיערך לבדיקה ההמונית, ועד שעות הערב כבר התקשרו למוקד המידע עשרות מתעניינים כדי לברר אם הם בין אלה שיצטרכו להגיע ולשלול את האפשרות שנדבקו ב-HIV, או בכל מחלה אחרת.

 

מחלקת אף-אוזן-גרון בבילינסון. "מדובר בבדיקה שגרתית" (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
מחלקת אף-אוזן-גרון בבילינסון. "מדובר בבדיקה שגרתית"(צילום: בני דויטש)

 

ההיערכות מתבצעת במספר מעגלים. הראשון הוא המכתבים שנמסרו למטופלים שנבדקו בתקופה האמורה. במעגל השני מתקשרים רופאים מבית החולים למטופלים על מנת להרגיע אותם ולהרחיב את הידע שלהם מעבר לנתונים שנמסרו במכתב. כמו כן, נפתח מרכז מידע טלפוני של רופאים מומחים, והיום תיפתח מרפאת אף-אוזן-גרון ייעודית לנושא, עם צוות מתוגבר, רפואי וסיעודי, כדי לענות על שאלות הפונים.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

"בדיקת האנדוסקופיה, כפי שהיא מתבצעת באף-אוזן-גרון, היא בדיקה שגרתית", אמר ד"ר תדמור. "במקרה הזה התברר לנו שאחד החולים הוא נשא HIV. בבדיקות השגרתיות של ניקוי וחיטוי המכשיר התברר שבזמן סביב הגעת הנשא היה ליקוי בניקוי ובחיטוי של המכשיר. התייעצנו עם מומחים למחלות זיהומיות, גם אצלנו וגם במשרד הבריאות, ועל פי הספרות המקצועית התברר שאם יש סיכון - הוא מזערי בלבד. כמשנה זהירות וכדי לתת את מרווח הבטיחות הגדול ביותר, החלטנו לזמן את האנשים שיכול להיות שנחשפו. כדי לא ליצור עומס, אנחנו מעדיפים שהמטופלים ימתינו לפנייה ממוקד זימון תורים".

 

"אפשר גם להתנשק עם חולה איידס"

מנהל המחלקה למחלות זיהומיות בבילינסון, פרופסור ג'יהאד בשארה, הדגיש כי אין סכנה ממשית שהמטופלים נדבקו במחלות זיהומיות אחרות. "מה שמדאיג אותנו במקרים כאלה זו העברה אפשרית של נגיפים דרך הדם",

הוא אמר. "חיידקים לא מדאיגים אותנו. זה לא מסכן את החולה".

 

לגבי האפשרות להידבקות ב-HIV, המצב מסובך יותר, מאחר שבדיקה כזאת צריך לבצע כחודשיים אחרי הסיכון להדבקה. "אנחנו נבדוק אותם פעמיים: עכשיו וכעבור חודשיים מהחשיפה", אמר פרופ' בשארה. "אם הבדיקה השנייה תהיה שלילית, הם יוכלו להיות רגועים".

 

לדברי פרופ' בשארה, הסיכוי להידבקות בריריות נמוך למדי: "אין כמעט הדבקה של HIV באמצעות רוק. ההדבקה העיקרית היא באמצעות מגע מיני או הזרקת מחטים מזוהמות או העברה מאם לעובר. אבל דרך הריריות, בדרך כלל, כמעט ואין הדבקה. נשיקות, למשל, לא מדבקות. אפשר להתנשק גם עם חולה איידס".

פורסם לראשונה 17/06/2012 23:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחלקת אף-אוזן-גרון בבילינסון. "אפשר להמשיך לקיים יחסי מין ולהתקרב למשפחה"
צילום: בני דויטש
מומלצים