שתף קטע נבחר

נשא HIV נבדק בבילינסון, הציוד לא עבר חיטוי

חשש להדבקה: 150 מטופלים שנבדקו במחלקת אף-אוזן-גרון בבילינסון קיבלו הודעה על זימון לעוד בדיקות, לאחר שהתברר כי אירע ליקוי בחיטוי באנדוסקופ שעמו נבדקו. אחד מהמטופלים הוא נשא HIV. הנהלת ביה"ח: "הסיכוי להדבקה שואף לאפס"

אחד המטופלים שעברו את הבדיקה הוא נשא HIV  - אך המכשיר הרפואי לא עבר חיטוי כראוי. הנהלת בית החולים בילינסון בפתח תקווה החליטה לזמן לבדיקה חוזרת 150 מטופלים שנבדקו בחודשים מאי ויוני במחלקת אף-אוזן-גרון לאחר שהתברר כי אירע ליקוי בחיטוי במכשיר אנדוסקופ במחלקה.

 

עוד בערוץ החדשות:

הירי בהר חברון: השודדים הזמינו גרר - וארבו לו

היוזמה לאסור עישון בחדרי מדרגות עולה מדרגה

 

150 החולים ובכללם נשא ה-HIV קיבלו הודעה אישית על החלטת בית

החולים וזומנו כאמור לבדיקה נוספת. בבית החולים ניסו להרגיע וציינו הערב (יום א') כי צוות מומחים שכינסה ההנהלה קבע כי "הסיכוי להדבקה של נבדקים אלו שואף לאפס. עם זאת, למען הסר ספק החליט בית החולים לנקוט משנה זהירות ולזמן חולים אלו לבדיקה".

 

המשנה למנהל בית החולים, ד"ר בועז תדמור, אמר כי הסיכוי להידבקות בנגיף המסוכן הוא קטן מאוד. "אין בספרות תיעוד להידבקות בדרך הזו", הבהיר. הוא ציין כי הלקחים מהמקרה כבר הופקו והעובדים קיבלו הסברים כיצד לחטא את המכשיר באופן הראוי.  

 

המקרה החריג דווח למשרד הבריאות, וגם שם אמרו כי הסיכון להדבקה נמוך ביותר. "למרות זאת החליט בית החולים לנקוט בגישה זהירה ולקרוא לאנשים לבדיקה. אנחנו תומכים בהחלטה זו של בית החולים", אמרו במשרד הבריאות, והדגישו כי המשרד יוודא שבית החולים יפיק את כל הלקחים הנדרשים.

 

"לא היו דימומים בבדיקות" 

ד"ר דני אלון, מומחה למחלות זיהומויות ואיידס בבילינסון, הבהיר כי "לא נעשו ביופסיות במכשיר הזה, לא הוציאו דם ולא היו דימומים במהלך הבדיקות, אבל כן נעשו בדיקות לוע והמכשיר לא חוטא כראוי בין חולה לחולה".

 

לדברי ד"ר אלון, "רוב המחוללים של מחלות זיהומיות, כולל של איידס, לא מחזיקים זמן רב מעמד בסביבה חיצונית מחוץ לגוף האדם. כך שהסיכוי שמישהו נדבק הוא קטן מאוד. חוץ מבדיקות איידס, אנחנו מזמינים אנשים גם לצהבות B ו-C".

 

מבית החולים נמסר כי "צוות המומחים שכינסה הנהלת בית החולים המליץ על איתור כל החולים שנבדקו סמוך לבדיקת הנשא. הנהלת בית החולים בודקת את האירוע ותפיק את הלקחים הנדרשים. כמו כן, הועבר דיווח למשרד הבריאות. תהליך החיטוי במחלקת אף-אוזן-גרון מתנהל כעת כנדרש".

 

בית החולים ייעד קו טלפוני ייעודי לקביעת תור למרפאה ולקבלת פרטים נוספים וכן קו נוסף למתן מידע רפואי נוסף. בבילינסון אמרו עוד כי "בית החולים מבקש להדגיש כי מדובר בהסתברות קלושה ביותר להדבקה במחלה ואין כל סיבה לשנות משהו משגרת החיים וכאמור, המטופלים הרלוונטיים כבר קיבלו הודעה אישית וזומנו לבדיקה נוספת".

 

יונתן קרני, מנכ"ל הוועד למלחמה באיידס מסר כי "נהלי משרד הבריאות מחייבים התייחסות לכל מטופל בפעולה פולשנית כאילו היה נשא של מחלה מדבקת, ובהתאם לכך מחייבים חיטוי וסטריליזציה של מכשור רפואי בין מטופל למטופל. הסיכוי להדבקה ב-HIV באמצעות אנדוסקופ שואף לאפס. לא פחות חמורה מהפרת נהלי משרד הבריאות שהתבצעה בבילינסון, מסוכנת ההפחדה הלא פרופורציונלית בכל הקשור להדבקה ב–HIV שבאה בעקבותיה. הדרך היעילה למניעת הדבקה ב-HIV היא שימוש קבוע בקונדום ובדיקות תקופתיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הסתברות קלושה להדבקה". בית החולים בילינסון (ארכיון)
מומלצים