שתף קטע נבחר

משרד המשפטים: לאסור על מסתנן לשלוח כסף

עליית מדרגה במאבק הממשלה נגד המסתננים. משרד המשפטים פרסם הצעה לתיקון החוק למניעת הסתננות, הקובע איסור פלילי על העברת כספים של מסתנן לחו"ל. העונש: 6 חודשי מאסר, או קנס בסך 29,200 שקל. לפי ההצעה, גם מי שיסייע בהוצאת כספים מסתכן בשנת מאסר או קנס כספי כבד

הממשלה מבקשת לפגוע במוטיבציה המרכזית של המסתננים - פרנסה וסיוע למשפחה שנותרה מאחור. משרד המשפטים פרסם הערב (א') הצעה לתיקון החוק למניעת הסתננות, לפיה העברת כסף לחו"ל על ידי מסתנן תיחשב עבירה פלילית שהעונש בגינה יעמוד על חצי שנת מאסר או קנס כבד בסך 29,200 שקל.

 

הממשלה נגד הזרים - כותרות נופסות

 

ההצעה, שתועבר לדיון בוועדת השרים לענייני חקיקה, מתייחסת גם למי שיסייע בהעברת הכספים וקובעת כי הוא יסתכן בשנת מאסר בפועל, או בקנס בסך 29,200 שקל, או פי שניים מגובה הסכום שיוציא המסייע מישראל, או שיתכוון להוציא, הכל לפי הסכום הגבוה יותר.

 

"הקטנת התמריץ הכלכלי להסתננות היא כלי יעיל ומשמעותי בהתמודדות עם תופעת ההסתננות", נכתב בהודעה שפרסם משרד המשפטים. "בשנים האחרונות מתמודדת מדינת ישראל עם גל של מסתננים מאפריקה, שמספרם בישראל כעת נאמד בלמעלה מ-60 אלף איש".

 

אחרי המעצרים והגירוש, הממשלה שולפת קלף נוסף (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אחרי המעצרים והגירוש, הממשלה שולפת קלף נוסף(צילום: EPA)

 

מהמשרד נמסר עוד כי ההערכה היא שחלק גדול מהמסתננים הם מהגרי עבודה שמגיעים לישראל כדי לעבוד ולהעביר כספים לקרוביהם שנשארו במדינות המוצא. עוד נכתב כי "האיסור המוצע על העברת כספים של מסתנן לחו"ל, מאזן בין זכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה מפני תופעה הולכת וגוברת של הסתננות, לבין חובתה לכבד את זכויות האדם של מי שנמצא בשטחה.

 

"האיזון נעשה באמצעות איסור זמני על הוצאת הכסף מגבולות המדינה (אין הגבלה על פעולות בכסף שנעשות בארץ), ובעת היציאה מהארץ יוכל המסתנן להוציא עמו את הכסף שהרוויח בעבודתו כאן. האיסור לא יחול על מי שהוכר כפליט, או במקרים הומניטאריים מיוחדים על פי אישור".

 

ההצעה לתיקון החוק תועבר לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה. אם היא תיתן אור ירוק, תועבר ההצעה לקריאה ראשונה במליאת הכנסת.

 

מוקדם יותר היום: נתניהו, ברק וישי דנו בנושא

מוקדם יותר הערב נמסר כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כינס בלשכתו דיון נוסף בנושא הטיפול במסתנני עבודה בלתי חוקיים בהשתתפות שר הביטחון אהוד ברק, שר הפנים אלי ישי,

שר המשפטים יעקב נאמן ובכירים נוספים ממערכת הביטחון.

 

בהודעה שפרסמה לשכת ראש הממשלה נמסר כי "בדיון הוצגו נתוני ההסתננות המעודכנים. לפי הנתונים נעצרו בסוף השבוע 11 מסתננים, ומתחילת החודש 129 מסתננים. כל המסתננים נכנסו למעצר במתקן סהרונים בהתאם לחוק ההסתננות החדש שמאפשר מעצר של עד שלוש שנים. בנוסף נמסר כי בחודש שעבר (יוני) נעצרו 928 מסתננים, לעומת 2031 במאי 2012 (ביוני אשתקד חצו 1213 מסתננים את הגבול)".

 

עוד נכתב כי "תוך שבוע תושלם בנייה של יותר מ-200 ק"מ בגדר הגבול, וכי עד אוקטובר תושלם הגדר, למעט 14 ק"מ שעוטפים את אילת ויושלמו עד תחילת שנת 2013". כמו כן, נתכב כי "בחודש הקרוב יתווספו 4,000 מקומות שהייה למסתננים שייעצרו, כך שעד סוף השנה יהיו יותר מ-12 אלף מקומות שהייה למסתננים. בהתאם לעדכון נוסף בנוגע לחקיקה נגד מעסיקי מסתנני עבודה בלתי חוקיים סוכם כי רשות ההגירה והאוכלוסין תחל בסגירת עסקים של מעסיקי מסתנני עבודה לא חוקיים".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שוטר בודק זרים בדרום תל אביב
צילום: EPA
נתניהו, ישי וברק, "זכותה של ישראל להגן על עצמה"
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים