שתף קטע נבחר

אושרה תוכנית המסתננים: שלוש שנים במעצר

שר הביטחון לא היה בישיבת הממשלה, דרש שלא להפחית מתקציבו כחלק מהקיצוץ הרוחבי לטובת תוכנית הטיפול במסתננים - אבל הפסיד לשטייניץ בקרב. התוכנית: אלפי מקומות מעצר חדשים, מעסיקי מבקשי המקלט ייקנסו בסכומים גבוהים

הממשלה אישרה בצהריים (יום א') את התוכנית לטיפול בבעיית המסתננים. בישיבה ניכר שוב המתח בין שר הביטחון, אהוד ברק, לשר האוצר, יובל שטייניץ. ברק, שלא נמצא בארץ ועמדתו יוצגה על-ידי ראש המטה לביטחון לאומי, הפסיד בקרב - ותקציבו יקוצץ.

 

עוד בערוץ החדשות :

 

הממשלה אישרה פה אחד את תוכניתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שעלותה 630 מיליון, ותגרור קיצוץ רוחבי של שני אחוזים מתקציבו של כל משרד. עוד קודם לכן, הבהיר נתניהו כי הוא מתכנן לבקר באפריקה במסגרת מאבקו לקדם את סידורי חזרת הפליטים למדינות מוצאם. "זו מכת מדינה - בכלכלה, בחברה, בביטחון הפנימי", אמר נתניהו. "אין לנו חובה לקבל מסתננים בלתי חוקיים. הפליטים הם טפטוף קטן בתוך הזרם. בפליטים נמשיך לטפל. נישטף אם לא נטפל. זו לא עוד החלטה, זה הכרח, צורך עליון".

 

על פי הצעת החוק, שתובא לאישור הכנסת, ניתן יהיה לקנוס תאגידים שמעסיקים מסתנני עבודה בלתי חוקיים בסכומים של 75,000 שקל ובמקרים מסוימים אף להביא לסגירת העסק. בנוסף, ישונה החוק כך שיתאפשר להאריך את מעצר מסתנני העבודה הבלתי חוקיים מ-60 יום לשלוש שנים.

 

על פי התכנון, ניתן יהיה לשכן 5,500 מסתננים במתקן סהרונים שכבר קיים, לעומת 2,000 בלבד שאפשר לכלוא בו כעת. במקביל, יחלו העבודות בשטח על הקמת המתקן החדש, שייבנה ככל הנראה בקציעות, בהתאם לעבודת מטה שכבר הוכנה.

 

נתניהו, היום בישיבת הממשלה. "שהמפעל לא ייסגר" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נתניהו, היום בישיבת הממשלה. "שהמפעל לא ייסגר"(צילום: רויטרס)
 

המתקן החדש ייבנה בשיטה שתאפשר את הרחבתו על פי הצורך, עלות הקמתו נאמדת ב-250 מיליון שקלים ו-100 מיליון שקלים נוספים יוקצו לתפעולו. מאות מיליונים יושקעו גם בהמשך בניית הגדר בגבול מצרים-ישראל - לאחר ש-70 ק"מ כבר מוגנים בגדר.

 

"אי אפשר להחזיק את המקל בשני קצותיו"

האלוף במילואים יעקב עמידרור דיבר בשמו של ברק, ואמר כי מערכת הביטחון ביקשה שלא לקצץ בתקציבה באופן רוחבי - מה שישליך גם על השנה הבאה - ומוכנה אף להשקיע יותר מתקציבה בשנה הנוכחית על בניית הגדר בגבול מצרים.

 

אלי ישי. מתקן קליטה חדש (צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות) (צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות)
אלי ישי. מתקן קליטה חדש(צילום: אלכס קולומויסקי, ידיעות אחרונות)
 

שר האוצר שטייניץ ענה: "משרד הביטחון לא יכול לקיים רק את מה שנוח לו. דרושה שקיפות והתייעלות. בהתחלה, הפרויקט של הגדר כולו אמור היה להיות של מערכת הביטחון. בסוף כולם משלמים. משרד הביטחון לא יכול להחריג את עצמו. אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו".

 

בדיון הייתה הפסקה קצרה, ראש הממשלה ירד ללשכתו ולבסוף סוכם, בתמיכת כל השרים,

 כי גם משרד הביטחון ייכלל בקיצוץ - וישלם את חלקו, כ-300 מיליון שקל כל שנה. זהו מעין הפסד של ברק בקרב, לפני המערכה הגדולה יותר על הקיצוץ האפשרי בתקציב הביטחון.

 

נתניהו אמר עם אישור התוכנית ש"אם צריך, נסגור עסקים כדי שהמפעל שנקרא מדינת ישראל לא ייסגר. אני מודה לשרי הממשלה על ההתגייסות התקציבית של משרדיהם כדי לטפל בהקדם בתופעה המסוכנת לכלכלה, לחברה ולביטחון אזרחי ישראל".

 

נושא שלא נדון גם היום הוא אישור בחלק מהמלצות דו"ח ועדת טרכטנברג, שעליו לא הצביעו השרים גם בשבוע שעבר. לא ברור מתי הנושא יעלה שוב. 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו, היום. "התגייסות תקציבית"
צילום: רויטרס
מסתננים באזור אילת
צילום: יאיר שגיא, ידיעות אחרונות
המתקן הקיים - כלא "סהרונים"
צילום: עמית מגל
השר אהוד ברק. הפסיד בקרב, מה יהיה במלחמה?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים