שתף קטע נבחר

ספרי לי עוד על הדרך לחיים זוגיים מאושרים

בואו נודה בזה, אנחנו חיים על פי טיפים. אנחנו ניזונים מעצות של אנשים חיצוניים, שמספרים לנו איך כדאי לנו לאהוב, לרגש ולנהל את הזוגיות שלנו. למה אנחנו מכורים לעצות הקטנות הללו? מדוע אנחנו נוטים לסמוך על מישהו חיצוני שיגיד לנו מה הכי טוב בשבילנו, ומה זה אומר עלינו?

לפני כמה ימים עשתה מדונה מחווה יפה לבחורה צעירה, שבקשה להינשא לבחיר ליבה. במהלך הופעתה של המלכה באמסטרדם, היא עשתה הפוגה רומנטית להצעת הנישואין מצד הבחורה.

 

עוד בנושא:

אצלי או אצלך? לקט טיפים לדייטים ויחסים  

טיפים לדייט מושלם ולדייט פחות מושלם

רוצה להיות מאהב מושלם? הנה כמה עצות

 

האמת, עשתה עליו אמבוש. איזה גבר יעמוד מול מדונה ולא יגיד "איי דו"? אז אחרי הנשיקה המאוד מר(רררר)גשת, תחת צוויה של המדונה: "להתנשק עם הלשון!", היא לא שכחה להעניק טיפ או שניים לזוג הצעיר: "אף פעם אל תלכו לישון בריב. ותלמדו להגיד – פישלתי".

 

 

מדונה מכירה את החוקים: אם אתה לא נותן טיפ בסופו של האייטם, אף אחד לא סופר את מה שאמרת. חוץ מזה, שאם אתה לא מצ'פר בטיפ, גם הקהל לא יצ'פר אותך בטיפ.

 

בואו נודה בזה, אנחנו חיים על פי טיפים. נסו לגגל את המילה 'טיפ', ותמצאו שכל מילה שאי פעם הכרתם, נמצאת שם לצדה. אז למה אנחנו מכורים לעצות הקטנות הללו?

 

1. אנחנו מתים שמישהו ינהל לנו את החיים

נותני הטיפים יודעים 'להאכיל' את הקהל. בין אם אלה חברי הפייסבוק, צופי אודטה על הבוקר או תלמידיה של "סופר נני" וגוורדיית המאמנים האישיים – כולם מחפשים מישהו שיסביר להם איך מתמודדים עם המפלצת הזאת שנקראת "החיים שלי". לכן, אם אתה אומן בתחום הטיפים, הרי שיש לך יופי של ביקוש.

 

כי בואו נודה על האמת, אין לנו מושג איך באמת הכי טוב לחיות, מה כדאי לנו לאכול, איך למצוא בן זוג, איך לגהץ מבלי לבזבז שעות, איך לשמור על האהבה, איך לנהל קריירה מצליחה, ובקיצור - איך לג'נגל בין כל הרצונות שלנו לבלוע את העולם במעט הזמן שיש לנו, מעט הכוח, ומעט התמיכה שאנחנו זוכים לה.

 

 

מדונה בהופעה באמסטרדם, מביכה את הזוג הצעיר, ולא מהססת לתת להם טיפים

 

 

2. הפסקנו לחקור – הפכנו למכונות שמחכות ללחיצת הכפתור

ד"ר לאה מזור אמרה ש"החוקר, כמו הילד, משתחרר מכבלי ההרגל וחש השתאות לנוכח תופעות, שהן הדחף לחקירותיו". מבט קצר בתינוק שרק נפלט לאוויר העולם, מלמד על חוסר השקט הפרודוקטיבי שבו צייד אותנו הטבע, כשזרק אותנו לכדור הארץ לכמה עשורים. התשוקה לדעת, לחוות, להביע, להבין, להרגיש, לגלות את העולם שסביבי, ודרכו לגלות מה לעזאזל אני אמור לעשות פה בכלל בהמשך חיי - אינה קלה כלל וכלל.

 

תענוגי הטכנולוגיה והפז"ם שלנו על פני האדמה, מקהים את חושינו והופכים אותנו לעצלנים בכל מה שקשור בחקירה עצמית. וגם בשביל מה? יש כבר כאלה שחקרו, ניתחו ועשו סטטיסטיקה, והם יכולים להביא לי טיפ בטייק אווי. אבל האם זה באמת עוזר?

 

ובכן, כשאני לא חוקר את עצמי ומבין איפה ה"פאשלה" שלי (כפי שאמרה מדונה), אלא רק נתמך על ידי טיפים, הסבירות היא שלא אגיע לשינוי אמיתי שמחזיק, ולא משנה כמה כוונות טובות יהיו לי, כי אנחנו מעוצבים בשכבות נפשיות כל כך עמוקות, שרובן נחתמות כבר בגיל 5, ונקברות אי שם במעמקי גזע המוח. אז לרצות לשנות את זה על ידי טיפ נשמע מאוד נוח. אבל בינינו, האינסטנט שבו אנחנו חיים, יכול להתאים להכנת עוגה ברבע שעה, אבל לא לשינוי דפוסים פנימיים.

 

מודה, גם אני חוטאת בכתיבת טיפים לא פעם. גם לי כיף לשאוב עצות פרקטיות מ"המומחה התורן" לאיזה עניין, אבל גם אני, כמו רבים וטובים, מרגישה שזה פשוט לא מספיק כדי להפוך את החיים שלי לאיכותיים. אני כבר למודת ניסיון ויודעת היטב, שכדי שמישהו יצליח לשנות בי משהו, זה חייב להיות מגובה בתמיכה נרחבת של הסביבה.

 

אם למשל, גדלתי בבית שבו צעקות היו חלק בלתי נפרד מהשגרה שלי, ועכשיו אני רוצה לנהל בית שבו משוחחים בכנות על כל מה שקורה ביני לבינך, הרצון שלי הוא טוב ויפה, אבל סביר להניח שאצטרך לעבור לפחות סדרת חינוך אחת, שתעקור ממני תבניות ישנות ותציב לי חזון של דפוסי התנהגות חדשים, שאותם הסביבה שלי תעריך ותהפוך ל"אטרקטיביים". בדיוק באותו האופן שבו "מישהו" קבע ששיזוף זה יפה, סיגריות זה קול, וכן הלאה.

 

כלומר, כדי לעבור שינוי אמיתי, אני זקוקה לסביבה שתעורר בי כזו קנאה חיובית (שתרבה בי חכמה), ותיצור בי הרגשה שהדרך שבה אני פועלת היא שגויה, עד שפשוט לא אוכל לסבול את המצב, ואהיה חייבת לעבור שינוי.

 

מעבדה לשדרוג עצמי

אני מאמינה שזוגיות זה לא 'זבנג וגמרנו'. לא במקרה הטבע יצר אותנו כבני אדם שונים, במינים הפוכים, ועם דחף מוזר להתחבר זה עם זו, מעבר לחיבור הפיזי. קשר בין בני זוג הוא ממש מעבדה לשיפור עצמי, כשהעבודה האישית מול בן/בת הזוג היא מחקר בלתי פוסק, שעובד על תדר של שינויים מהירים, ותשוקה למצוא אי של שפיות בתוך סערת החיים.

 

 

היופי הוא שכל שיפור ביחסים ביניכם, עשוי להביא לשיפור מהותי גם ביחסים שלכם עם האחרים. כי מי כמוכם יודע שהכי קשה להשתנות דווקא מול אלה שאנחנו הכי אוהבים. אז כאשר העבודה שלי מול בן הזוג, היא בעצם עבודה על שינוי עצמי ולא על שינוי שלו, אזי השינוי שהשגתי נשאר בתוכי ומלווה אותי לכל מקום ולכל מערכת יחסים איתה אפגש בהמשך דרכי. מה שנקרא, נכס לגמרי נייד, שבא איתי לכל מקום.

 

אז זהו בינתיים, כי אי אפשר לתת את כל התורה על רגל אחת. אבל בטורים הבאים מבטיחה לספר לכם על שיטה שמבוססת על עקרונות פסיכולוגיים טבעיים, ויוצרת גשרים מעל לקצרים במערכות היחסים.

 

מסכימים עם שלי? חושבים אחרת ממנה? ספרו לנו הכול בפייסבוק של ערוץ יחסים  

 

 

שלי פרץ, שחקנית, תסריטאית ואימא, פעילה ב"תנועת הערבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך מוצאים אהבה כמו בתמונה? הו יש כמה וכמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לשם
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים