שתף קטע נבחר

מחקר: סטטינים לכולסטרול עלולים לפגוע בראייה

מחקר קנדי מצא כי נטילת סטטינים להורדת רמות הכולסטרול בדם, מצטרפת לרשימת גורמי הסיכון להיווצרות קטרקט, במיוחד בקרב חולי סוכרת סוג 2. בין הגורמים הנוספים להיווצרות העכירות בעיניים: לחץ דם גבוה, עישון וגיל מתקדם

התרופה להורדת כולסטרול עלולה להזיק לראייה שלכם. אחרי שהתבשרנו בשבוע שעבר על ממצאי המחקר הענק שמצא כי נטילת סטטינים מומלצת לכל מי שחצה את גיל 50, בא מחקר חדש ומצנן מעט את ההתלהבות. מחקר קנדי חדש מצביע על הסכנות של נטילת הסטטינים לראייה שלכם. המחקר מצא כי נטילת סטטינים להורדת רמות הכולסטרול בגוף, מעלה את הסיכון ללקות בקטרקט - תופעה של עכירות בעדשת העין, הגורמת להפרעה בראייה - בעיקר בקרב חולי סוכרת 2. 

 

בין הסיבות השכיחות יותר להיווצרות קטרקט אפשר למצוא: גיל מתקדם, שינויים מטבוליים בגוף, כמו סוכרת למשל, עישון, לחץ דם גבוה, סיבות גנטיות או תרופות.

 

בואו לקרוא עוד על בריאות העיניים ב-ynet:

 

המחקר בדק 6400 חולי קטרקט, שבאו לטפל בקטרקט. 452 מהם היו חולי סוכרת 2. במהלך המחקר התגלה כי 56% מחולי הסוכרת נטלו גם סטטינים זאת לעומת 16% שנטלו סטטינים ולא היו חולים בסוכרת.

 

בחישוב כולל של כל גורמי הסיכון ללקות בקטרקט עלה כי סוכרת הייתה קשורה לסיכון של 82% בהיתכנות ללקות בקטרקט בעוד שנטילת סטטינים הייתה קשורה לעלייה של 57% בהיתכנות זו. אולם בחישוב סטטיסטי כולל, שני גורמי הסיכון הם זהים ברמת בהשפעה שלהם על הסיכון ללקות בקטרקט.

 

השילוב המסוכן: סוכרת וסטטינים

לא רק זאת. שני הגורמים האלה הם בלתי תלויים אחד בשני ועל פי נתונים מחקריים, בגילאים מבוגרים יותר, הסיכון ללקות בקטרקט גדול יותר בקרב חולי  סוכרת שנטלו סטטינים וקטן יותר בקרב אנשים בריאים שלא נטלו כלל סטטינים.

 

בממוצע, בקרב חולים סוכרתיים שגם נטלו סטטינים, קטרקט התפתח 5.6 שנים מוקדם יותר בהשוואה לאנשים לא סוכרתיים ושכלל לא נטלו סטטינים.

 

מחקרים קודמים כבר הצביעו על הקשר בין רמות כולסטרול נמוכות לבין היווצרות קטרקט. עכשיו נוסף קשר נוסף, באמצעות נטילת תרופות. אולם החוקרים טוענים כי היתרונות של הסטטינים עולים על הסיכונים האפשריים של קטרקט.

 

ישנן אפשרויות רבות לטיפול בקטרקט, החל מהחלפת משקפיים כשהקטרקט הוא במצב קל ועד לניתוח כאשר הקטרקט גורם לירידה בחדות הראייה ולהפרעה בתפקודו היום-יומי של האדם. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התרופות שיכולות להשפיע על הראייה
צילום: index open
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים