שתף קטע נבחר

הפיגוע בבנגזי: 4 בכירים שילמו במשרתם

ראש מערך אבטחת הדיפלומטים במחלקת המדינה התפטר בעקבות הדו"ח החמור על הפיגוע בבנגזי, שבו נהרגו ארבעה דיפלומטים אמריקנים. שלושה אחרים הועברו מתפקידיהם

שעות ספורות לאחר פרסום הדו"ח על מחדל האבטחה בפיגוע בבנגזי, התחילו בכירים אמריקנים לשאת בתוצאות. מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה הלילה (יום ה') כי ראש מערך אבטחת הדיפלומטים, אריק בוזוול, התפטר מתפקידו והתפטרותו בתוקף מיידי, בעקבות המתקפה על הקונסוליה שבה נהרגו ארבעה דיפלומטים, בהם השגריר כריסטופר סטיבנס.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

שלושה בכירים אחרים, שהיו אחראים להיבטים שונים בתכנון אבטחת שגרירויות בלוב ובמזרח התיכון, הועברו מתפקידיהם. מחלקת המדינה לא פרסמה את שמותיהם של השלושה, אולם מקור בכיר בממשל אמר ל"וושינגטון פוסט" כי מדובר בשרלין למב, סגנית עוזר מזכירת המדינה האחראית על אבטחת שגרירויות וריימונד מקסוול, סגן עוזר מזכירת המדינה בדסק המזרח הקרוב. למב העידה בפני הקונגרס באוקטובר כי המשלחת הדיפלומטית בלוב מאובטחת דיה.

 

הקונסוליה האמריקנית עולה באש (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הקונסוליה האמריקנית עולה באש(צילום: רויטרס)

לאחר האש בקונסוליה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לאחר האש בקונסוליה(צילום: AFP)

"סליחה לעם האמריקני". הפגנת הזדהות בבנגזי ()
"סליחה לעם האמריקני". הפגנת הזדהות בבנגזי

 

הדו"ח, שגרסה לא מסווגת שלו פורסמה אתמול, לא הטיל אחריות ישירה על מזכירת המדינה הילרי קלינטון. קלינטון כבר הודיעה במכתב לקונגרס כי היא מקבלת את כל 29 ההמלצות של צוות הבדיקה וכי היא החלה בנקיטת צעדים לתיקון הכשלים.

 

הצוות מונה על ידי קלינטון, ובראשו ישב הדיפלומט האמריקני הוותיק תומאס פיקרינג. חבריו, בהם ראש המטות המשולבים לשעבר האדמירל מייקל מאלן, האשימו את מחלקת המדינה בהיעדר אנשי ביטחון מנוסים ובכך שהסתמכה על שומרים מקומיים חסרי ניסיון.

 

עוד עולה מהדו"ח כי אנשי משרדה של קלינטון התעלמו מבקשות של גורמים בשגרירות ארצות הברית

בטריפולי לספק עוד אנשי ביטחון ולשדרג את סידורי האבטחה בנציגות בבנגזי. חודשיים קודם לכן פרסמו רפובליקנים בבית הנבחרים מסמכים המראים כי סטיבנס התריע על החמרת המצב הביטחוני ודרש לתגבר את הכוח המגן על הדיפלומטים בלוב, אך לא זכה למענה.

 

על פי הדו"ח, ארה"ב הייתה צריכה לאמץ נוהלי אבטחה נוקשים יותר לאור התגברות האלימות בששת החודשים שקדמו לרצח השגריר, שבהם הפכה מזרח לוב לחממה לטרור ובמהלכם בוצעו התקפות על משלחת אמריקנית ועל שיירה של שליח בריטי. רוב חִצי הביקורת הופנו כלפי נושאי תפקידים במשרד לאבטחת הדיפלומטים ובדסק המזרח-תיכוני של מחלקת המדינה, שלטענת צוות החקירה, הפגינו מנהיגות חלשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השריפה בקונסוליה בבנגזי
צילום: רויטרס
השגריר סטיבנס
צילום: AFP
קלינטון. אין אחריות אישית
צילום: רויטרס
מומלצים