שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

מהקבלה להנהלה: המטאור של ענף המלונאות

נוּר עאמר, כשמו כן הוא, 'מאיר' את ענף המלונאות: הוא החל כפקיד קבלה, אחרי 5 שנים כבר ניהל מלון וכיום, אחרי 15 שנה בתחום, הוא מנהל אזורי של רשת מלונות באילת. סיפורו של בחור מהכפר ג'וליס שסך הכל חיפש עבודה

ענף המלונאות לא נתפס תמיד כהכי זוהר בתעשיית התיירות שצומחת לה לאיטה בארץ, אבל הנה סיפור על אדם שעם קצת רצון, התמדה ואופק מקצועי - עשה את זה, ובגדול.

 

נור עאמר, דרוזי בן 48 מהכפר ג'וליס, נושא באחד התפקידים היוקרתיים בענף המלונאות בארץ - מנכ"ל אזורי של רשת מלונות קלאב הוטל באילת. מה זה אומר? זה אומר שכפופים לו שני המנכ"לים של מלונות קלאב הוטל באילת: קלאב הוטל וקלאב אין.

 

 

"התחלתי את דרכי המקצועית בקורס פקידי קבלה בבית הספר למלונאות 'דביר' בחיפה (כיום שייך לרשת מלונות דן - ז.ר.)", הוא נזכר עם חיוך כשאני לוקח אותו אחורה בזמן, אל שנת 1992.

 

עם סיום הקורס התקבל לעבודה במלון חוות הברון שבזכרון יעקב, אך עד מהרה הוצע לו מרשת ישרוטל לנהל את הקבלה במלון "לגונה" באילת. "כשהציעו לי לעבור לאילת, התחלתי לחשוב על אופק עתידי בענף", הוא אומר. "מי שנכנס לתחום המלונאות צריך לקחת בחשבון שהוא עשוי להיות נע ונד בארץ, ואפילו בעולם".

 

ולא היה לך קשה לעזוב את הצפון ולהדרים עד סוף הארץ?

"לא. גם הייתי רווק כך שהמעבר היה הרבה יותר קל".

 

התחיל כפקיד קבלה, כיום מנהל אזורי. נור עאמר (צילום: זיו ריינשטיין) (צילום: זיו ריינשטיין)
התחיל כפקיד קבלה, כיום מנהל אזורי. נור עאמר(צילום: זיו ריינשטיין)

 

מנהל מלון תוך 5 שנים בלבד

אחרי התפקיד ב"לגונה", הוצע לנור לנהל את דלפק הקבלה של מלון רויאל ביץ' באילת. עד מהרה, כלומר 5 שנים מאז שסיים ללמוד, הגיעה ההצעה מרשת קלאב הוטל - המקפצה המשמעותית בקריירה המלונאית שלו - לנהל את אגף החדרים במלון של הרשת באילת. "ברגע שהחלטתי לעבור לאילת", אומר נור, "ידעתי שאני ממשיך".

 

שנה לאחר מכן, חזר נור לצפון. אבל כפי שכבר בטח הבנתם מהסיבות הנכונות: בעלי הרשת ביקש ממנו לנהל את המלון הראשון בחייו - קלאב הוטל טבריה. בצפון גם הכיר את אשתו, ילידת הכפר סמיע שבגליל העליון.

 

5 שנים ניהל נור את המלון הטברייני, אבל גם כשחזר לצפון ידע שימשיך לנדוד בארץ על דרך המלך המלונאית. וכמו מי שרואה את הנולד, הדרים שוב בחורינו מהצפון לאילת, כשהפעם באמתחתו הצעה לנהל את המלון הגדול ביותר בעיר הנופש הדרומית: קלאב הוטל אילת, שבו כ-200 סוויטות.

 

"עשיתי זאת כ-8 שנים ולפני 3 שנים (ב-2010) התמניתי כמנהל אזורי של הרשת", אומר נור בגאווה.

 

אז עכשיו, אחרי שעברת כמעט בכל תפקיד אפשרי ברשת, מה אתה עושה?

"אני דואג להכנסות של המלונות, לשיווק ומכירות, ובמקביל דואג לתפקוד שוטף של המלון בעזרת שני המנכ"לים הנוספים".

 

ניהל אותו תוך 5 שנים בענף. קלאב הוטל טבריה (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
ניהל אותו תוך 5 שנים בענף. קלאב הוטל טבריה(צילום: אפי שריר)

 

לא שוכח להיות במגע עם האורחים

למרות שהוא נמנה עם הקודקודים ברשת, נור לא שוכח מאיפה הוא בא ותמיד חוזר לבסיס שממנו צמח. "אני אוהב לעבוד עם אנשים", הוא אומר, אוהב לעבוד עם קהל ולהיות במגע עם האורחים. כיום אני פחות בעמדת מגע איתם, אבל אני לא מוותר על זה".

 

עוד כתבות על תעסוקה בתיירות:

 

מה אתה מציע לחבר'ה צעירים שמשתחררים ומעוניינים להיכנס לענף?

"קודם צריך לדעת שאין קיצורי דרך, כמו בכל תחום עבודה אחר. צריך לעבוד, להשקיע ועם הזמן מתקדמים.

במקצוע המלונאות שם המשחק זה התמדה ועקביות ואם יש לך את זה אתה יכול להגיע רחוק".

 

יש אופק מקצועי בענף לאנשים מהמגזר הערבי בארץ?

"אני מייצג את עצמי, ומה שיפה במקצוע שלנו (מלונאות - ז.ר) הוא שהוא נותן במה לכולם בלי יוצא מן הכלל. צריך לדעת לתת שירות. העובדים הם הדבר הכי חשוב במלון, כי בסוף האורח חוזר בזכותם, לא בזכות המלון עצמו".

 

למצות את המקסימום בכל תפקיד

כיום, אחרי שנישא והביא ביחד עם אשתו ארבעה ילדים, הוא חי לו באילת ולא מצטער לרגע. "האמנתי שאוכל להתקדם כי דאגתי למצות את המקסימום בכל תפקיד שעשיתי. התחביב שלי הוא לעבוד ואני נהנה ממה שאני עושה", הוא מוסיף.

 

אז למה לא רואים הרבה ערבים בתעשייה?

"יש בהחלט עתיד בתעשייה, אבל יש גם בעיה גדולה של ניידות, היות ורבים מהם גרים בצפון, שייכים לחברה מסורתית ורבים מהם מעדיפים להישאר בסביבת המשפחה והחברים. אבל ברגע שהם 'יצאו מהקופסא' מהקיבעון המחשבתי - הם יגלו שהמלונאות היא דרך טובה להתפרנס".

 

לדידו של נור, היציאה מכבלי השגרה והנוחות המוכרת היא דווקא יתרון. "זה פותח אופקים, מרחיב אותם. להכיר מקומות ואנשים חדשים", הוא אומר ומסכם: "תראה אותי - מהצבא אני גר מחוץ לכפר אבל לרגע אחד לא התנתקתי ממנו.

 

"בכל מלון יש ביקוש לעובדים ויש מחסור גדול בכל הנוגע לעבודות שירותיות במלונאות. כל מנהל מחלקה במלון התחיל בעבר כפקיד קבלה או קב"ט או בתפקיד אחר".

 

ומה השכר שמצפה לאלו שמעוניינים להשתלב בתעשייה?

" תראה, זה אמנם מתחיל במשכורת של שכר מינימום, כמו בכל מקום במשק, אבל יש תנאים סוציאליים טובים, אפשרות לעבוד בשבתות וחגים ולקבל 150 אחוז תוספת שכר או שעות נוספות, כך שניתן להגיע למשכורות לא רעות בכלל בשביל התחלה. אחרי זמן ממשיכים וקופצים בדרגה או בתפקיד. זה יכול להיות מנהל מחלקה שמרוויח 8 אלף שקל ועד 20 אלף שקל, תלוי בתפקיד".

 

אז מה החלום שלך? אולי לנהל איזה מלון בחו"ל?

"לא חושב על זה כרגע, טוב לי איפה שאני ואני נהנה. אני כמעט 15 שנה במקצוע ועבורי זו רק תחילת הדרך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זיו ריינשטיין
"אין קיצורי דרך". נור עאמר
צילום: זיו ריינשטיין
מומלצים