שתף קטע נבחר
 

120 אלף שקלים: עלות ההוצאה הממוצעת בחתונה

מה הגיל הממוצע לחתונה בישראל ומה הרכיב הכי חשוב בחתונה מוצלחת? סקר חדש שבחן 400 נשים וגברים, מנסה להשיב על השאלות הללו

וולנטיין הוא הזדמנות מצוינת לבחון מחדש את התפיסות של הקהל הישראלי באשר לאיך חתונה צריכה להראות בישראל 2013. סקר מדגם מייצג שנערך ע"י חברת הגל החדש עבור חברת easywed לארגון חתונות, סקר 400 נשים וגברים שהתחתנו בשנה האחרונה, ומאפשר לשרטט פרופיל של המתחתנים ב-2013.

 

על בסיס נתונים אלו ניתן ללמוד על אופיים של הצעירים המתחתנים בישראל ועל שוק החתונות, שע"פ הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מגלגל כ- 5.5 מיליארד שקל בשנה. 200 זוגות אשר התחתנו בשנה האחרונה דרך easywed ענו על שאלות בנושא חתונות ובכך סיפקו תובנות משמעותיות על שוק החתונות.

 

 

בין התובנות הללו עולה כי עלות ההוצאה על חתונה בקרב הישראלי הממוצע, עומדת על לא פחות מ-120 אלף ש"ח. מרבית הישראלים לא צריכים יותר משלושה חודשים כדי לתכנן את החתונה שלהם, ומספר המוזמנים הממוצע בחתונה סטנדרטית, עומד על 320.

 

מהסקר עולה גם כי 90% מהזוגות מתחתנים בגילאים שבין 25-34, ולמרות שנהוג לחשוב שהקריירה קודמת לכל - רק 11% התחתנו לאחרי גיל 35. אגב, חתונות בגילאים צעירים יותר, למשל 18-24, נעלמו כליל מהנוף הישראלי (1.5% מהנשאלים בלבד).

 

הרי את מקודשת לי

בכל הקשור לטקסיות, הזוגות הצעירים דבקים במסורת: 83% מהזוגות ערכו חתונה מסורתית-דתית כשרה. רק 9% בחרו בחתונה רפורמית, 6% בחתונה אזרחית ו-7% ערכו הסכם ממון אצל עורך דין. מהסקר עולה כי הגורם מספר אחד להצלחת החתונה הוא המוסיקה ובחירת ה-DJ הנכון - כך השיבו 43% ממשתתפי הסקר. כלות חושבות כך יותר מחתנים. מפתיע אך האלכוהול תורם להצלחת האירוע רק לפי 4% מהנשאלים.

 

90% מהזוגות מתחתנים עד גיל 34 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
90% מהזוגות מתחתנים עד גיל 34(צילום: shutterstock)

 

שני הנושאים שמעוררים הכי הרבה ויכוחים לקראת החתונה הם התערבות ההורים (29%) והתקציב לאירוע (25%). אחריהם ניצב הנושא הטעון של סידור השולחנות (15%). בעניינים אלו היתה הסכמה בין החתנים והכלות. אגב, לשאלה "היכן הכרתם?" השיבו 62% מהנשאלים כי זה קרה בנסיבות יום-יומיות (בילוי, עבודה, חברים). רק 12% הכירו דרך האינטרנט.

 

אלוהים הוא דיג'יי?  (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
אלוהים הוא דיג'יי? (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

מי משלם על החתונה?

נושא מימון החתונה מוכיח כי גם בתחום זה זוגות בישראל זקוקים לתמיכת ההורים. כ-42% מהזוגות מציינים שמימנו את חתונתם בעזרת ההורים, 17% מציינים שההורים מימנו את כל החתונה ורק שליש (33%) מימנו את חתונתם בעצמם. מעניין לגלות כי חתנים מציינים בשיעור גבוה יותר שבני הזוג שילמו על החתונה בעוד הכלות מציינות בשיעור גבוה יותר שרק ההורים שילמו עליה.

 

 

הכלה היא המלכה

כשליש מהזוגות (36% מהנשאלים) מציינים שהכלה הייתה דומיננטית יותר בקבלת ההחלטות לגבי ההוצאות השונות של החתונה, לעומת 18% בלבד שטוענים כי החתן הוא הדומיננטי.

 

וכמה עולה להיות יפה? הרבה... כשליש מהזוגות מציינים כי ברכיב הכי חשוב לכלה – השמלה, האיפור והשיער, השקיעו בין ששת אלפים לעשרת אלפים שקלים. מצחיק או צפוי, אך מסתבר ש-19% מהחתנים לא ידעו להשיב כלל על השאלה.

 

ומה אחרי? בסופו של לילה בלתי נשכח, רק כ-44% מהזוגות הצליחו לכסות את ההוצאות, 27% דיווחו שהרוויחו ממנה ואילו 23% כלל לא כיסו את ההוצאות ונותרו בהפסד. לא נורא, העיקר שיהיה מה לספר לנכדים.

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בדרך לנישואים נכנסים לחובות. מזל טוב
צילום: shutterstock
חתונות
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים