שתף קטע נבחר

הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 100 הוסיף 0.6%

מדד ת"א 25 הוסיף 0.5%, ת"א 100 עלה ב-0.6% ומדד הבנקים התחזק ב-1%. כלל ביטוח עלתה ב-0.7% ותחלק דיבידנד של 120 מיליון שקל. הרווח הנקי של בנק יהב זינק ב-31% ב-2012. מניית טבע ירדה ב-0.9%. מחזור המסחר הסתכם ב-1.22 מיליארד שקל

המסחר בבורסה של תל-אביב ננעל היום (ה') בעליות שערים, על רקע פתיחה חיובית בוול סטריט, עליות שערים במקביל באירופה ונעילה חיובית הבוקר באסיה. מחזור המסחר הסתכם ב-1.22 מיליארד שקל.

  

מדדי מניות

מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.54% ל-1,221.47 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.55% ל-1,090.67 נקודות. מדד בלוטק 50 ננעל ללא שינוי על 312.82 נקודות. מדד נדל"ן עלה ב-1.01% ל-325 נקודות.

 

ברקע המסחר

מסיכום חודש פברואר בבורסה עולה כי מדד ת"א טיפס ב-3.8% ומדד ת"א 100 הוסיף 4.2%. מחזור המסחר הממוצע בחודש השני של השנה עמד על 955 מיליון שקל.

 

"לא נוכל להשתמש בכלי הריבית רק כדי לטפל בבעיית הדיור", כך אמר נגיד בנק ישראל הפורש, סטנלי פישר בהרצאה בקריה האקדמית אונו. "הבעיה בשוק הדיור היא מצד ההיצע בעוד אנחנו עובדים לצד הביקוש. מינהל מקרקעי ישראל אומרים שהבעיה לא אצלם אלא ברשויות המקומיות. היו ניסיונות לשחרר קרקעות ואישור זכויות בנייה, אבל הם לא הצליחו".

 

שר האוצר יובל שטייניץ דחה אמש הספקולציות לפיהן חוק עידוד השקעות הון עלול להשתנות. "התחזיות שלנו מראות באופן ברור כי ב-2014-2013 ישראל תהיה מקום ראשון בצמיחה כלכלית במדינות המערב, אבל זה תלוי בכך שנתנהל באופן רציונלי וננהל כלכלה לא לפי הלכי רוח בציבור ולא נשנה את חוק עידוד השקעות הון כל שנה ושנתיים",

כך אמר אתמול בערב בכנס המועדון הפיננסי של לשכת רואי חשבון.

 

שטייניץ התייחס בדבריו להגנה על החוק לעידוד השקעות הון, אותו הרבו לתקוף לאחרונה: "בישראל אמצנו מדיניות אנטי משברית באמצעות עידוד השקעות במשק. המשבר היווה הזדמנות ויצרנו מדיניות של עידוד השקעות. אלמנט אחד היה התקציב הדו שנתי שאפשר לנו לשדר ביטחון ויציבות. עשינו מאמץ לא לשבור את המסגרות התקציביות וזה גם חשוב להשקעות".

 

יו"ר הבנק הפדרלי בן ברננקי המשיך אמש בעדותו בפני הקונגרס, הגן על המדיניות המוניטארית של הבנק המרכזי והזהיר את חברי הקונגרס מפני הקיצוצים התקציביים האוטומטיים שאמורים להיכנס לתוקף בתחילת מרץ .

 

ברננקי אמר כי שיעור האבטלה לא ירד ככל הנראה ל-6% עד 2016. "נראה כי עדיין יש לא מעט משאבים לא מנוצלים, אנשים שיכולים לעבוד, הון שניתן להשתמש בו ואשר לא משתמשים בו", אמר ברננקי. "אנחנו מאמינים כי המדיניות המוניטרית שהנהגנו סייעה להשיג התאוששות חזקה יותר ויותר מקומות עבודה שאחרת לא היו נוצרים".

 

שוק האג"ח

בנק הפועלים וקרן יורק מנהלים מו"מ להסדר חוב מעל הראש של בעל השליטה לשעבר באלביט הדמיה - מוטי זיסר. אתמול פרסמה החברה מתווה עקרונות לא מחייב עם שניים מהמחזיקים הגדולים של אגרות החוב שלה בנוגע לארגון מחדש של חוב החברה.

 

היום דיווחה החברה כי שתי סדרות אג"ח נוספות מצטרפות לנציגות המשותפת שכבר קיימת לארבעת הסדרות האחרות בהסדר החוב מול החברה. משכך, למעט שתי הסדרות הקצרות א' ו-ב', מאוגדות כל הסדרות בנציגות משותפת אחת, עימה צפוי זיסר לנהל משא ומתן על מתווה הסדר החוב אותו כבר סיכם עם קרן יורק וקרן DK.

 

מניות במרכז

בנק יהב הציג ב-2012 תשואה להון של 12.2% לעומת 10.4% ב-2011. הבנק שמתבסס בעיקר על עובדי מדינה ושכירים אחרים במשק הציג עלייה של 31% ברווח הנקי ל-100.3 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 76.6 מיליון שקל ב-2011. ההכנסות מריבית נטו עלו ב-15% ב-2012 לעומת 2011 ל-397.6 מיליון שקל. העלייה נובעת בעיקר כתוצאה מעלייה בהיקפי הפעילות במגזר הלא צמוד ומעליית המרווחים הפיננסיים במגזר הצמוד.

 

כלל ביטוח הודיעה כי תחלק דיבידנד של 120 מיליון שקל לבעלי המניות. לאחר החלוקה יתרת הרווחים של כלל תעמוד על 1.9 מיליארד שקל. יום הקום (היום הקובע) לתשלום הדיבידנד הוא ב-7 במרס.

 

טבע נסחרה על רקע פער ארביטראז' שלילי שך 0.5% לעומת המניה וול סטריט.

 

חברת כרטיסי האשראי כ.א.ל שבשליטת בנק דיסקונט (72%) והבנק הבינלאומי (28%) דיווחה הבוקר על תוצאותיה ל-2012 והציגה קיפאון בהכנסות וירידה ברווח הנקי. סך הכנסות החברה מעסקאות בכרטיסי אשראי הסתכמו ב-866 מיליון שקל - בדומה ל-2011. הרווח הנקי של החברה עמד בשנה שעברה על 190.4 מליון שקל, בהשוואה לרווח נקי של 208 מיליון שקל אשתקד.

 

בזן שבשליטת החברה לישראל(37%) של עידן עופר ומפעלים פטרוכימיים, הודיעה אתמול כי מנכ"ל הקבוצה, פינחס בוכריס, פנה ליו"ר הדירקטוריון, עקיבא מוזס, בבקשה לאתר לו מחליף כמנכ"ל הקבוצה. בוכריס הודיע כי ימשיך לכהן בתפקידו ויודיע על סיום כהונתו ועל מועד הסיום הרישמי, לאחר שיימצא מועמד מתאים. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בוכריס היה בין הנחקרים במסגרת חקירה פלילית של המשטרה הירוקה את בזן בנוגע לזיהום אוויר.

 

שמעון ברזילי, זכיין סובארו בירושלים והרוכש המתוכנן של יפנאוטו לפי ההסדר עם מחזיקי האג"ח, לא עמד בהתחייבויות למחזיקים, ומעמיד כרגע את כל ההסדר בספק. בדצמבר האחרון פרסמה יפנאוטו כי בעל השליטה הנוכחי בחברה גד זאבי חתם על הסכם להעברת השליטה בחברה לקבוצת המשקיעים של ברזילי. ההודעה התקבלה בחשד מצד מחזיקי האג"ח של יפנאוטו החזקות, שלהם חייבת החברה כ־100 מיליון שקל. בעלי האג"ח אישרו לבסוף את ההסדר עם ברזילי, שלפיו ברזילי יבצע פירעון מלא של הסדרה ב־100% מערך הפארי.

 

הכונס הרשמי מתנגד להארכת צו הקפאת ההליכים בעניינה של חברת טאו וממליץ לדון בבקשת הפירוק לחברה.

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", חברת הבנקאות להשקעות והחיתום רוסאריו קפיטל, בבעלות ראובן אבלגון (60%) ובנק מזרחי טפחות (20%), מקימה קרן פרייבט אקוויטי. ל"כלכליסט" נודע כי החברה כבר החלה בשיחות עם משקיעים לקרן, שהיקפה צפוי לעמוד על כ־100 מיליון דולר

 

קרור, השולטת במשווקת המשקאות הקלים יפאורה וחברת טוגני התפו"א תפוגן רשמה עליה של 3.8% במכירות בשנה שעברה, שהסתכמו ב-939 מיליון שקל. בשורה התחתונה, רשמה קרור זינוק של 35% ברווח הנקי, שהסתכם ב-98.6 מיליון שקל. עיקר הפער לעומת 2011 נבע ממכירת אחזקתה במבשלת בירה ברומניה ברבעון הראשון של 2012.

 

מרבית יחידות ההשתתפות בקידוחים השונים ממשיכות לרכז היום מחזורי מסחר חריגים. מודיעין שאך השבוע שיגרה הודעה שלילית למשקיעים הובילה אתמול את המומנטום במחזור הגבוה פי 8 מהממוצע שהביא את החברה לשווי של 81 מיליון שקל. הכשרה אנרגיה עברה מעלייה של 29% לנפילה של 45% תוך כדי שהיא מוחקת 74 מיליון שקל משוויה. גוליבר והזדמנות ישראלית ריכזו גם הן מחזורים גבוהים, כאשר אף חברה לא פירסמה הודעה מהותית כך שהפעילים בשוק מתקשים להסביר את העליות במניות הגז.


פורסם לראשונה 28/02/2013 10:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים