שתף קטע נבחר

אנחת רווחה באיטליה ואירופה: לטה הקים ממשלה

61 יום אחרי הבחירות שלא הניבו מנצח ברור ואיימו לגרור את כלכלת איטליה לסחרור ואיתה את גוש האירו כולו, הודיע אנריקו לטה שהקים ממשלה. מקורבו של ברלוסקוני ישמש סגנו, כעת מצפים מהם באיחוד האירופי לדבוק ברפורמות. זה לא יהיה קל

אנריקו לטה מהמפלגה הדמוקרטית, מנהיגת גוש המרכז-שמאל באיטליה, הודיע הערב (שבת) לנשיא ג'ורג'ו נפוליטנו, שהטיל עליו מוקדם יותר השבוע את הקמת הממשלה, כי הצליח לעמוד במשימה. לטה הוא סגן יו"ר המפלגה הדמוקרטית, ובממשלת האחדות שלו תהיה חברה גם מפלגת ה-PDL מהמרכז-ימין של ראש הממשלה לשעבר, סילביו ברלוסקוני. מזכיר ה-PDL, מקורבו של ברלוסקוני אנג'לינו אלפנו, יכהן כסגן ראש הממשלה וכשר הפנים.

 

מנכ"ל "בנק איטליה" פבריציו סקומני יתמנה לתפקיד החשוב כל-כך של שר האוצר, וינסה למנוע מאיטליה לגלוש לעבר משבר כלכלי קשה הרובץ לפתחה. הנציבה האירופית לשעבר אמה בונינו תכהן כשרת החוץ. הממשלה תושבע מחר ב-10:30 שעון ישראל, ולטה צפוי להופיע בפני הפרלמנט להצבעת אמון ביום שישי.

 

עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet

 

עוד ב-ynet:

 

העובדה שלא הוקמה ממשלה חדשה באיטליה עוררה בחודשיים האחרונים, אחרי הבחירות לפרלמנט שלא הניבו מנצח ברור, חשש מהעמקת המצוקה הכלכלית של ארץ המגף, וממשבר כלכלי איטלקי חריף שיגרור אחריו את גוש האירו כולו. איטליה היא הכלכלה השלישית בגודלה בגוש. הקמת הממשלה החדשה כעת תשלח לבריסל ולמשקיעים מסר שלפיו ייתכן כי איטליה מוכנה לצאת לדרך במסלול לעבר רפורמות נחוצות למדי שהאיחוד האירופי מצפה ממנה לבצע.

 

ראש הממשלה החדש, אנריקו לטה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש הממשלה החדש, אנריקו לטה(צילום: רויטרס)

 

החלטתו של נשיא איטליה נפוליטנו השבוע להטיל על לטה את הקמת הממשלה, ולא על ראש הממשלה לשעבר ג'ויליאנו אמטו, שלפי דיווחים היה המועמד המועדף עליו, מצביעה על רצונו להטיל את המשימה על אישיות המשקפת חילופי דורות בפוליטיקה האיטלקית. לטה, איש עיר מתון הדובר אנגלית שוטפת, הוא בן 46. בניגוד לאמטו בן ה-74, הוא חבר פרלמנט שנבחר על-ידי הציבור.

 

לטה יהיה ראש הממשלה השני הכי צעיר בתולדות איטליה, ובשל נטיותיו הפרו-אירופיות האיתנות הוא צפוי להתקבל בברכה גם על-ידי הממשלות הזרות והשווקים. כך או כך, בעיותיה של איטליה לא תמו, ובין השמאל לימין נותרו מחלוקות משמעותיות בנוגע למדיניות הכלכלית.

 

ברלוסקוני. גם המפלגה שלו בפנים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ברלוסקוני. גם המפלגה שלו בפנים(צילום: AFP)

 

מנהיג בית הנבחרים ממפלגת ה-PDL מהמרכז-ימין של ברלוסקוני, רנטו ברונטה, אמר בימים האחרונים כי הגוש שלו יתמוך רק בממשלה שתהיה מחויבת לבטל את המס על בית ראשון, השנוא כל כך באיטליה, מס שהוטל על-ידי ממשלתו היוצאת של ראש הממשלה הטכנוקרט מריו מונטי. הוא דרש גם שממשלה חדשה תחזיר לאנשים את הכסף שנגבה במסגרת המס הזה. המרכז-שמאל לעומת זאת מביע נכונות לקיצוץ חלקי בלבד של המס, וכלכלנים רבים אומרים שגם צעד כזה ייצור בור בתקציב האיטלקי.

 

הנשיא נפוליטנו, שקיבל על עצמו את הכהונה השנייה בתפקיד בחוסר-התלהבות ועשה זאת רק כיוון שהמפלגות המתקוטטות בפרלמנט לא הצליחו להסכים על שום מועמד אחר, הבהיר כי לא יסבול עוד ויכוחים בלתי-פוסקים בין המפלגות ואיים להתפטר אם לא הן יתאחדו מאחורי מדיניות כלכלית משותפת ורפורמות חוקתיות חשובות. אחת הרפורמות הללו היא

שינוי חוק הבחירות, מהאחראים העיקריים למבוי הסתום הפוליטי שנוצר אחרי ההליכה לקלפיות בפברואר השנה.

 

לטה, אחיינו של ג'אני לטה ששימש שנים רבות כראש המטה של ברלוסקוני, נחשב מקורב מאוד לראש המפלגה הדמוקרטית לשעבר, פייר לואיג'י ברסני, שהתפטר השבוע אחרי שמורדים בשורות המפלגה סירבו ליישר קו עם הצבעתו בבחירת הנשיא. מפלגתו של ברלוסקוני, מפלגתו של לטה ומפלגתו החדשה של מריו מונטי, שלא נחל הצלחה גדולה בבחירות, הבטיחו כולן שאחרי בחירת נפוליטנו לנשיא - הן יתמכו בכל מועמד שלו לראשות הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש ממשלת איטליה החדש, אנריקו לטה
צילום: EPA
מומלצים