שתף קטע נבחר

לצאת מהרכב וללבוש בגד ים: 4 טיולי מים בצפון

ימי ראשית הקיץ כבר מתדפקים על המזגן, אז למה שלא תצאו עמנו לטיול במזגן של הטבע - ארבע הצעות למסלולי מים בגולן ובגליל, שלא יצריכו מכם כמעט הליכה. מצפון תיפתח רחצה

הנה באים ימי הקיץ, הגליל והגולן מחכים לבוא מטיילים כבוא חתן אל כלתו, והעין איננה שבעה. חופשה טובה אי אפשר שתהיה בלי שיטוט קליל במשעולים ובאתרים ייחודיים, תואמי ימי קיץ חמים, הנותנים אפשרות למטייל לגעת במים צוננים ולתת דרור לגוף ולנפש.

 

עוד טיולי מים בערוץ התיירות:

ארבעה מסלולי טיול עם נגיעות קטנות של מים נבחרו עבורכם, לטיולים נטולי מאמץ (כמעט) אל עולם ומלואו, הממתין לאוהבי הארץ שיבואו אליו ויהנו מחסדיו. כל שנותר לעשות, הוא להתחיל לטייל.

 

אירוח מימי בעין אורחה - או מים לעצלנים בלבד

"בריכות קצינים" ברמת הגולן, יש הרבה, אך זו הבריכה הידידותית מכולן. מתאימה לאפנדים שהמאמץ מהם והלאה. אלה שהמרחק מההגה למים הצוננים צריך שיהיה קצר מההליכה לתא המטען וש"תנאי השירות" יהיו הולמים את התנהלותם הרוגעת ומעמדם.

 

במזרח רמת הגולן, על "דרך דמשק" הממלוכית שנסללה בשלהי המאה ה- 14, מסתתר 'עין אורחה'. בריכת מים צלולים, שמימיה השקו בעבר אורחות סוחרים שחלפו בדרכם אל יעדיהם במזרח או במערב ואת שמו העברי קיבל המעיין ממתיישביה החדשים של רמת הגולן, שלאחר מלחמת ששת הימים.

 

שרידיו של כפר ערבי ובתי אבן הבזלת השחורה פזורים בשטח, קבוצת עצי אקליפטוס סוככת מעל ואיוושת הרוח בעליהם מיטיבה עם המבקר במקום. בעבר קראו לבריכה "עֵין אֶל-חַ'שָשֶה" - "מעין פקוחת העין" - ובהמשך הדרך מצוי מעיין אחר (ללא ברכה), ששמו "עֵין אֶל-בַּגָ'ה" - "מעיין החלשים, התשושים" - שם המתאים יותר לנוסעים העייפים שחלפו במקום.

 

בריכת הקצינים בעין אורחה שופצה לזכרו של רזיאל נגר מהיישוב רמת מגשימים, שנהרג בעת טיול באזור. גודל הבריכה ועומקה (מטר וחצי) מאפשרים למבוגרים ולילדים ליהנות ממימיה. בצל האקליפטוסים הוצבו ספסלי פיקניק ואפילו ברז מי שתיה עומד לשירות המבקרים.

 

איך מגיעים: צומת מגשימים על כביש 98 צפונה (כ-15 ק"מ) עד למפגש עם 'דרך הנפט'. בצומת פונים

כמה הולכים ברגל: אין הליכה

כמה לוקח על השעון: 2 דקות מהחניה לבריכה

עונה ממומלצת: כל השנה, בעיקר קיץ

נגישות: יש


מעיין עין אורחה (הצילומים של עדי אדר מתוך הספר "5 דקות מהצימר") (צילום: עדי אדר) (צילום: עדי אדר)
מעיין עין אורחה (הצילומים של עדי אדר מתוך הספר "5 דקות מהצימר")

 

עין אי"ה: רק ליודעי חוכמת הנסתר

הסוד הכמוס על עין אי"ה עבר מפה לאוזן במשך ימים רבים. סיפור מקומה של בריכת מים צלולים, במרומי הגולן, שמי מעיין זכים וקרים ממלאים אותה והיא מרווה בוסתני פרי, שמי שיאכל מפריים יאריך ימיו כל עוד יסכור את פיו וישמור סודו של המקום ליודעי ח"ן (חוכמת הנסתר) בלבד.

 

אי"ה אלו ראשי תיבות שמו של סמ"ר אילון יעקב הורוביץ ז"ל, בן מושב נוב, לוחם גבעתי שחבריו ליחידה שיפצו את האתר לזכרו. בריכת המים המבוטנת יושבת בערוצו של גיא, המתעל אליה את זרימת מי המעיין.

 

עצי איקליפטוס גבוהי צמרת, תאנים ומיני פטל וקנה, מחפשים בשורשיהם מים להיאחז בהם והנוף הנשקף מהבריכה פראי ועוצר נשימה. משולש הגבולות סוריה, ירדן וישראל, נקודת המפגש של הירמוך עם הרוקד (אין רואים את מימיהם) ושיפולי הגבעות היורדות אל הערוצים ומטפסות מהעבר השני. זה המקום לשכוח משאון העיר הגדולה ולדחוק לנפש קורט מיופיו, רוגעו והדרו של הטבע בארצנו הקטנטונת.

 

איך מגיעים: מכביש 98, קילומטר דרומה לצומת אפיק, פונים מזרחה לעבר קיבוץ מיצר. בצומת ה"טי", ממש לפתח היישוב, פונים ימינה ולאחר 750 מטר פונים עם הדרך היורדת שמאלה (מזרחה). הכביש מתפתל במגמת ירידה 1200 מטר עד גשרון קטן ושער ברזל מצד שמאל. זה המקום להחנות את הרכב, לחלוף על פני השער, ללכת על השביל כ- 400 מטר. הירוק-ירוק של הצמחיה כבר יוביל אתכם לבריכה ולמעיין.

כמה הולכים ברגל: כ-400 מטר.

כמה לוקח על השעון: כ-10 דקות.

עונה ממומלצת: כל השנה, בעיקר קיץ.

נגישות: אין.

עלות: ללא תשלום.

 

הנוף הנשקף מהבריכה פראי ועוצר נשימה. עין אי"ה (צילום: עדי אדר) (צילום: עדי אדר)
הנוף הנשקף מהבריכה פראי ועוצר נשימה. עין אי"ה(צילום: עדי אדר)

 

עין ליאור: מעיין היגון והאהבה

מרחק נגיעה מעיר הקודש צפת, מסתתרת פינת חמד. מעיין שופע וסבך ירוק. זהו עין ליאור. מעיין שמימיו אחוזים בבריכת בטון ואבן הרים גלילית, שיחי פטל וקנה סובבים אותו, גזע עץ תלוי מעליו על בלימה וקול פכפוך המים מזמינים את המטייל לשבת לצידו.

 

גרם מדרגות יוליך אתכם מרחבת חניה מאולתרת לצידו של הכביש אל המעיין. זרזיף המים גולש מהנקיק אל תוך הבריכה. כשהייתי במקום היו המים צלולים, דגיגים השתובבו בהם וזוג מטיילים מאובקים ישבו במים עד צווארם, נהנים מהמקום הצונן והמים הטובים.

 

איך מגיעים: כביש 8900 בין עין זיתים לביריה, ק"מ לפני מושב ביריה. מצפון לכביש דרך לבנה קצרה (100 מטר) וגרם מדרגות מטפס אל המעיין (כ-40 מדרגות).

כמה הולכים ברגל: 100 מטר

כמה לוקח על השעון: 5 דקות לכל כיוון

עונה ממומלצת: אביב וקיץ

נגישות: אין

עלות: ללא תשלום

 

שיחי פטל וקנה סובבים אותו. עין ליאור  (צילום: עדי אדר) (צילום: עדי אדר)
שיחי פטל וקנה סובבים אותו. עין ליאור (צילום: עדי אדר)

 

פינה סודית על הירדן - ליד קיבוץ נאות מרדכי

במקום שפיתולי נהר הירדן חובקים את השדות שבעמק החולה, בלב המטעים ושטחי השלחין של קיבוץ נאות מרדכי, חבויה פינת

חמד שמעטות כמותה נותרו בארצנו הקטנטונת.

 

בימת העץ השתולה על הנחל בצל עצי ערבה עבי גזע, הנדנדה, פכפוך המים, משק כנפי ממטרות שהשקו שדה סמוך וחסידה אחת שמצאה מקום להניח כף רגלה - כל אלה היו התפאורה למקום שהמילים נעתקות מהפה.

 

איך מגיעים: בכביש 977, כמאה מטר מזרחית לכניסה לכפר בלום, פונים ימינה (דרומה) לדרך עפר נוחה המתפתלת לאורך הנחל. אחרי כ-900 מטר, רואים כבר את המקום מעבר לנחל, משמאלנו. עוד ק"מ נוסף של נסיעה ונגיע לגשר החוצה את הנחל ומביא אותנו לנקודה.

כמה הולכים ברגל: כלום.

כמה לוקח על השעון: הרף עין.

עונה מומלצת: קיץ.

גישה לנכים: יש עד גדת הנחל (לא עד המים).

עלות: ללא תשלום

 

בזכות הנדנדה ופכפןך המים. הפינה הסודית על הירדן (צילום: עדי אדר) (צילום: עדי אדר)
בזכות הנדנדה ופכפןך המים. הפינה הסודית על הירדן(צילום: עדי אדר)

 

מסלולי המים לקוחים מתוך ספרו של אמנון גופר "חמש דקות מהצימר"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי אדר
המים צלולים ומחכים. עין אי"ה
צילום: עדי אדר
מומלצים