שתף קטע נבחר

לצאת עם קולגה מהמשרד ולהישאר בחיים

כל מערכות היחסים מורכבות, אך מערכת יחסים במקום העבודה מורכבת אף יותר, וחשוב לקחת בחשבון את כל המרכיבים לפני שקופצים יחד למים (או למיטה). ענת לוין עם כל הדרכים לניהול רומן משרדי במינימום נזקים

אקדים ואומר שאני לא הולכת להיות המצפן המוסרי שלכם ולא אביע דעה נגד דייטינג בעבודה. אם מצאתם עצמכם מעורבים רגשית עם קולגה, סימן שאתם מכירים את תמרורי האזהרה ובכל זאת החלטתם ללכת על זה.

 

עוד בנושא:

רומן במשרד: האם זה שווה את הסיכון?

שווה לשכב עם הבוסית

זוג רומנטי בעבודה: איך לשמור על הסוד?  

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

כך או כך, הערכתי היא כי כל עוד קיימים מקומות עבודה, קיימים גם רומנים במקום העבודה, וזוהי האמת הפשוטה. אני כאן על מנת לסייע לכם להבין את התופעה, לעבור את זה בשלום ולהסביר כיצד לעשות את זה נכון, במידה שהחלטתם ללכת על זה.

 

 

כמחצית מהאמריקאים ניהלו רומן במקום העבודה 

על פי ההגדרה המחקרית, זוהי מערכת יחסים בין שני עובדים בחברה שיש ביניהם משיכה מינית, שיש סממנים של חיבה הדדית וששניהם מגדירים את מערכת היחסים כמערכת שהיא מעבר למקצועית ואפלטונית (הורן וצ'ורי, מגאזין לימודי תקשורת, 2011 ).

 

רומנים במקום העבודה הם דבר שבשיגרה, ובמחקרים שנערכו בארה"ב נמצא שבין-40 ל-47% מהשכירים הודו שהיה להם רומן אחד לפחות בקום העבודה. בישראל לא נעשה מחקר מקיף בנושא, אך סביר להניח שגם כאן במידה והיה נעשה מחקר כזה, האחוזים היו גבוהים למדי. למה נוצרות מערכות יחסים במקום העבודה? יש לכך כמה סיבות עיקריות:

 

1. הזדמנות

אם תחשבו על זה, רובנו נמצאים במקום העבודה יותר שעות מאשר בשאר המקומות בחיינו. תוסיפו לזה את השילוב של ההורמונים והעובדה שאנו מוקפים באנשים בגיל דומה לשלנו, עם תחומי עניין משותפים (יחסית), וזהו מתכון בטוח לתחילתה של זוגיות. מעבר לסיבות המובנות, היכולת להעמיק את הקשר גדולה (ארוחות צהריים; שעות לא שיגרתיות; נסיעות לחו"ל), וזה בהחלט מסייע להאיץ את מערכת היחסים.

 

2. דמיון

לפעמים הבסיס הראשוני לקשר הוא לא המשיכה אלא הדמיון. כאשר נמצאים עם אותם האנשים זמן רב ומגלים תחומי עניין זהים, רמת השכלה דומה, יכולת לשתף בנושאים ולקבל תמיכה (פרוייקט קשה בעבודה, תקופת עומס, התמודדות עם דילמה ועוד) - נוצרת חברות שיכולה להתפתח בהמשך לרגשות עמוקים יותר ולזוגיות.

 

3. משיכה מינית

אין צורך להרחיב רבות על נושא זה. כאשר שני אנשים בוגרים שלא מתקיימים ביניהם יחסי מרות, חשים משיכה מינית האחד כלפי השניה ומעוניינים לממש משיכה זו, מתחיל רומן. כל עוד שני הצדדים מרוצים מרוח הדברים ולא מעוניינים לשנות את הסטטוס ביניהם למערכת יחסים מעמיקה יותר, שעות העבודה הרבות יחד רק מסייעות מבחינה לוגיסטית לממש את הרומן שנוצר (אין צורך לנסוע רחוק ואפשר להיפגש לפני העבודה/אחרי העבודה/לקבוע תוכניות אחרות בקלות).

 

אז איך עושים את זה נכון?

זמן העבודה הוא לא זמן האיכות הזוגי: מקום העבודה שלנו הוא קודם כל מקום המפרנס אותנו, כלומר אנחנו צריכים לספק תמורה עבור הכסף שאנו מקבלים. אם לא מדובר בהפסקות הצהריים, נסו לא להפריע אחד לשניה בזמן העבודה ולהישאר מקצועיים ככל האפשר, על מנת שמערכת היחסים לא תפגע בקידום המקצועי שלכם ובכושר הריכוז שלכם (וביקורים הדדיים במשרד בזמן העבודה הם בהחלט מסיחי דעת, אז נסו להימנע מהם ובלי סצינות והיעלבויות בבקשה).

 

אל תלכו לארוחות צהריים יחד כל יום: למרות שזה מפתה לקיים "דייט באמצע היום", נסו להימנע מלקיים מפגשים כאלה על בסיס יומיומי. קודם כל, מאחר שזמן רב כל כך ביחד גורם לשחיקה במערכת היחסים, וחוץ מזה, נחמד להשאיר משהו מהשיחות לשעות שאחרי העבודה. כמו כן, בטוחני כי אינכם ששים לקבל את הכינוי של "הזוג הדביק" ולהתרחק משאר החברים שלכם לעבודה. אז נסו להגביל את מספר ארוחות הצהריים המשותפות שלכם ותהיו בקשר לא פורמלי גם עם אנשים אחרים במשרד.

 

בלי סודות: ברגע שאתם מרגישים שאתם במערכת יחסים, פרסמו את העניין ואל תנסו להסתיר את זה - כל סוד סופו להתגלות, ועדיף שתכריזו על מערכת היחסים שלכם בדרך הנכונה והנוחה לכם ולא שהיא תדלוף החוצה באמצעות רכילות ותתפוס אתכם לא מוכנים/מובכים.

 

כמובן שאתם לא צריכים להכריז על כך ברבים בדייט הראשון וגם לא בדייט השני, אבל ברגע ששניכם מרגישים שיש ביניכם משהו רציני, עדיף להיות כנים עם האנשים שאתם עובדים איתם ולא להסתתר בחדרי חדרים. ואפרופו חדרי חדרים, נסו להימנע ממחוות גופניות במקום העבודה. זה לא הכי נחמד להיתפס באמצע הנשיקה על ידי המנקה, וודאי לא על ידי הבוס שלכם.

 

חשבו על יום הדין: זה בהחלט לא נעים, אך הכרחי: הכינו תוכנית מגירה של מה תעשו במקרה של פרידה. הרי זהו הסעיף העיקרי שבגללו האנשים חוששים כל כך לקיים מערכת יחסים במקום העבודה, האפשרות שהיא תסתיים והם יצטרכו לפגוש את בן הזוג לשעבר ברמה יומיומית ולחוות את שברון הלב כל פעם מחדש.

 

 

ולמרות שזה נראה מוזר בתחילתה של מערכת היחסים, אל תימנעו מלדון גם בנושא זה. סכמו ביניכם מה תעשו במקרה של פרידה והקפידו שהיא תעשה בצורה המנומסת ביותר: בלי דרמות, מעשי נקם, רכילות וכדומה. במידה ואתם יודעים שלא תעמדו בזה, שקלו האם הסיכון שווה את זה ובמידה ותחליטו שכן, אז אחד הצדדים יתנדב לחפש מקום עבודה אחר במקרה של פרידה.

 

כל מערכות היחסים מורכבות, אך מערכת יחסים במקום העבודה מורכבת אף יותר, וחשוב לקחת בחשבון את כל המרכיבים לפני שקופצים יחד למים (או למיטה). יחד עם זאת, רק אתם יודעים להעריך את הסיכויים (אהבת חייכם) והסיכונים (שברון לב, חיפוש עבודה מחדש) של מערכת היחסים שלכם.

בהצלחה!

 

כל הכתבות וכל הטורים מחכים לכם בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

הכותבת היא מטפלת זוגית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עד שהגעת היה פה די משמים
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים