שתף קטע נבחר

ת"א: הבית העתיק שהפך לספא יוקרה

אחד מ-66 בתיה הראשונים של אחוזת בית, לימים ת"א, שנבנה ב-1910 נארז בקופסאות - וכעת ממתין להיבנות מחדש. בתוכנית: הפיכת חלקי הבית לספא במגדל יוקרה בשדרות רוטשילד של חברת אקרו נדל"ן. מחיר דירה: 25 מיליון

נדל"ן בדיוני: אחד מ-66 בתיה הראשונים של אחוזת בית, לימים תל-אביב, אשר נבנה בשנת 1910 - כשנה לאחר הקמתה של העיר העברית הראשונה - נארז בקופסאות וכעת ממתין להיבנות מחדש ולהפוך חלק מספא לדיירי מגדל יוקרה מודרני, שמחיר מטר מרובע בו מגיע בו היום ל-60 אלף שקל.

 

עוד על שימור אתרים בת"א בערוץ הנדל"ן :

 

זה אולי נשמע הזוי, אבל במבצע שימור ייחודי, לראשונה בארץ, פורק הבניין הישן, שנקרא "בית אדלר", נארז במכולות ובקרוב יועתק מחדש כחלק מפרויקט "רוטשילד 17" בשדרות רוטשילד בתל-אביב. הפרויקט, הנבנה על ידי חברות אקרו נדל"ן ופאנגאיה ישראל, ממוקם על מגרש המחבר בין הרחובות רוטשילד ואחד העם ומשלב בין מגדל יוקרתי בגובה 21 קומות לבין שני בניינים לשימור ושחזור, שאחד מהם כאמור פורק ונארז.

 

הבניין לשימור עצמו, לאחר השלמת הפרויקט, ישמש כחלק מהמרחב הציבורי של הדיירים שיכלול ספא, חדר כושר, חמאם, לאונג' ועוד. בחלקו האחורי ישמש אלמנט עיצובי בלובי שיתנשא לגובה של 18 מטר המקביל לבניין בן 5 קומות.

 

בין הדיירים שכבר רכשו דירות במגדל: הפרסומאים ראובן אדלר ואיל חומסקי; האדריכל אבנר ישר שנשוי לדוגמנית-שחקנית רונית אלקבץ; משפחת אירני, הבעלים של פקטורי 54 יבואני דיזל, ועוד. אחת הדירות נמכרה לאחרונה ב-25.5 מיליון שקל.

 

צפו בתמונות של הליך השימור - ובהדמיות התוצר הסופי

 




 (הדמיה: ישר אדריכלים) (הדמיה: ישר אדריכלים)
(הדמיה: ישר אדריכלים)

 

 

הבניין נותק מהקרקע, פורק ונארז

בית אדלר הוקם ברחוב אחד העם בין השנים 1910-1911 והיווה את אחד מ-66 הבתים הראשונים והמקוריים של אחוזת בית. במרוצת השנים שינה בית המגורים המשפחתי את פניו והפך מבית שנודע כמרכז לתרבות והוראה, לבניין בעל שימושים מעורבים (מגורים ומסחר).

 

בעליו של הבניין בשנותיו הראשונות היה איש החינוך הציוני ישראל יהודה (יש"י) אדלר. בקומת הקרקע התגוררה אשתו, בעוד הוא התגורר בקומה השנייה, שם גם היה אוסף הספרים שלו. בשנת 1943 מכר את הבית ותרם שני שליש מהסכום לשיקומה של המושבה רמת יש"י, שננטשה באותו הזמן על ידי תושביה. במרוצת השנים עבר הבית מספר שינויים, בחלקם משמעותיים ביותר, עד לצורתו המוכרת כיום.

 

פרויקט שימור הבניינים, יחד עם בניית מגדל המגורים החדש, היה הליך לוגיסטי מורכב וביצעו אותו אדריכלי השימור של הפרויקט במשרד אורית מילבואר אייל וכן האדריכל אמנון בר אור שביצע את תיק התיעוד של הבניינים.

 

במסגרת עבודות השימור, ביצעה החברה הליך שכלל ניתוק בניין אדלר מהקרקע, פירוקו והכנסתו למכולות. הליך השימור של הבניין השני, בית ליטווינסקי, כלל ניתוק המבנה מהקרקע באופן בו היה תלוי הבניין באוויר, במטרה לבצע את עבודת החפירות הנדרשת לפרויקט. המבנה יוחזר לקרקע, ישופץ מחדש וישמש כמבנה ציבור כחלק מהפרויקט.

 

מגדל רוטשילד 17 ייבנה על חלקה המשתרעת על פני שטח של 2.5 דונם, יתנוסס לגובה 21 קומות ויכלול 64 דירות בשטח של 15 אלף מ"ר, הנעות בין 220-874 מ"ר. המגדל ישמש כפרויקט מגורי יוקרה ויאוכלס בעוד כ-30 חודשים.


פורסם לראשונה 10/08/2013 18:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיית מגדל רוטשילד 17. שילוב של ישן וחדש
מומלצים