שתף קטע נבחר

סטודנט בשבוע: חולם להיות שגריר בוותיקן

האוניברסיטה העברית היא "בית שני עבורו" והוא חולם שיום אחד המדינה תסייע גם לבוגרי מדעי החברה והרוח במציאת עבודה. עד שיגיע למשכן האפיפיור הוא לומד תואר שני ביחסי ישראל והוותיקן, דווקא כי הוא מוצא דמיון רב בין המדינה היהודית והמדינה הקתולית. הכירו את שחר רזניק

שחר רזניק, 26, מתחיל השנה לימודי תואר שני ביחסי ישראל והוותיקן בחוג למדע הדתות באוניברסיטה העברית בירושלים.

 

עוד במדור סטודנט בשבוע :

 

 

מגורים: גר במרכז העיר ירושלים בדירה נחמדה, ללא שותפים למעט שני חתולים ורוח רפאים.

 

במקור: גבעתיים.

 

למה בחרתי ללמוד יחסי ישראל והוותיקן: כמו כל ישראלי אחר, גם אני התלוננתי על יחסי הציבור של ישראל והאשמתי את כל העולם ואשתו. הסיבה שבחרתי דווקא בוותיקן, נעוצה בכך שישראל היא המדינה היהודית והוותיקן היא המדינה הקתולית, כאשר בין השתיים היו לא מעט עליות ומורדות לאורך 2,000 שנות ההיסטוריה. גיליתי כי ישנם יחסים ענפים בין ישראל והוותיקן שעוזרים לנו לא מעט, כשרק לאחרונה ביקר הנשיא פרס במשכנו של האפיפיור פרנסיסקוס.

 

הדבר שאני הכי נהנה ממנו בלימודים: הפתיחוּת עבור דעות שונות והאפשרויות הרבות. כיום האוניברסיטאות בארץ ובעולם עוברות לתפיסה האינטרדיספלינרית שמאפשרת שילוב בין תחומים שבעבר נראו מגוחכים לחלוטין. העובדה שניתן ללמוד במוסד אקדמי בתקופה שבה ניתן ללמוד על ההיסטוריה של רומא כחלק מקורס שמתקיים ברומא עצמה מוכיחה שלימודים אינם רק דף ועט אלא הרבה יותר מזה.

 

מילה טובה למוסד האקדמי שלי: האוניברסיטה העברית היא בית שני עבורי. זה המקום שבו ניתן מצד אחד ללמוד ולהשכיל ומצד שני לזכות בחיי חברה מעולים. ספציפית בחוג בו אני לומד יש קשרים מצוינים עם המרצים והרגשה של משפחתיות בכל מקום.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: מעבר לבעייתיות של החלוקה לארבעה קמפוסים שונים תחת אותה הנהלה, הייתי רוצה שהאוניברסיטה תדע לקדם את תלמידי מדעי הרוח והחברה כפי שהיא עושה עבור בוגריה מהקמפוסים האחרים.

 

הקושי בלימודים: ללמוד. אני חושב שהפרעת קשב וריכוז קיימת בקרב לפחות 80% מהסטודנטים, אחרת איך אפשר להסביר שכל מי שפותח מחשב מאבד את עצמו לפייסבוק כבר אחרי 10 דקות מתחילת השיעור? בפועל, אני מוציא את עצמי נכנס להרבה שיעורים שאני לא רשום אליהם, רק כדי שאוכל לעבוד באמצעות המחשב ואני לא היחידי.

 

 

מה אני אוכל בהפסקה: כל דבר שלא כולל פחמימות, סוכרים, חלב ופירות. יש לי אורח חיים משונה שכזה, ואפילו אז, תמיד יש באוניברסיטה בשר, ירקות ומרקים טעימים.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: יש תפיסה מוטעית לטעמי, שרק מי שלומד מדעי החיים או מדעי המחשב, יכול לתרום למדינה. הייתי רוצה שהממשלה תעזור לחבריי ולי במציאת עבודה ביום שלאחר סיום התואר במדעי החברה והרוח. כיום, מרבית האפשרויות עבור בוגרים אלה, מצטמצמות לכדי קריירה אקדמית כלשהי, אך אני רוצה להאמין שישנן עוד הרבה אפשרויות אחרות עבור סטודנטים שהם לאו דווקא ריאליים בהוויתם.

 

קורס אהוב: תולדות הנצרות הגרוזינית במאות ה-4 עד ה-6. זה אמנם נשמע משעמם, אבל מדובר בקורס הכי טוב שהיה לי במהלך התואר הראשון. למדתי הרבה מאוד על אחד העמים הראשונים שהתנצרו ועל המדינה המדהימה הזו, בעלת התרבות הענפה והתפיסות המעניינות.

 

קורס שנוא: כל קורס שמשתתפים בו מעל ל-200 לסטודנטים הוא בעייתי עבורי. למעשה, מרבית קורסי המבוא במדעי החברה בתואר הראשון שלי, היו כאלה.

 

מרצה אהוב: יש לנו מרצה צעירה בחוג שהיא נפלאה בעיני. רק בקורס שלה למדתי באמת על הנצרות בארץ דרך הרגליים ודרך ראיונות. חוץ מזה שתמיד אפשר לשבת איתה על ארוחה טובה בקפיטריה תוך כדי שיחה טובה.

 

אם לא הייתי לומד יחסי ישראל והוותיקן הייתי לומד: רפואה. כמו סבי ז"ל, תמיד רציתי לעסוק במקצוע מסוג זה שכל מטרתו היא עזרה לאדם אחר תמורת סכום נמוך למדי.

 

עבודה: ראש מחלקת הסברה באגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית, מתרגל בחוג למדע הדתות ומפתח משאבי ניו-מדיה בחברת פרסום.

 

פעילות מעבר ללימודים: מתנדב כרכז ניו-מדיה בעמותה מדהימה בשם "השמיים הם הגבול", שכל מטרתה היא לטפח את יכולת המנהיגות של נוער שבסיכון, באמצעות פיתוח פרוייקטים עבור סביבתם. בנוסף, אני פועל במסגרת הארגון JCJCR שנועד לפתח את היחסים בין היהודים והנוצרים בארץ בכלל ובירושלים בפרט, באמצעות פעילויות חינוכיות בעיקרן.

 

בחופשה בין הסמסטרים: מאז השנה הראשונה בתואר הראשון, לא חוויתי חופשה אמיתית. תמיד איכשהו אני נתקע עם המון עבודות שעליי להגיש, כאשר תאריך ההגשה הוא כבר בסמסטר הבא. אז אני בעיקר לומד, אבל לא אומר שאני לא חוטא מדי פעם ויוצא לחופשה מעניינת.

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: ביוני האחרון נסעתי עם חברה שלי למסע אקדמי חוצה כנסיות ומנזרים ברומא. על הדרך הספקנו להיפגש עם נזיר קתולי, לנסות להגיע לאפיפיור, לאכול גלידת קינדר ולסבול מהחום המטורף שהיה שם.

 

תוכניות לעתיד: לשרת את המדינה ולהתמנות לשגריר ישראל בוותיקן. אני לא יכול להתחיל להסביר עד כמה חשובים היחסים הללו בין המדינה היהודית והקתולית.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים