שתף קטע נבחר

מאוהבים? האוכל שלכם מתוק יותר

מחקר חדש שפורסם השבוע בדק את הקשר בין רגשות ובין טעמים כמו מתיקות, חמיצות, מרירות וחריפות, ומצא שבעת ההתאהבות אנו לא רק נהיים סכריניים יותר במחשבה ובתיאורים, גם חוש הטעם שלנו מגיב בהתאם

התרבות המערבית מרבה לקשר את עולם האהבה עם כל מה שמתקתק וסכריני. את בני הזוג שלנו אנו נוטים לכנות בכינויים כגון "מותק" ו"מתוקה שלי" , ובתאריכים זוגיים מיוחדים כמו גם בחגי האהבה למיניהם, אנו עטים על חנויות הממתקים כדי לרכוש לבני הזוג שלנו שלל שוקולדים וסוכריות שימחישו להם עד כמה אנחנו רוצים אותם.

 

עוד בנושא:

למה אוכל הוא המאהב המושלם?

הכול מתימטיקה: הנוסחה למציאת אהבה

מותק, שלא תעיזי להסתכל על החבר שלי

 

מחקר חדש שבוצע באוניברסיטת סינגפור הראה שלא רק שאנו מקשרים את המילה אהבה עם מתיקות, המחשבה עליה גורמת לנו באמת לתפוס דברים שאנו אוכלים ושותים כמתוקים יותר. ארבעת החוקרים האסיאתיים הריצו סדרת ניסויים כדי לבחון את הנושא.

 

 

טעם החיים

בניסוי הראשון התבקשו המשתתפים לבדוק את הקשר בין רגשות כמו אהבה וקנאה לטעמים מתוק, חריף, חמוץ, מר ומלוח. בניסוי השני היו צריכים הנשאלים להשיב על השאלה: "אם האהבה הייתה טעם, איזה טעם היא הייתה?", ולפרט לפחות שתי תשובות.

 

לאחר מכן, קבוצה חדשה של משתתפים התפצלה למספר משימות: חלק התבקשו לכתוב על חוויה רומנטית אישית שחוו, אחרים התבקשו לספר על חוויה בה הרגישו קנאה, וקבוצת הביקורת התבקשה לכתוב חיבורים על אתרים בסינגפור, שאין לי ספק שהיו "מרתקים" למדי.

 

בהמשך, כלל המשתתפים בניסוי קיבלו מבחר ממתקים והתבקשו לדרג את הטעם של הממתק שקיבלו. אנשים שכתבו על החוויה הרומנטית דירגו את הממתקים שלהם כיותר מתוקים מאשר הקבוצה שכתבה את סיפורי הקנאה ומבעלי החיבורים ה"מרתקים" על נופי סינגפור. למרבה ההפתעה, קבוצת הקנאה לא חשבה שהממתקים היו מרים או חמוצים יותר משחשבו חברי הקבוצות האחרות, למרות הקורלציה בין הרגש לטעם שהם ציינו בשאלונים הראשונים.

 

לאחר מכן, נתנו לקבוצה של אנשים לטעום "מוצר חדש" ומסקרן שהיה לא פחות ממים מזוקקים. גם הפעם התבקשו הנחקרים לכתוב על אהבה, קנאה ועל נושא נטרלי, שהפעם עסק במילה אושר (אף משתתף לא כתב על אהבה בחיבור האושר שלו, למזלם של החוקרים).

 

 

כותבי הסיפורים על אהבה דירגו את ה"מוצר החדש" כמתוק יותר מאשר אלו שכתבו על אושר או על קנאה. החוקרים טוענים שיתכן וזה קשור לתחושת התגמול העצבית המשותפת לחוויית האהבה ולטעם המתוק. מחקרים בעבר הראו כי ישנו אזור במוח המצפה לתמורה, והופך להיות פעיל כשמביטים בתמונות של בני זוג רומנטיים וכשטועמים סוכר.

 

"הממצאים רומזים כי רגשות אכן משפיעים על התפיסות הבסיסיות שלנו", הסביר קאי קין צ'אן טול, ממבצעי המחקר. "כך, יתכן שכאשר אדם חש אהבה, אותו אזור יפעיל את אותם קולטנים הקשורים במתיקות, מבלי לחוש טעם מתוק באמת".

 

 

שיהיה לכולם שבוע מלא באהבה מתוקה!

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

 

ל"ערה?" – בלוג הפייסבוק של עדי רם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
השוקולד הזה מתוק כמעט כמוך
shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים