שתף קטע נבחר
 

ההורים שלה לא סובלים אותי. מה לעשות?

הבעיה מוכרת - אחד מבני הזוג לא מסתדר עם המשפחה של האחר, מרגיש שהוא לא רצוי או לא אהוב, וכל מפגש משפחתי הופך לסיוט מתמשך. מזדהים עם הבעיה? להראלה ישי יש כמה טיפים בשבילכם

אתם מרגישים שהכול ביניכם מושלם, האהבה פורחת והתקשורת פורייה, אבל דבר אחד מעיב ומפריע לקשר – אתם ביחסים לא טובים עם המשפחה של בן/בת הזוג. לכאורה הבעיה לא צריכה להוות מטרד גדול, הרי הכול ביניכם מושלם, לא? אבל בחיים האמיתיים יחסים עם משפחות המוצא מורכבים מאוד ועלולים להיות בעלי השלכות רבות על מערכת היחסים שלכם בכלל ועל הרווחה הנפשית של כל אחד מכם בפרט.

 

עוד בנושא:

הקמת משפחה אינה תכלית הקיום שלי

אוהבת אותו אך מתביישת להציגו בפני המשפחה

הם רק רוצים להתפרפר מהצד. לא לפרק משפחה

 

הבעיה מוכרת - אחד מבני הזוג לא מסתדר עם המשפחה של האחר, מרגיש שהוא לא רצוי או לא אהוב, וכל מפגש משפחתי הופך לסיוט מתמשך. חלקנו מצליחים להתגבר על הערות עוקצניות או גרוע מכך - התעלמות, ולמרות הקושי בולעים את הרוק, לוקחים נשימה ארוכה ויוצאים למשימה, בתקווה שהערב לא יסתיים באסון והסבל לא יהיה נוראי כל-כך. הרי אומרים שאם האהבה אמיתית, אז היא תנצח את כל המכשולים, אך האמת היא שזה לא תמיד זה נכון.

 

 

לעיתים הבעיה גולשת מעבר לארוחות המשפחתיות וערבי החג, ומשפיעה על מערכת היחסים ביניכם גם מחוץ למפגשים המשפחתיים. בכלל, יחסים עם המשפחה והחמות הם יחסים שבתפיסה הכללית שלנו נחשבים לרגישים מלכתחילה, הרי כולנו שמענו רבות על מקרים בהם החמות בטוחה שהכלה לא מספיק טובה בשביל הבן שלה, ושמענו גם על האב שחושב שאף בחור לעולם לא יוכל להיות ברמה של בתו הנסיכה המושלמת.

 

גם יחסים לא טובים בין בן/בת הזוג לגיס/ה עלולים לערער את הזוגיות ולעיתים אף לקרוע משפחות ולהסית את האחד כנגד השני. השאלה הגדולה היא האם מערכת היחסים שלכם תוכל לשרוד במצבים מסוג אלה? כי משפחה אי אפשר להחליף.

 

הסיפור של מיכל ודן (השמות בכתבה בדויים) הוא דוגמה לקשר שמערכת יחסים לא טובה בין מיכל לאחותו של דן הביאה לסיומו. מיכל אהבה את הכול בדן, החל מהאישיות שלו, המראה החיצוני, את העבודה שלו ואת העובדה שניהלו מדי לילה שיחות נפש עמוקות. אך דבר אחד הפריע למיכל - אחותו הגדולה של דן. מיכל הרגישה שאחותו מתנכלת ומקניטה אותה בכל הזדמנות שהיא רק יכולה.

 

בכל ארוחת שישי ובכל מפגש משפחתי היו לה הערות מרושעות ונבזיות כלפי מיכל. היא הרגישה שאחותו מנסה להשפיל אותה ולהציג אותה למשפחה באור שלילי וזאת למרות ניסיונותיה של מיכל להתחבב על האחות בכל דרך אפשרית. המצב החמיר ומיכל הרגישה שהיא לא מסוגלת להתמודד עם הסיטואציה שנוצרה כיוון שהיא טיפוס מאוד משפחתי וחשוב לה לשמור על יחסים טובים עם המשפחה של בן הזוג. לא תאמינו, אבל בסוף, למרות האהבה הגדולה בין השניים, מיכל החליטה בצער רב להיפרד מדן בגלל אחותו. האם היא עשתה את הצעד הנכון?

 

כפי שהסברתי והצגתי בעבר, במערכות יחסים טמונים מוקשים רבים ובעיות ביחסים עם המשפחה של בן/בת הזוג הוא בהחלט אחד ממוקשים רבים אלה. אין נוסחה קלה להצלחה עם מערכת יחסים מורכבת זו, אבל אם אתם רוצים להציל את הקשר והוא חשוב לכם, כדאי לכם להתאמץ. להלן טיפים להצלחה:

 

1. היו סבלניים

ראשית חשוב להבין את הסיטואציה הקיימת. צריך לזכור שבעיות וקונפליקטים בין אחד מחברי המשפחה לבן/בת הזוג עלולים לנבוע מתחרות על הזמן או תשומת הלב. לעיתים עלול להיווצר מצב בו המשפחה חשה מאוימת שכן בן/בת הזוג החדש ירחיק מהם את הקרוב אליהם, במיוחד אם יש מערכת יחסים קרובה בתוך המשפחה.

 

במקרים מסוג אלה בהם המשפחה חשה קנאה, אני ממליצה לגלות רגישות לתחושות הללו, ולתת להם זמן להתרגל לרעיון. המתינו בסבלנות בכדי שבני המשפחה של בן/בת הזוג יתרגלו לשינוי. אולי הרמוניה ואהבה לא יגיעו מהרגע הראשון, אבל עם הזמן והגישה הנכונה זה בהחלט יכול לקרות.

 

2. פיתוח יחסים עם דמות דומיננטית במשפחה

אם הצלחתם לפתח מערכת יחסים חיובית עם אחד מחברי המשפחה, שמרו עליה וטפחו אותה, הדבר יכול רק לתרום למצב ולעזור להתחבב על יתר המשפחה. אם, לצורך העניין, אתם מסתדרים נהדר עם האם של בן/בת הזוג אך לא עם האח/ות, השקיעו קצת יותר בקשר עם האם. זה יביא לאיזון במשפחה ולפעמים למצב בו האם תחוש אכזבה שהאח/ות אינם מחוברים אליכם ואף תנסה להשפיע על דעתם ולשנות אותה לטובה.

 

3. עשו זאת בעצמכם

תפסיקו להסתמך על בן/בת הזוג שיתווך ביניכם לבין המשפחה שלו. באופן טבעי, כשאנחנו רוצים לארח או לבוא לבקר אנחנו שולחים את בן/בת הזוג למשימה ומבקשים ממנו לעשות זאת, אך חשוב לשמור על תקשורת ישירה שתאפשר לכם להרגיש בנוח, ובמקביל לתת למשפחה של בן/בת הרגשה דומה. אותו דבר לגבי ביקורת - אל תעבירו ביקורת באמצעות בן/בת הזוג, קבעו לכוס לקפה, דברו על הבעיות בכנות ובנימוס ואמרו את שעל ליבכם. אחרת תצברו תסכול וכעס שיהיה קשה מאד להיפתר מהם בעתיד.

 

4. ומשהו קטן אחרון

אל תשכחו ימי הולדת וחגים. רשמו לכם ביומן להרים טלפון ולאחל יום הולדת או חג שמח, זה מחמם את הלב. השתדלו לא לבוא בידיים ריקות, לא צריך כל פעם להפריז ולרכוש בסכומים גדולים. גם מתנה צנועה כמו זר פרחים או בקבוק יין יספיקו, משהו קטן להראות שהשקעתם זמן ומחשבה.

 

 

לסיום, אם אתם באמת אוהבים, אל תרימו ידיים - עשו כל מאמץ כדי לנסות לגשר על הפערים עם המשפחה של בן/בת הזוג. האמינו לי שאני מכירה אישית לא מעט זוגות שהייתי בטוחה שתפרוץ מלחמת עולם שלישית בין אחד מבני הזוג למשפחה של הצד השני, ולמרות זאת הם כן הצליחו להתגבר על הקשיים.

 

בחלק מהמקרים יש עדיין כעס גדול, אך הם מצליחים לשים אותו בצד ולשמור על אוירה נעימה ביניהם, ובמקרים אחרים - הם ממש הפכו להיות חברים טובים, וכל האנרגיות השליליות ששררו ביניהם נעלמו כלא היו.

 

בהצלחה!

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית לחילוניים, מסורתיים ודתיים, ובעלת רשת משרדי שידוכים "דו-לב ".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
אני מחייך רק כי מצלמים. בפועל הם מגעילים אותי
shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים