שתף קטע נבחר

הוועידה הבינלאומית לתחליפי דלקים של בלומברג ומשרד רה"מ

מיטב המומחים בארץ ובעולם הגיעו לוועידה הבינלאומית לתחליפי דלקים היום, על מנת לנאום וגם להתרשם ממגוון הפיתוחים בתחום עתיד התחבורה. בין המשתתפים והנואמים היו אייל רוזנר, יו"ר ומנהל מנהלת תחליפי הדלק, פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, ווסלי קלארק ועוד

את הוועידה פתח היום (ג'), ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי: "החזון שלנו הוא להוריד את התלות במכונית פרטית תוך 5 שנים. למשל, בתל אביב השימוש באופניים היה לפני 15 שנה כ-2% וכיום עומד על יותר מ-15%".

 

עד כה נאמו בוועידה מספר מומחים בכירים מהארץ ומהעולם שמובילים את תחום תחליפי הדלקים.

 

 

פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, משרד ראש הממשלה: "בתחום תחליפי הדלקים אנו צריכים להתמקד ב 3 נושאים: ביטחון לאומי, יציבות כלכלית ושמירת הסביבה. כמובן שישראל לא יכולה לבצע את השינוי לבדה ולכן צריך מאמץ גלובלי".

 

פרופ' יוג'ין קנדל (צילום: גדעון מרקוביץ') (צילום: גדעון מרקוביץ')
פרופ' יוג'ין קנדל(צילום: גדעון מרקוביץ')

 

אייל רוזנר, יו"ר ומנהל, מנהלת תחליפי דלק, משרד ראש הממשלה: " הבעיה היא גלובלית, ישראל היא לא היחידה שיש לה את הבעיה הזו. יש לנו פתרונות רבים, חלקם כבר זמינים בהיבט הטכנולוגי. אנו לא בוחרים בטכנולוגיות מנצחות אלא יוצרים את הסביבה להתפתחות הטכנולוגיות השונות. כשמתחילים את השינוי הכל נראה אחרת ואנו צריכים שינוי מהיר. בטווח הקצר יש שימוש לפתרונות מבוססי גז טבעי ובטווח הארוך פתרונות נקיים יותר כמו רכבים חשמליים."

 

אייל רוזנר, מנהל המנהלת (צילום: יח"צ) (צילום: יח
אייל רוזנר, מנהל המנהלת(צילום: יח"צ)

 

יו"ר ומנכ"ל איגוד ווסלי קלארק ויו"ר משותף של חברת Growth Energy אמר: " התפתחות תעשיית הביו-דלקים מתמודדת מול התנגדויות חזקות מצד המנוע הכלכלי הגדול ביותר בעולם - תעשיית הדלקים (oil). גם אם ישראל תמצא נפט, היא צריכה להמשיך לפתח תחליפי דלקים. צריך לזכור שמלבד הצורך הגיאופוליטי ישנו הצורך הסביבתי".

 

קלארק (צילום: גדעון מרקוביץ') (צילום: גדעון מרקוביץ')
קלארק(צילום: גדעון מרקוביץ')

 

בוועידה משתתפים אנשי ממשל, עסקים וכלכלנים מכל העולם לבחינת תפקידה של ישראל כמרכז חדשנות בתחום תחליפי הדלק. מומחים עולמיים נוספים בתחום הדלקים החלופיים שנואמים בוועידה: סגן ראש ממשלת בלגיה, שר האנרגיה של ארה"ב לשעבר, יו"ר BYD ורבים נוספים.

 

את הוועידה מארגנת מנהלת תחליפי הנפט במשרד ראש הממשלה, בראשותו של אייל רוזנר, שהוקמה בשנת 2011 ביוזמתו של ראש הממשלה. התוכנית הלאומית, שהחלה בשנת 2011, נועדה לגבש פתרונות שיביאו להפחתת התלות העולמית בנפט ובמדינות יצרניות הנפט, שגורמת לאי יציבות בכלכלות העולם והיא מתוקצבת ב- 1.5 מיליארד שקל לעשור. יעדה של התכנית, בה שותפים 10 משרדי ממשלה שונים, היא להפוך את ישראל למרכז ידע ותעשייה בתחום ותוך כדי כך להגדיל משמעותית את השימוש בתחליפי נפט בתחבורה בישראל עד לכדי 60% בשנת 2025.

 

התוכנית פועלת בתחומי התמיכה במחקר, קרנות השקעה בחברות, סיוע לביצוע ניסויי שדה, תמיכה רגולטורית, קידום יזמות, ושיתופי פעולה בין לאומיים

מנהלת תחליפי הדלקים במשרד רה"מ, בשיתוף עם משרדי הממשלה השותפים לתוכנית, יצרה וחיזקה קשרים ושיתופי פעולה בינלאומיים עם גרמניה, צרפת, ארה"ב, סין וקוריאה; ביצעה שבעה כנסים בינלאומיים בישראל, תמכה במשלחות של מדענים ותקיים בימים אלה את ועידת הפסגה - פרס ראש הממשלה.

 

במסגרת התכנית הלאומית, הושקה תכנית השקעות ממשלתית בהיקף של כ- 100 מיליון דולר המנוהלת ע"י המדען הראשי של משרד הכלכלה ומנהלת תחליפי הנפט. בנוסף, תומכת התוכנית בשלושה מרכזי מחקר בין-אוניברסיטאיים והגדילה את קהילת החדשנות ל-400 יזמים. כיום ישנן מעל מ-100 חברות ו-125 קבוצות מחקר בתחום תחליפי הנפט.

 

  • תערוכת החדשנות בתחבורה נערכת בשיתוף עיריית תל אביב, הבורסה לניירות ערך ואקומושן. התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב בימים שלישי ורביעי, 12-13.11, ברחבת תיאטרון הבימה בין השעות 9:00 ל-18:00.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדעון מרקוביץ'
פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה
צילום: גדעון מרקוביץ'
מומלצים