שתף קטע נבחר

גוגל תחבר את אוגנדה לרשת

ענקית הטכנולוגיה ממשיכה את הטרנד של חברותיה, ומשיקה פרויקט שיעזור להביא חיבור אינטרנט מהיר לאזורים נידחים במדינות מתפתחות

הדרישה לחיבור אינטרנט מהיר ויציב מינימלית לכל מי שרוצה להיות חלק מהעולם המודרני. מצד שני, חברות ענק רוצות להגיע לכל מקום על גבי הגלובוס. על הרקע הזה משיקה גוגל את פרויקט לינק. המטרה: הפצת אינטרנט באיזורים מתפתחים ברחבי הגלובוס. גוגל תתחיל את הפרויקט בקמפלה שבאוגנדה, "מרכז עירוני מאוכלס מאוד, שכרגע גולש במהירויות שטרום האינטרנט המהיר", לפי גוגל, "תשתיות איכותיות יפתחו הזדמנויות לאנשי קמפלה ולעסקים".

 

 

 

דרך הפרויקט, גוגל תתחיל לבנות מערכת סיבים אופטיים באיזורים בהם אין גישה לאינטרנט מהיר ואמין. הסיב יחבר בין רשתות קיימות לכבלים התת מימיים בין היבשות. הפרויקט אינו רק פילנטרופי. בוורג' מדווחים כי גוגל תחייב מפעילות שירצו להתחבר לשירות.

 

לגוגל יש גם את "Project Loon" שהגיע ממעבדות X-Google ונועד לחבר גם את האנשים במקומות הרחוקים ביותר דרך בלוני ענק שיקיפו את כדור הארץ בגובה של 20 קילומטר מעל פני הקרקע, גבוה מעל נתיבי הטיסה של מטוסים מסחריים, ויאפשרו לתחנות בקרקע להתחבר לרשת בצורה אלחוטית.

 

גוגל גם אינה המדינה היחידה שפועלת באפריקה. לאחרונה נערך בישראל האקת'ון של פיתוח יישומים עבור תושבי אפריקה, ונציגי חברות כמו ססיקו, סקייויז'ן, יומי ואחרות תארו קשיים ואתגרים בחיבור המדינה לאינטרנט ובהם קשיים טכניים, מחסור בציוד לתושבים ולתלמידים (תשתית אינה מספיקה, צריך גם מחשבים), תרבות עסקית שונה מהעולם המערבי (ששונה גם בין 57 המדינות שביבשת), מכשולי שפה והרצון להמנע מקולוניאליזם מודרני - כלומר לא לכפות את התרבות והטכנולוגיה על האוכולוסיה.

 

על הרקע הזה יש להזכיר גם את internet.org שגם הוא ינסה לחבר לאינטרנט משתמשים סביב העולם, או לפחות להוזיל את החיבור לרשת ואת המכשירים, וכן לצמצם את תעבורת הרשת במכשירים אלו. את הפרויקט הזה, יזמו פייסבוק ועוד שש חברות אינטרנט וסלולר: נוקיה, אריקסון, מדיהטק, אופרה, קוואלקום וסמסונג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים