שתף קטע נבחר

מסעדנים לשר סער: בוכים את כאב המסתננים

בעלי מסעדות מזדהים עם שביתת מבקשי המקלט ומזהירים את סער מהסטת הדיון: "אנחנו מסתדרים, זו לא הבעיה. הם נאבקים על זכויות בסיסיות"

על רקע שביתת מבקשי המקלט , המסעדנים עונים לשר הפנים: שעות ספורות אחרי שגדעון סער תקף בראיון לאולפן ynet את בעלי העסקים, ואמר ש"בכי של מסעדנים עם כלים בכיור לא ישנה את מדיניות הממשלה", התכנסו בצהריים (יום ב') בעלי מסעדות בגן מאיר בתל אביב כדי להביע תמיכה במאבק מבקשי המקלט. בין השאר דרשו המוחים להפסיק את מדיניות המעצר והגירוש, וכן לבדוק את הבקשות שהגישו להכרה בהם כפליטים.

 

עדכוני חדשות נוספים ב-ynet:

במקום הזרים: חיילים משוחררים ישטפו כלים

ת"א: אלפי מבקשי מקלט מפגינים בשגרירויות

 

באירוע נכחו ננה שרייר (ננוצ'קה), מעוז אלונים (הבסטה) ואורי גוטליב (שאפה בר). גוטליב אמר ל-ynet: "כמו הרבה פעמים, מנסים להסיט את הדיון לכל מני מקומות. אנחנו לא בוכים שאין לנו שוטפי כלים במסעדות, אבל אנחנו כן בוכים על ההתנהגות של גדעון סער". לטענתו, "מנסים להפוך את תמונת המצב ולצייר אותנו כאילו אנחנו מסכנים. אנחנו מסתדרים, הם ימשיכו לעבוד, זו לא הבעיה. אנחנו בוכים את הכאב שלהם".

 

הפגנת המסתננים היום בתל אביב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנת המסתננים היום בתל אביב(צילום: AFP)
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
שרייר הצטרפה לדברים, והסבירה כי מדובר באנשים שנאבקים על זכויות בסיסיות, "וגם מדינת ישראל מחויבת להן. אנחנו תומכים באנושיות". כמי שמעסיקה מסתננים היא הודתה: "אנחנו נסמכים עליהם ויחד מנהלים את עניין המסעדנות. אנחנו נחשפים לסיפורים באופן אישי. 60 אחוז מהם באמת פליטים".

 

על המצב במסעדה מאז החלו הפליטים בשביתה סיפרה: "אתמול הגשנו בצלחות חד פעמיות. עובדים כפול עד שהם יחזרו וייפתר המצב". שרייר הוסיפה כי הטענות שלפיהן המסתננים תופסים מקומות עבודה של אזרחים מהשורה, אינן נכונות, ואף התחייבה: "אני רוצה להצהיר באמת - הלוואי שיבואו כל תושבי הדרום. הם יקבלו 8,000 שקל נטו עם כל הזכויות והבונוסים". היא אף הסבירה כי עלות העסקתם של עובדים זרים הרבה יותר גבוהה מהעסקת ישראלים, אך אלו לא מעוניינים בכך.

 

רוב המעסיקים ששוחחו עם ynet ביממה האחרונה, הן בתל אביב והן באילת, הביעו הזדהות עם מחאת הפליטים. כמה מהם גייסו את העובדים הישראלים והתייצבו בעצמם למלא את מקומם. עם זאת הם הדגישו שישראלים לא מוכנים לבצע את העבודות שממלאים מבקשי המקלט, ואי מתן אישורי עבודה עלול לפגוע בעסקים שלהם.

 

על כך ענה השר סער בראיון לאולפן ynet: "בכי של מסעדנים עם כלים בכיור לא יקבע את המדיניות של ישראל. זה לא מאוד מרשים אותי. בוא נחשוב על ישראלים שאיבדו את העבודה שלהם".

 

אתמול אמר דוד בלום, סמנכ"ל משאבי אנוש ברשת ישרוטל, שההנהלה לא תפגע בעובדים הזרים: "אנחנו נערכים בכל מיני צורות לתת פתרון לאורחים בשלושת הימים האלה. אנחנו לא כועסים עליהם, מבינים אותם, מזדהים עם המאבק שלהם ולא נפעל נגדם, מכיוון שאין להם דרך אחרת להביע את המחאה שלהם".

 

מוקדם יותר היום צעדו מבקשי המקלט מגינת לוינסקי בתל אביב לעבר כמה שגרירויות בעיר, כדי לבקש את עזרתן "מול היד הקשה של ממשלת ישראל", כהגדרתם. ההערכה היא שבסך הכול כעשרת אלפים איש הפגינו: כ-5,000 מהם התכנסו מול שגרירות ארצות הברית ברחוב הירקון, והשאר מול שגרירויות רומניה, שבדיה, איטליה, קנדה, אנגליה וצרפת, וכן מול נציבות האו"ם לפליטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מחאת מבקשי המקלט, היום
צילום: ירון ברנר
ננה שרייר
אורי גוטליב
מומלצים