שתף קטע נבחר

ת"א: בית מעריב יהפוך למגדל בן 55 קומות

משכנו המיתולוגי של העיתון "מעריב" יהפוך לעוד מגדל בעיר ללא הפסקה - כך אישרה היום הוועדה המקומית ת"א-יפו. על פי התוכנית, המגדל, שממוקם בקרן הרחובות קרליבך ודרך מנחם בגין, ישמש לתעסוקה, מלונאות ומסחר

רק חודשיים וחצי לאחר שעיתון "מעריב" עזב את משכנו המיתולוגי "בית מעריב" לבניין ממול - הודיעה היום (ד') הוועדה המקומית תל-אביב-יפו כי אישרה את תוכנית מגדל בית מעריב שיכלול 55 קומות. על פי התוכנית, שתועבר לדיון בוועדה המחוזית בתל-אביב, ישמש המגדל לתעסוקה, מלונאות ומסחר.

 

כתבות נוספות על "מעריב " בערוץ הכלכלה :

 

תוכנית בית מעריב חלה על שטח של 1.7 דונם בבעלות חברת הכשרת הישוב בע"מ, כאשר התב"ע (תוכנית בניין עיר) הקיימת כיום כוללת בניין אחד בגובה 5 קומות מעל קומת קרקע גבוהה, וזכויות הבנייה התירו בנייה של עד 7 קומות לשימוש משרדים. אישור התב"ע החדשה כוללת תוספת זכויות והקמת מגדל בבינוי של כ-55 קומות בשטח של 34,240 מ"ר לשימושי משרדים, תעסוקה, מסחר ומלונאות, וכן מעבר מקורה להולכי רגל בקומת הקרקע.

 

עוד כולל הפרויקט, הממוקם בקרן הרחובות קרליבך ודרך מנחם בגין, הקמת חניון תת-קרקעי. כמו כן, לזכויות הבנייה יתווספו שטחי בנייה של קומה מלאה באחת מקומות הבסיס, סה"כ כ-1,100 מ"ר, אשר יירשמו על שם העירייה לצרכי ציבור. בנוסף, הוא יהווה קישור ליציאה מקורה מתחנת הרכבת התחתית העתידית שתכונה "תחנת קרליבך" (הקו הירוק של הרכבת, שחלקו יהיה בתוואי תת-קרקעי בקטע שבין אבן גבירול-קרליבך ועד צומת אבן גבירול שמעון התרסי).

 

מהוועדה נמסר כי בתוכנית המתאר של העיר תל-אביב, הפרויקט ממוקם באזור מרכז עסקים ראשי מטרופוליני, סמוך לתחנות להסעת המונים (מפגש קווי הרכבת של הקו האדום והירוק) ולבינוי בגובה עד 40 קומות (השוק הסיטונאי, דרום הקריה). מאחר שמיקום הפרויקט בסמוך לתחנת קרליבך, ועל צומת צירי תנועה חשובים, מהווה נקודת ציון עירונית, הוחלט כי חריגה מנפחי הבנייה וגובה הבינוי המוצעים בתוכנית המתאר נכונים במקרה זה. בפני הוועדה הוצגה גם חלופה להקמת מגדל בן 67 קומות, אולם הוועדה סברה כי גובה בינוי של 55 קומות הוא נכון וסביר יותר.

 

נזכיר כי באוקטובר 2012 אישר בית המשפט המחוזי בתל-אביב את בקשת נאמני קבוצת "מעריב" שהייתה בשליטת קבוצת אי.די.בי, למכור את העיתון למו"ל שלמה בן צבי, ולהעביר את בית הדפוס של העיתון לאיש העסקים עמוס מימון. באותה התקופה הפגינו עובדי העיתון במחאה על פיטורים אפשריים. עובדי העיתון שנותרו, כאמור, עברו לפני כחודשיים וחצי מבית מעריב לבניין שממול.

 

בית מעריב. יהפוך למגדל למסחר, תעסוקה ומלונאות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בית מעריב. יהפוך למגדל למסחר, תעסוקה ומלונאות(צילום: רויטרס)

הדמיית התוכנית החדשה. מרכז מטרופוליני (הדמיה: משה צור אדריכלים ובוני ערים בע"מ) (הדמיה: משה צור אדריכלים ובוני ערים בע
הדמיית התוכנית החדשה. מרכז מטרופוליני(הדמיה: משה צור אדריכלים ובוני ערים בע"מ)

 

יד אליהו: אושר פרויקט פינוי-בינוי

בתוך כך, אישרה הוועדה את העברת התוכנית לפרויקט פינוי-בינוי ברחוב לה-גווארדיה 71-65 במזרח העיר לדיון בהפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. במסגרת הפרויקט, יפונו 106 יחידות דיור ישנות וייבנו 395-330 דירות חדשות ב-7 בניינים בגובה 8 קומות. הדירות יהיו בתמהיל גדלים מגוון, כאשר יחס הדירות הקטנות לא יפחת מ-30% ויחס הדירות הגדולות לא יעלה על 15%.

 

הדירות החדשות ייבנו על פני שטח של כ-12 דונם במתחם הרחובות לה גווארדיה, עמק איילון והגיבור האלמוני. התוכנית תקודם בתיאום הדיירים, אשר יקבלו בתמורה דירות חדשות בפרויקט. הפרויקט הוא חלק מהמדיניות העירונית להתחדשות רובע 9, כפי שבאה לידי ביטוי גם בתוכנית המתאר לעיר, המציעה להפוך את רחוב לה גוורדיה לרחוב העירוני המרכזי של שכונת יד אליהו ומזרח העיר.

 

על פי המדיניות העירונית, הרחוב יהפוך לרחוב עירוני פעיל שלאורכו יהיו חזיתות מסחריות, מדרכות רחבות ושבילי אופניים. התוכנית אף קובעת כי את בתי המגורים שלאורך הרחוב ניתן יהיה להרחיב ולהגדיל, ובחלק מהמקרים אף לאפשר פינוי-בינוי תוך יצירת מלאי יחידות דיור חדשות בשכונה הוותיקה. בנוסף, תכלול התוכנית שני מרתפי חניה תת-קרקעיים וכ-400 מ"ר יוקצו לטובת 3 כיתות גן לגיל הרך.

 

הדמיית פרויקט פינוי-בינוי בשכונת יד אליהו בתל-אביב (הדמיה: גוגנהייים בלוך אדריכלים ומתכנני ערים) (הדמיה: גוגנהייים בלוך אדריכלים ומתכנני ערים)
הדמיית פרויקט פינוי-בינוי בשכונת יד אליהו בתל-אביב(הדמיה: גוגנהייים בלוך אדריכלים ומתכנני ערים)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בית מעריב. משכנו המיתולוגי של העיתון יהפוך לעוד מגדל
צילום: רויטרס
הדמיה: משה צור אדריכלים ובוני ערים בע"מ
הדמיית מגדל בית מעריב. 55 קומות
הדמיה: משה צור אדריכלים ובוני ערים בע"מ
הדמיה: משה צור אדריכלים ובוני ערים בע"מ
הדמיית הכניסה לרחבה התת-קרקעית במגדל
הדמיה: משה צור אדריכלים ובוני ערים בע"מ
מומלצים