שתף קטע נבחר

בנגקוק: 27 בני אדם נפצעו בפיצוץ שני רימונים

המשבר הפוליטי בתאילנד ממשיך לגלוש לפסים אלימים: שלשום נהרג אדם ועשרות נפצעו בבנגקוק בפיצוץ והיום זעזעו פיצוצים את הבירה באתר מחאה

המשבר הפוליטי בתאילנד גולש יותר ויותר לפסים אלימים והיום (יום א') נפצעו לפחות 28 בני אדם בשני פיצוצים באנדרטת הניצחון בבנגקוק, אחד ממוקדי המחאה של האופוזיציה. המשטרה מסרה כי הפיצוצים נגרמו על ידי שני רימוני יד מאותו הסוג שהרג שלשום אדם אחד ופצע עשרות בפיצוץ דומה שכוון נגד מפגיני אופוזיציה.

 

הצהובים נגד האדומים. תאילנד, סרט מלחמה

 

עוד חדשות בעולם :

להיות צלף ברגע: הרובה שלא מפספס

המבוגר האחראי: רק גוּל יכול לחבוט בארדואן

סובב עולם: גם ההודים מתים על סיר הסירים

כריסטי שוב מסתבך: "איומים כמו בסופרנוס"

 

מפגיני האופוזיציה, ששולטים בכמה צמתים מרכזיים בבנגקוק, מבקשים להפיל את ראשת הממשלה יינגלוק צ'ינוואט ואת ממשלתה ולשבש את הבחירות הכלליות שמתוכננות להתקיים ב-2 בפברואר.

 

שתי דקות בין פיצוץ לפיצוץ (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שתי דקות בין פיצוץ לפיצוץ(צילום: EPA)
עדי ראייה סיפרו שהפיצוצים אירעו בהפרש של שתי דקות זה מזה. הפיצוץ הראשון היה במרחק של 200-100 מטרים מבמה שהקימו המוחים והותיר אחריו מכתש קטן. הפיצוץ השני היה בסמוך לשורה של דוכנים שמכרו חולצות טי נגד הממשלה והותיר אחריו כתמי דם רבים של הפצועים.

 

בנגקוק כבר לא רגועה

המפגין טיראיוט אוטאקפינטאנונט סיפר שהפיצוץ השני פגע בשני אנשים שמכרו ממרכולם למפגינים ברחוב. המרכז הרפואי "ארוואן", שמתעד נפגעים בתאילנד, מסר כי בפיצוצים נפצעו 28 בני אדם.

 

בנגקוק, עיר שבה חיים 12 מיליון תושבים, נחשבת לעיר רגועה בדרך כלל, אולם בשבוע האחרון הפרו את שלוותה כמה תקריות ירי ופיצוצי מטעני חבלה שכוונו נגד ראשי מחאת האופוזיציה ותומכיהם.

 

פינוי פצוע בבנגקוק (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פינוי פצוע בבנגקוק(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

לא ברור עדיין מי עומד מאחורי הפיצוצים האחרונים בבירת תאילנד. אולם, האלימות המתמשכת, אפילו בקנה מידה קטן, מגבירה את הסיכוי שהצבא יתערב ויבצע הפיכה. תרחיש מסוג זה ישחק לטובת המפגינים, שקראו לצבא לנקוט עמדה ושאין ביכולתם להפיל את הממשלה בכוחות עצמם.

 

צבא תאילנד כבר היה מעורב בכתריסר הפיכות מוצלחות מאז סוף המונרכיה האבסולוטית ב-1932. ההפיכה האחרונה, בשנת 2006, הביאה להפלת ראש הממשלה דאז טקסין צ'ינוואט - אחיה של ראשת הממשלה הנוכחית יינגלוק - ויצרה קרע גדול בחברה בתאילנד בין הכפריים והעניים שתומכים באחים צ'ינוואט לבין אנשי האליטה ומעמד הביניים שתומכים בצבא ורואים במשפחתה של יינגלוק גורם משחית שמאיים על המדינה.

 

מתנגדיה של ראשת הממשלה - מיעוט שאינו יכול לנצח כיום בבחירות - טוענים שבני משפחת צ'ינוואט משתמשים ברוב האלקטורלי שלהם כדי לכפות את רצונם וכדי לחתור תחת הדמוקרטיה.

 

המפגינים בבנגקוק דורשים שממשלתה של יינגלוק תוחלף על ידי "מועצת עם" שלא תיבחר בבחירות ותיישם רפורמות שלדבריהם נדרשות כדי לשים סוף לשחיתות ולקשר בין הון לבין שלטון. מפלגת האופוזיציה המרכזית הודיעה כי תחרים את הבחירות הכלליות שהוקדמו ל-2 בפברואר על ידי יינגלוק כדי להפיג את המתיחות. בבחירות אלה צפויה ראשת הממשלה לזכות בכהונה נוספת.

 

למעשה, הזעם הגדול של המפגינים מופנה בעיקר לאחיה של יינגלוק, שהודח כאמור בהפיכה צבאית ב-2006, הורשע בעבירות שוחד ונידון לשנתיים מאסר. בימים אלה הוא חי בגלות בדובאי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים, אך גם ממקום מושבו בגלות בשנים האחרונות יש לו השפעה גדולה על הפוליטיקה של תאילנד. המוחים בבנגקוק טוענים שיינגלוק היא לא יותר מאשר בובה של אחיה, אלא שעניי המדינה ותושבי הכפרים אוהבים את טקסין בגלל הצעדים הפופוליסטיים שהוא יישם, בהם שירותי בריאות כמעט בחינם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
פינוי פצועים בבנגקוק
צילום: EPA
מומלצים