שתף קטע נבחר

סוגרים את בנגקוק: אלפי מוחים נגד הממשלה

האופוזיציה חוסמת צמתים מרכזיים בבירת תאילנד כחלק מניסיונה להשבית את העיר עד שהממשלה תתפטר: "לא רוצים שוב פוליטיקאים מושחתים"

אלפי מתנגדי ממשלה יצאו היום (יום ב') לרחובות בנגקוק במטרה אחת - לסגור את מרכז עיר הבירה של תאילנד. המפגינים השתלטו על צמתים מרכזיים וגרמו לפקקי תנועה גדולים כחלק מקמפיין שנמשך זה כמה חודשים במטרה להפיל את ממשלתה של יינגלוק צ'ינוואט.

 

עוד חדשות בעולם :

הגיליוטינה של היטלר נמצאה במרתף מוזיאון

קרבות אל-קאעידה בסוריה: 70 הוצאו להורג

הפתרון להעתקות - מזל"ט בזמן הבחינה. צפו

בפרבר לונדוני: פצצות צבע על בית הורי אסמה

 

מחאת האופוזיציה עשויה להימשך שבועות ואף חודשים נוספים. מפגינים רבים לבשו חולצות עם הכיתוב "לסגור את בנגקוק" והניפו את דגלי תאילנד. האווירה ברחובות הייתה שלווה ואף חגיגית וחלק מהמוחים אף פרשו מחצלות על המדרכות כדי לעשות פיקניק ולאכול.

 

זעם לצד אווירת חג. המפגינים בבנגקוק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
זעם לצד אווירת חג. המפגינים בבנגקוק(צילום: רויטרס)
אולם, אווירת ה"חג" בבנגקוק לא משכיחה את העובדה שמאז פרצה המחאה נגד ממשלתה של יינגלוק נהרגו לפחות שמונה בני אדם. בתאילנד חוששים משפיכות דמים נוספת ואף מהפיכה צבאית בעקבות חוסר היציבות הפוליטית במדינה.

 

הצבא לא רוצה להתערב

מפקד צבא תאילנד אמר שאינו רוצה להיגרר לתוך הסכסוך הפוליטי שבו מעורבים מצד אחד מתנגדיה של ראשת הממשלה יינגלוק ממעמד הביניים והמעמד הגבוה ומצד שני תומכיה מהאזורים הכפריים במדינה.

 

במהלך הלילה פתחו חמושים לא מזוהים באש לעבר מפגינים שהקימו מאהל בסמוך למתחם ממשלתי. השירותים הרפואיים בבנגקוק מסרו כי אדם אחד נפצע בצווארו מהירי והובהל לטיפול בבית חולים. בתקרית אחרת ירה אדם חמוש עשר יריות לעבר מטה "המפלגה הדמוקרטית" מהאופוזיציה, ניפץ כמה זגוגיות, אך איש לא נפגע בירי. כך על פי קצין המשטרה נארטנאריט רטאנבורי.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

המפגינים חסמו כבישים ועשו פיקניק על המדרכות (צילום: AP) (צילום: AP)
המפגינים חסמו כבישים ועשו פיקניק על המדרכות(צילום: AP)

המפגינים בבנגקוק דורשים שממשלתה של יינגלוק תוחלף על ידי "מועצת עם" שלא תיבחר בבחירות ותיישם רפורמות שלדבריהם נדרשות כדי לשים סוף לשחיתות ולקשר בין הון לבין שלטון. מפלגת האופוזיציה המרכזית הודיעה כי תחרים את הבחירות הכלליות שהוקדמו ל-2 בפברואר על ידי יינגלוק כדי להפיג את המתיחות. בבחירות אלה צפויה ראשת הממשלה לזכות בכהונה נוספת.

 

על הכוונת: האח של ראשת הממשלה

למעשה, הזעם הגדול של המפגינים מופנה בעיקר לאחיה של יינגלוק, ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואט, שהודח בהפיכה צבאית ב-2006, הורשע בעבירות שוחד ונידון לשנתיים מאסר. בימים אלה הוא חי בגלות בדובאי וטוען שהרשעתו נובעת ממניעים פוליטיים, אך גם ממקום מושבו בגלות בשנים האחרונות יש לו השפעה גדולה על הפוליטיקה של תאילנד. המוחים בבנגקוק טוענים שיינגלוק היא לא יותר מאשר בובה של אחיה, אלא שעניי המדינה ותושבי הכפרים אוהבים את טקסין בגלל הצעדים הפופוליסטיים שהוא יישם, בהם שירותי בריאות כמעט בחינם.

 

"אני כאן כדי להיפטר מטקסין ומחבריו", אמרה דארוני סורדצ'אקול שהגיעה לבנגקוק עם בתה כדי להצטרף להפגנות האופוזיציה. "הממשלה חייבת ללכת. חייבים לבצע רפורמות. זה בעיקר משום שאנחנו לא רוצים לראות את אותם פוליטיקאים מושחתים ששבים שוב ושוב לשלטון", היא אמרה.

 

"לא ננהל מו"מ לסיום המשבר". מנהיג המפגינים סותפ טאוגסובן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"לא ננהל מו"מ לסיום המשבר". מנהיג המפגינים סותפ טאוגסובן(צילום: רויטרס)
סורדצ'אקול מבינה שחסימת הרחובות בבנגקוק ודאי גורמת לכאב ראש לכמה אנשים, אולם אמרה ש"תושבי בנגקוק חייבים להיות סבלניים עד שנעבור את הנקודה הזו כדי שהילדים שלנו לא יסבלו כמונו. בטחו בי. זה שווה את זה".

 

"אנחנו בעלי הבית של תאילנד"

בנאום שנשא אתמול חזר מנהיג המפגינים סותפ טאוגסובן על הבטחתו שלא הוא ולא תומכיו ינהלו משא ומתן לסיים את המשבר. "במאבק הזה, הפסד הוא הפסד וניצחון הוא ניצחון. הם מודעים לכך שאנחנו בעלי הבית של תאילנד", אמר מנהיג המפגינים.

 

המפגינים אמרו שהם מתכננים לצור על שרי הממשלה כדי למנוע מהם מלתפקד ואיימו לנתק את אספקת המים והחשמל לבתיהם של יינגלוק ושרי ממשלה. בעקבות מחאת הענק בבנגקוק נסגרו היום בתי ספר בינלאומיים וקניונים גדולים, ונראה שרבים מתושבי עיר הבירה נשארו בבית.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

המפגינים מיקדו היום את מחאתם בשבעה צמתים מרכזיים, חסמו כבישים בשקי חול ובמכוניות מסחריות וארגנו שביתות שבת על מחצלות לצד במות קטנות שצוידו במערכות הגברה.

 

ואיך זה ישפיע על התיירות?

מנהיגי המוחים אמרו שימשיכו בסגירת מרכז בנגקוק במשך שבועות עד שישיגו את יעדם. לא ברור עדיין מה תהיה השפעת המחאה על הכלכלה, התיירות וההשקעות הזרות.

 

מאז שיינגלוק נבחרה לראשת ממשלה לאחר הבחירות ב-2011 היא הלכה על חבל דק ונמנעה מעימותים עם הצבא ועם מתנגדיה, שמצדם שמרו על שקט פוליטי. הטריגר למחאה האחרונה היה הצעד שאותו נקטו המחוקקים ממפלגת השלטון - העלאת הצעת חוק שיעניק חנינה לפוליטיקאים מורשעים. לטענת האופוזיציה, הצעת החוק נועדה לפטור את אחיה של ראשת הממשלה ממאסר ולזה הם לא היו מוכנים להסכים.

 

מאז פרוץ המחאה הגבירו המפגינים את לחצם על יינגלוק. בחודש דצמבר הם תקפו את משרדה, את ביתה ואת מטה המשטרה בבנגקוק באמצעות משגרי רקטות תוצרת בית ומקלעות. החשש הגדול בתאילנד הוא שהמפגינים מהאופוזיציה מנסים להצית אלימות כדי לדחוף את הצבא להתערב במשבר, אלא שבינתיים יינגלוק בחרה להגיב בעדינות למחאה כדי לשמור על סדר ויציבות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רוצים להפיל את הממשלה. מפגין אופוזיציה בבנגקוק
צילום: רויטרס
צילום: EPA
בובה של אחיה? יינגלוק
צילום: EPA
צילום: AP
משפיע על הפוליטיקה בשלט רחוק. טקסין
צילום: AP
מומלצים